Dolar 32,4537
%-0.1
Euro 34,7686
%-0.58
Altın 2.441,790
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis Başkanlığı seçimini İl Başkanları Egepostası'na yorumladı

Meclis Başkanlığı seçimini İl Başkanları Egepostası'na yorumladı

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesinin ardından CHP, AK Parti, MHP ve HDP İzmir il başkanları ilk değerlendirmeyi yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, MHP'nin seçimin son turunda aldığı tavrı eleştirdi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "MHP kendi adayından başka hiç kimseye destek vermedi" derken, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise "Bu partimiz açısından önemli bir kazanım olmuştur" diye konuştu. Meclis Başkanlığı seçimini İl Başkanları Egepostası'na yorumladı

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 22:08
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM Başkanı seçildi. Dördüncü turda 258 oy alan İsmet Yılmaz Meclis Başkanı oldu. CHP adayı Antalya milletvekili Deniz Baykal 182 oy alırken 29 oy boş, 78 oy geçersiz çıktı. Ege Postası'na konuşan CHP, AK Parti, MHP ve HDP İzmir il başkanları meclis başkanı seçimlerini değerlendirdi. MHP'nin seçimin son turunda aldığı tavıra, HDP ve CHP İzmir il  başkanlarından tepki geldi. 

DELİCAN: ÖNEMLİ BİR KAZANIM 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "AK Parti aday olan İsmet Yılmaz, devlet tecrübesi olan son derece başarılı bir isim.  Yapılan meclis başkanlığı seçiminde aklıselim kazanmıştır. Bu partimiz açısından önemli bir kazanım olmuştur. MHP’nin tavrı zaten başından beri belliydi. Sayın Devlet Bahçeli ilk başından beri HDP ile birlikte hareket etmeyeceğini ifade etmişti. HDP’nin desteklediği hiçbir yerde olmayacağım demişti. Kendi duruşlarını sergilemişlerdir.  O davranış bir parti ilkesidir. Duruşudur. Saygı duymak lazım. Bu söylemi eleştirmek doğru değil çünkü sonradan değişmiş bir söylem değil.” 

SERTER: MHP'NİN BU SON DAVRANIŞI... 
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "MHP'nin son davranışı AKP'den bir meclis başkanı seçtirtti. Siyasi arenada bu MHP'nin yaptığı ilk davranış değil. Daha öncede bu davranışları gördük. Siyaset yarın ne olacak bilemeyiz ama meclis başkanlığı seçimi bitmiştir. Bu saatten sonra irdelemenin, zaman harcamanın anlamı kalmadı. Bundan sonraki gelişmelere bakacağız. Bu Ankara ve genel merkezin yaptığı siyaset biz durumumuzu gösterdik davranışımızı gayet net ortaya serdik tabi o da bir parti. Onların da özgür iradeleri var saygı duymak gerekiyor." 

KARATAŞ: MHP KENDİ ADAYINA DESTEK VERDİ
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "MHP kendi adayından başka hiç kimseye destek vermedi. MHP'ye yüzde 60'lık blog muhalefet var diyen Kılıçdaroğlu hükümeti kurmakla ilgili o zaman görevlendirilmiş miyd? Hükümeti kurma görevi ona mı verilmişti. Hükümeti kurma verilmeden önce herhangi bir genel başkan, ondan önce meclis başkanlığı seçimi var. Eğer o konuda samimiyse meclis başkanlığı seçimiyle ilgili, MHP'ye bu konuyla ilgili görüşelim teklifi yapılamaz mıyd? Cumhurbaşkanıyla seçimden iki gün sonra koştura koştura gidip de görüşen Sayın Deniz Baykal'ın adaylığını kabul ettiler de, Cumhurbaşkanı adayı olarak MHP'ye teklif ettikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'na neden destek vermediler. MHP'nin meclis başkanı adayı olan İhsanoğlu'na niye destek vermediler. MHP'nin meclis başkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu CHP'nin adayı olan Sayın Baykal'dan önce açıklanmıştır. Cumhurbaşkanlığını layık görüp de yeterliliği olduğu konusunda Türkiye'yi karış karış gezip İhsanoğlu'na oy istediler. Meclis başkanı olarak neden destek vermediler. Sayın Bahçeli 3. turda çağrıda bulundu. CHP madem bu kadar fedakar neden Ekmel Bey'e destek vermedi. MHP baştan tavrını zaten ortaya koymuştu. PKK terör örgütünün uzantısı olan siyasi parti HDP'nin bulunduğu hiçbir blokta olmayı bırak, hiçbir konuda destek verdiği yere destek vermeyeceği baştan deklare etti. MHP'ye burada Baykal'a destek vermemekle suçlamak abeste iştigal. MHP sonuna kadar kendi adayının arkasında durmuştur." 

UĞUR: MHP'NİN HANESİNE YAZILDI 
HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, "12 yıldan beri süre gelen AKP diktatörlüğüne karşı bu seçimlerde halk kendi tepkisini göstermiştir. Fakat bunu doğru okumayan MHP burada bir tutum göstermemiştir. Yapılması gereken AKP'nin şimdi anlamadığı, Tayyip Erdoğan'ın hayır hiçbir şey değişmedi kendi hegomanyam devam ediyor bugün bunu söylemektedir. MHP ben HDP'yi tanımam ben HDP'yi meşru görmüyorum diyerek, halk iradesini yok sayan bir tutumla isteyerek ya da istemeyerek AKP'nin yedek lastiği haline gelmiştir. Bu siyaseten büyük bir kayıptır ama bu MHP'nin hanesine yazılmıştır. Oy veren seçmenler değerlendirecek ve onun gereğini yapacaklardır. Hayat aslında değişmiştir. Fakat Tayyip Erdoğan ve AKP bütün bunlara rağmen, eski iktidarının  diktatör olmanın hala devam ettiği doğrultusunda imaj vermek istemiştir. Maalesef MHP'nin tutumu dolayısıyla bu mesaj bu şekilde ağzından verilmiş oldu. Bunun bir sebebi MHP'dir. HDP olarak Sayın Selahattin Demirtaş'ın  da açıklamaları açık ve net. Biz önümüzdeki dönemde tekçi değil demokratik siyasetin imkanları açısından bakıyoruz. Tek bir siyasete değil çoğulcu bir siyasete ve bir koalisyon imkanına oy kullanmıştır. Bunun gereklerini yerine getirmek üzere herkese imkan vermiştir ama MHP bunun AKP'nin lehine kullanarak bertaraf etmiştir. Kendi seçmenine haksızlık yapmıştır. Biz MHP'nin siyasetinin bu olduğunu biliyoruz ama oy veren seçmenlere ihanet ettiğini söyleyebiliriz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.