Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mavişehir krizinde iki isimden flaş açıklamalar

Mavişehir krizinde iki isimden flaş açıklamalar

Mavişehir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin karşıt görüşü ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun dava sinyaliyle gündeme gelen imar krizinde iki önemli isimden flaş açıklamalar geldi. Mavişehir krizinde iki isimden flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 13.07.2017 - 13:33

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir İstanbul’a benzemesin” açıklamasıyla ve ardından dava çıkışıyla gündeme gelen imar krizi artarak devam ediyor. Mavişehir’de yaklaşık 100 dönümlük spor alanının imara açılmasına yönelik imar değişikliği talebinin geldiği noktaya ilişin açıklamada bulunan dönemin belediye başkanı Cevat Durak ve Karşıyaka Spor Kulübü Eski Başkanı Hüseyin Çalışkan, önemli bilgiler verdi.

Balbay: 'İzmir'den elinizi çekin'

DURAK’TAN KRİTİK AÇIKLAMA

Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, söz konusu imar değişikliği talebinin ilk olarak 2010 yılında gündeme geldiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bu değişiklik ilk olarak karşımıza geldiğinde orada hali hazırda bir spor tesisi yapılması planlanıyordu. Söz konusu alan gerek arazi yapısıyla, gerekse bölgenin o günkü durumu itibarı ile stat yapılması için ideal bir alandı. 60 dönümlük araziye Karşıyaka Stadı inşa edilecek, arazinin yüzde 20’si de imara açılacaktı ve konut yapılacaktı. Geriye dönüp baktığımızda keşke olsaydı diyoruz. Kentimiz için daha iyi olurdu. Sunulan plan taslağında yanlış bir şey yoktu ancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olumsuz karşıladı ve gereken değişiklik de yine Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi.”   

ÇALIŞKAN’DAN KOCAOĞLU’NA ELEŞTİRİ

Geçmişte Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve dönemin Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan ise  2010 yılında arazi sahipleri, belediye ve spor kulübü olarak konuya dair yapılan çalışmaları bir kez daha anımsattı. Çalışkan, Karşıyaka Spor Kulübü’nün geleceğini kurtaracak hamle olarak nitelediği değişikliğe Büyükşehir Belediyesi tarafından karşı çıkıldığını hatırlattı ve “Hazırladığımız değişikliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi yoğunluk artar gerekçesiyle karşı çıkarken, şimdi çok daha büyük bir yoğunluk talebiyle karşı karşıyayız. Eğer o dönemde oraya sat yapılmış olsaydı, hem bu kent, hem de spor kulüpleri büyük bir kazanım elde edecekti. Ancak kenti yönetenlerin öngörüsü olması ve geleceği iyi planlayabilmesi gerekiyor. O günlerde burayı değerlendirmezsek yarın elimizden gidecek, hiçbir şeyimiz kalmayacak dedik, kente bunu yapmayın dedik. Karşıyaka’ya yeni bir stat yapılacaktı, spor kulübünün kasasına 10 milyon lira para girecekti, buna karşılık da belediye orada bağlantı yolu için yaptığı kamulaştırma bedelinden vazgeçecekti. Yatırımcıya bu kamulaştırmaya karşılık bir başka bölgedeki kamu arazisinde imar verilecekti (takas yapılacaktı), bu konuda mutabık kalınmıştı. Ancak ne yazık ki şimdi baktığımızda kamunun dolaylı yoldan zarara uğradığını görüyoruz. Aziz Bey bu konuda hata yapıp yapmadığını yeniden düşünmeli” diye konuştu.

“BUGÜNKÜ KRİZİN NEDENİ ÖNGÖRÜSÜZLÜK VE İNAT”

Yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kararlarından ötürü eleştiren Hüseyin Çalışkan “Hem Karşıyaka olarak kendi stadımızı yapmış olacaktık, hem de bugün tartışılan tesis konusu geçmişte çözülmüş olacaktı. Karşıyaka’nın geleceği kurtulacaktı. İzmir tarihi bir fırsatı kaçırdı. Şehircilik bakımından bir öngörüsüzlük ve inattan ötürü büyük bir kayıp söz konusu. Kaybeden kentimiz oldu. Şimdi oraya yapılacak konutlarda nefes alacak hiçbir yer kalmayacak. Bu olay krize yol açmadan, 5 yıl önce anlaşmayla çözülebilirdi. Ne yazık ki bunun sonuçlarına bunu göremeyenler katlanmayacak, İzmir halkı olarak biz katlanacağız. Biz zamanında uyardık, yapmayın, etmeyin dedik. Bundan 5 yıl önce oraya stat yapılması karışık kuruşuk bir iş' diyen Binali Yıldırım bugün oraya konut yapılmasını nasıl açıkla? Beş yıl önce oraya stat yapılsaydı stat sorunu çözülecek, Yalı'daki kavga olmayacaktı. Aziz Kocaoğlu bunu niye öngöremedi' Tarih bunları unutmaz” dedi ve yaşanan imar krizinin Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişteki hatalarından kaynaklandığını vurguladı.  

ÖZEN TEPKİ GÖSTERDİ 

CHP İzmir İl Yöneticisi Yücel Özen sosyal medyadaki hesabından Durak ve Çalışkan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.  Özen, “ Sayın Cevat Durak ve Hüseyin Çalışkan’a tavsiyemiz” diyerek yayınladığı mesajda, “Yapılacak iş, AKP’nin peşkeş ve imar vurgun bakanlığına dönen şehircilik bakanlığının kararına karşı Karşıyaka halkını ve yurtsever Karşıyakalı sporseverleri örgütlemek olmalıdır. Suçlu aramak yerine, Bakanlık kararına karşı direnmektir. Döneminde haklı olanlara düşen, eleştirerek kenara çekilmek değil, erdemli tavrı sürdürmektir. Karşıyaka halkı bu direnişte talanın, vurgunun karşısındadır. Çevrenin, sporun ve yeşilin yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.

OYUNLARA KARNIM TOK!

Özen’in sosyal medyadan yaptığı açıklamaya Çalışkan'dan tepki geldi. Çalışkan, Özen'in açıklamasının  altına yorum yaptı ve , “Dostum, Yücel Özen, birinci bahsedilen edilen alan Mavişehir değil Yalı mahallesine bitişik Ataşehir Mahallesi yani Karşıyaka değil Çiğli ilçesine bağlı. İkincisi bize (bana) karşı düşüncelerini Facebook sahnesinden ifade etme ihtiyacı doğduğuna göre varsaydığım kadar, sen (siz) kendini bana yakın hissetmiyorsun. Üçüncü düpedüz siyaset yapıp beni kendince bir şekle sokmak istiyorsun. Benim bu oyunlara karnım tok” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir'den Mavişehir'de itiraz hazırlığı!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.