Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Melih Gökçek muamması! İşte son detaylar…

Melih Gökçek muamması! İşte son detaylar…

21 Eylül'den bu yana siyaset kulislerdi 'AKP'li belediye başkanlarının istifa haberleri' ile çalkalanıyor. Öyle ki geçen haftaya kadar "Melih Gökçek istifa edecek mi'" sorusu artık dünkü Erdoğan-Gökçek açıklamasının ardından "Melih Gökçek ne zaman istifa edecek'"e dönüştü. İşte Melih Gökçek başta olmak üzere AKP'li belediye başkanları için uykusuz geçen son 15 günün özeti ve kulislerden son bilgiler.

  • Ege Postası
  • 06.10.2017 - 11:35

Son 15 gündür Türkiye, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere AKP’li belediyelerdeki ‘istifa listesini’ konuşuyor. Şu ana kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifa etti. Resmi olarak açıklanmayan listede 6 isim daha var. Bunların en başında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek bulunuyor.
İşte AKP’li belediyeler ve istifa kelimesinin çok sık birarada kullanıldığı 15 gün hikayesi ve son durum;

21 EYLÜL PERŞEMBE – İLK FİTİL ATEŞLENDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın, tekrar görüşülmek üzere meclise iade ederek veto ettiği 5 imar değişikliği dosyası İBB Meclisi'nde kabul edildi. Yani Topbaş’ın yetkisi ilk kez budandı.

22 EYLÜL CUMA – KADİR TOPBAŞ İSTİFA ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane merkez binasında yaptığı basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Kararını İBB’de düzenlediği basın toplantısında duyuran Topbaş, istifasının nedenini ise açıklamadı. Topbaş’ın istifasının ardından kulislerde “İstifalar artacak. Çok sayıda AKP’li belediye başkanı görevini bırakacak” cümleleri duyulmaya başlandı.

2 EKİM PAZARTESİ – İKİNCİ İSTİFA HABERİ SAKARYA’DAN

Damadı geçtiğimiz ay FETÖ’den tutuklanan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de görevinden istifa etti. Damadı Eylül ayında FETÖ’den tutuklanan Keleş istifa açıklamasında şunları söyledi:
“Uzun yıllardan beri Düzce’ye ve Düzceli hemşehrilerime en güzel hizmetleri verebilmek için çalıştım. Yaptığım hizmetler ortadadır. Ne yazık ki, biz Düzce’ye ve Düzcelilere hizmet etmek için gece gündüz çalışırken, birileri de beni ve benim üzerimden gönül verdiğim partimi yıpratmak için her türlü yalan, dedikodu ve iftiraları üretmekle meşgul oldular. Şahsım ve yakınlarımla ilgili yürütülen bu çirkin kampanyanın partime ve kutsal davamıza daha fazla zarar vermemesi için, büyük bir heyecan ve istekle yürütmekte olduğum Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.Bilinmesini isterim ki; şahsıma, aileme, Düzcemiz’e, partimize ve davamıza zarar veren bu çirkin iftira ve karalama kampanyalarını yürütenlerle hem hukuk önünde, hem de mahşer gününde hesaplaşacağım. Yine bilinmesini isterim ki, bu günden sonra canımdan aziz bildiğim ve gönülden bağlı olduğum yüce davama ve partime bağlılığım hangi düzeyde olursa olsun, her zamankinden daha üst seviyede artarak devam edecektir. Saygıdeğer dava kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerimize ve sevgili Düzce halkına sonsuz sevgi ve saygılarımla.”

3 EKİM SALI – İSTİFA LİSTESİ ELDEN ELE GEZMEYE BAŞLADI.

Düzce Belediye Başkanı Keleş’in görevini bırakmasının ardından ‘istifa listesi’ konuşulmaya başlandı. İlk olarak Kanal D Haber’in gündeme getirdiği listede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifası istediği koltuklar olarak; Ankara (Melih Gökçek), Bursa (Recep Altepe), Balıkesir (Ahmet Edip Uğur), Uşak (Nurullah Cahan), Niğde (Faruk Akdoğan) ve Nevşehir Belediye Başkanları (Hasan Ünver) gösterildi.

FOTO:İHA

5 EKİM PERŞEMBE – MELİH GÖKÇEK AK SARAY’A ÇIKTI

Dün akşam saat 20:00 sıralarında ise Ankara’dan gelen bir “kabul” haberi kulislere deyim yerindeyse bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le görüştüğü açıklandı. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından ise gözler Melih Gökçek başta olmak üzere ismi listede bulunan başkanlara çevrildi.

“MÜZE İLE İLGİLİ GÖRÜŞTÜK”

Melih Gökçek ise ziyarete ilişkin twitter hesabından yaptığı açıklamada “Dün gece sayın cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanı’ma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine” dedi.

ABDÜLKADİR SELVİ: MAKUL SÜREDE İSTİFA EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Bu görüşmeye ilişkin; hükümete yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi ise “Gökçek’in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum. Bu artık günler veya saatlere bağlı bir olay” yorumunda bulundu.

“GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”

Listede ismi bulunanlardan Balıkesir Belediye başkanı Edip Uğur ise belediye başkanlığından istifa edeceği iddiaları üzerine yaptığı açıklamada “istifa yok, görevimin başındayım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.