Dolar 32,5156
%0.21
Euro 34,7430
%0.06
Altın 2.497,190
%1.42
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mecliste vapur kavgası

Mecliste vapur kavgası

Mayıs ayının ikinci meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu ulaşım ve vapur tartışmaları bir kez daha gündeme taşındı.   Doğan konuştu, Aydoğanlar yanıt verdi

  • Ege Postası
  • 11.05.2017 - 09:09

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda geçtiğimiz gün olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilen vapur seferleri gündeme taşındı. Konuyla ilgili eleştiride bulunan AK Parti "15 yeni gemi çalışmayacaksa, süs olsun diye mi alındı'" diye sordu.

DOĞAN'DAN ŞOK ÇIKIŞ: SÜS OLSUN DİYE Mİ ALINDI'

Salı günü kent genelinde etkili olan şiddetli lodos sonrasında körfezdeki vapur seferlerinin iptali Büyükşehir Belediyesi'nin meclis gündemine taşındı. Vatandaşların şikayetlerine ve toplu ulaşımda yaşanan aksaklığa dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım konusundaki başarısızlığı tescillenmiştir. Körfez kenti olan İzmir’de deniz ulaşımını teşvik etmeyi bir kenara bırakınız, her rüzgarda karşılaştığımız manzara gemilere karbon kompozit kaplanmasının yanlış bir seçim olduğunu göstermiştir. Eğer bu gemiler her rüzgarda, her yağmurda iskeleye bağlanacaksa süs olsun diye mi alınd? Olumsuz hava koşullarında çalışmaya elverişsiz gemiler alınarak acaba İzmir bu konuda ihmal mi ediliyo? Karbon kompozitin hafif malzemelerden olması ve yüksek olması münasebetiyle rüzgarın etkisini daha çok hissettiriyor. Tepkimiz yanlış seçimedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde söz konusu vapurları alım sürecinde ihtiyacına göre düzenleme yapıldığını burada belirtmek isterim. Sizin göremediğinizi İstanbul görmüştür" dedi. 

TANSİYON YÜKSELDİ!

AK Parti'li Doğan “Belediye olarak anladığımız kadarıyla kentin kaynaklarını bilime aykırı, meslek odalarına ve uzman kadrolara danışmadan kullanıyorsunuz. Gemiler bu şekilde teslim alındığına göre bu şekilde kullanılmaya devam mı edilece? Özellikle o dönemdeki ısrarın sonucu olarak bunun bedelini İzmirliler ödesin istemiyoruz. Teslim alınan özellikle ilk 3 geminin eksikliklerinin olduğu ve ihale şartnamesine aykırı olmasına rağmen kabul edildiğini biliyoruz" şeklindeki sözleri sonrasında salonda tansiyon yükseldi. CHP'li üyeler ile AK Parti'li üyeler arasında kısa süreli tartışma yaşanırken, Başkanvekili Aydoğan araya girerek eleştirilere yanıt verdi.

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUM!"

Doğan’ın sözlerine sert tepki gösteren Meclis Başkanvekili CHP’li Aydoğan ise şunları söyledi: "Sözlerinize dikkat edin. Ayıp denen bir şey var. Bu gemileri görmeye Türkiye’nin ve dünyanın her tarafından gelenler oldu. Gemiler verimli şekilde çalışıyor. Kötü hava şartlarında her türlü gemi İstanbul, İzmir, Kocaeli fark etmez, tehlike yaratmaması için limanlara bağlanır. Ben sana ne söyleyeyi? Seni Allah’a havale ediyorum. Eline bir kağıt alıyorsun, kimseye sormadan danışmadan konuşuyorsun. Yanında bu işleri bilen arkadaşların var sor. İhale bitmiş gitmiş."

CHP'DEN FLAŞ KONYA ÖRNEĞİ

Mecliste söz alan CHP’li üye Mehmet Aydoğan ise, AK Parti'li Grup Başkanvekili Bilal Doğan'a Konya örneği üzerinden yanıt verdi. AK Parti'li Beyşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı destekleriyle köylere verilmek üzere 7 ayrı bölge için gemi aldığını aktaran CHP'li Aydoğan, "Bunlardan biri de bizim Beyşehir’e gitti. Bizleri bu gemilerle gezdirin dedik. Gemilerin çalışmadığını söylediler. "Nasıl çalışmıyor'" diye sorduk. Tuzlu suya göre hesap etmişler, tatlı suda gemiler çalışmıyor... Bir şeyleri eleştirirken biraz kendi yaptıklarınıza bakarak vicdanlı olun" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.