Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes Deve Güreşleri'ne yoğun katılım

Menderes Deve Güreşleri'ne yoğun katılım

Menderes Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Deve Güreşleri Festivali’ne binlerce vatandaş katıldı. Menderes Deve Güreşleri Festivali’ne yoğun ilgi

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 09:10

Menderes Deve Güreşleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Ege bölgesinin dört bir yanında getirilen 100 tülü cinsi devenin güreştiği etkinlikler iki gün sürdü. Yörük kültürünün bir parçası olan etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kortej yürüyüşü, yaren gecesi ve güreş etkinliklerinin yer aldığı festivale AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da katıldı.

Develer Menderes Sokaklarında

Festival kapsamında ilk gün kortej yürüyüşü ve yaren gecesi düzenlendi. Menderes Kaymakamlığı önünden başlayan ve Menderes Belediyesi önünde son bulan kortej yürüyüşüne ilçe protokolü ve vatandaşların yanı sıra mehter takımı ve halk dansları ekipleri de eşlik etti. Akşam Menderes Belediyesi Nikah ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecen yaren gecesinde ise halk müziği ziyafeti yaşandı.

Çileme’de tüm gün güreş keyfi

Festivalin ikinci günü ise Çileme Mahallesi’nde özel olarak hazırlanan alanda gün boyu deve güreşleri gerçekleşti. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlik gün boyu sürdü. Sabahın erken saatlerinde alana gelen vatandaşlar hem piknik yaptı hem de festival keyfini doyasıya yaşadı.

Kültürümüzü yaşatıyoruz

Çileme’de vatandaşlara seslenen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Menderes Belediyesi olarak yörük kültürümüzü yaşatmak adına deve güreşlerini ilçemize kazandırmıştık.  Festivalimiz bu yıl üçüncü kez gerçekleşti.  Güreşler örf ve adetlerimizi yaşatmanın yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor.  Çileme Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz festivalimiz ile birlik ve beraberliğimize de büyük bir katkı sağladık. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederim” dedi. Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki de, festivali Menderes’e kazandıran Başkan Soylu’ya teşekkür etti.

Her yıl büyüyor

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da, Menderes’in güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “ Belediye Başkanımız Bülent Soylu, yaptığı icraatlar ile dikkat çekiyor. Kendisinin döneminde Menderes’e kazandırılan deve güreşleri festivali her yıl artan kalabalıklarla devam ediyor. Yörük kültürünün yaşatılması adına yapılan çalışmalar önemli. Kendisine yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özel ilgi

Konuşmaların ardından başlayan deve güreşleri gün boyu devam etti. Güreşler esnasında Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile alanı dolduran vatandaşlarla bir araya geldi. Tek tek bütün vatandaşların yanına giden Soylu ve Kaya, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.