Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis’te şerh koydu isyan etti

Meclis’te şerh koydu isyan etti

Anayasa değişiklik teklifinin 1’nci maddesinin görüşmelerinde açık oylarla ilgili muhalefet şerhi koyan CHP İzmir Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu kürsüden adeta isyan etti. İzmirli katip üye Meclis’te şerh koydu isyan etti:

  • Ege Postası
  • 11.01.2017 - 09:41

Anayasa değişiklik teklifinin 1’nci maddesinin görüşmelerinde açık oylarla ilgili muhalefet şerhi gündem oldu.

Söz edilen tutanakta, muhalefet şerhi olarak CHP’li Katip Üye ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu imzasıyla “Yapılan Anayasa değişikliği oylamasında oyların açık kullanıldığı ve kabine girmeden oyların kullanıldığı tarafımca tespit edilmiştir” ifadesi yer aldı.

BABAM GELSE…

Şerh ile ilgili AK Partililerin tepki gösterdiği Purçu kürsüye geldi ve adeta isyan etti. Tutanağa şerh koymasıyla ilgili konuşan Purçu, “ Ben milletvekili olmak için dürüstlüğümle buraya kadar geldim. Kimse benim dürüstlüğüme laf edemez. İç tüzüğün 16. Maddesini okuyun. Seçimlerin düzen ve dürüstlük içinde geçmesini sağlamak. Katip üyenin görevi budur. Benim babam gelsin açık oy kullansın o tutanağı yazacağım yazacağım. Gizli oy deniyor siz hala açık oy kullanıyorsunuz. Bizim aleyhimizde de olsa sizin aleyhinizde de olsa dürüstlüğümden ödün vermem" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.