Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memur ve emeklinin enflasyon farkı ne olacak'

Memur ve emeklinin enflasyon farkı ne olacak'

Tüketici enflasyonundaki artış Mayıs ayında da devam etti. Ocak ayında yüzde 3 zam alan memur ve emeklileri, Şubat ayından itibaren zammı enflasyon ve vergiye kaptırdı. 5 aylık enflasyon yüzde 6.18’e ulaştı.

  • Ege Postası
  • 05.06.2017 - 12:51

Toplu sözleşme gereği Temmuz ayında memur ve emeklileri, yüzde 4’lük maaş artışının yanısıra bir de 6 aylık enflasyon farkı alacak. 6 aylık zam yüzde 3 olduğu için enflasyon farkı olarak şimdiden yüzde 3.18’lik maaş artışı kesinleşmiş durumda. Bu oranı Haziran ayı enflasyona da eklenerek, memur ve emeklisinin zam oranı Temmuz ayında kesinleşecek. 

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENSİN
Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, “5 aylık hesaplamalara göre enflasyon nedeniyle alacağımız yüzde 3.18’e ulaştı. Yani hükümetin Ocak ayında verdiği yüzde 3’lük zammı enflasyon katlamış oldu. Şimdi bunun üzerine bir de Haziran enflasyonu eklenecek ki Ramazan ayı olması nedeniyle tablo daha da vahim olacak. Temmuz’da enflasyon zammı verseler de artış oranı sıfıra inmiş olacak.Zaten o da geçmiş ayları telafi etmeyecek. Çünkü enflasyon nedeniyle erime Şubat ayında başlamıştı. Yüzde 15’lik vergi diliminden yüzde 20’lik dilime geçilmesi nedeniyle bir zarar da orada oluştu. Dolayısıyla hükümetin Ocak ayında verdiği zam enflasyon ve vergiyle ortadan kalktı, maaşler reel olarak eridi. Temmuz’da enflasyon farkı verseler ne olur k? O tarihten sonra gelecek enflasyon da o zammı eritecek. Dolayısıyla hükümetin memur ve tüm emeklilerin daha fazla üzülmemesi için bayram ikramiyesi ödemesini istiyoruz” dedi. 

5 MİLYON MEMUR VE EMEKLİSİ
Yaklaşık 5 milyon memur ve memur emeklisinin maaşı Şubat ayı enflasyonuyla birlikte erimeye başlamış, bunu Mart, Nisan ve Mayıs izledi. TÜFE’deki artışın Haziran’da da sürmesi halinde memur ve emeklisi Temmuz ayında yüzde 4’lük toplu sözleşme zammının yanısıra enflasyon farkı alacak. Ocak ayında yapılan zam oranı yüzde 3 olduğundan, enflasyon farkı 6 aylık TÜFE’ye göre verilecek. Yılın 5 ayında fark yüzde 3.18’e ulaşmış oldu.

9 MİLYON SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ DE ÜZGÜN
Enflasyondaki yüksek artış sadece memur ve emeklilerini değil; SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de etkiledi. Ocak ayında bir önceki 6 ayda gerçekleşen enflasyon kadar zam alan yaklaşık 9 milyon emekli, Ocak’ta aldığı yüzde 4.73’lük zammı enflasyona kaptırdığı gibi Aralık maaşından da yüzde 1.45’ini vermiş oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.