Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’te coşkulu şenlik

Menderes’te coşkulu şenlik

Menderes Belediyesi tarafından Karakuyu’da düzenlenen Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Menderes’te coşkulu şenlik

  • Ege Postası
  • 20.03.2017 - 09:30

Menderes Belediyesi tarafından 3. Karakuyu Yörük Şenliği, Karakuyu’da özel hazırlanan alanda gerçekleşti. Yörük kültürün gelenek ve göreneklerinin yaşatıldığı etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da katıldı.

Renkli görüntüler

Sabah geleneksel gelin alma töreni ile başlayan etkinlik, kortej yürüyüşüyle devam etti. Keşkek ikramlarının yapıldığı Karakuyu Yörük Şenliği’nde halk oyunları gösterileri de gerçekleştirildi. Selcan Kökçen Şahin de halk müziği konseriyle şenliğe renk kattı.

Başkan Soylu ile hizmetler geliyor

Etkinlikte konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Bugün bir yörük evladı, Menderes’in yiğit evladı, kardeşimiz Bülent Soylu Menderes’te güzel işlere imza atıyor. Menderes yörük diyarıdır. Ben de bir yörük evladı olarak söylüyorum Menderes Belediye Başkanımızla 7 gün 24 saat sizlere hizmet etmekten başka derdimiz yok. Çünkü bu topraklarını insanları çok çekti, benim yörük kardeşlerim çok çekti ama hiçbir zaman isyan etmedi. Hep devletine, milletine, bayrağına, vatanına sahip çıktı. İşte böyle başkanlar oldukça da onlar için çalışmalar gerçekleşecektir.  Menderes hizmette çağ atlar durumda, unutulan ne varsa ihmal edilmiş ne varsa hepsi Bülent kardeşim sayesinde gerçekleşiyor” dedi.

Daha güçlü Türkiye

Türkiye’ye ayak oyunları yapanlarının bunu başaramayacağını dile getiren Kaya, “Şimdi Çanakkale’de olduğu gibi 7 düvel bize karşı bir olmuş durumda. Suriye’yi karıştırdılar, Irak’ı karıştırdılar, 15 Temmuz’da da Türkiye’yi karıştırmak istediler ama hep birlikte o hainlerin karşısında dimdik ayakta durduk.  Bu milletin ferdi olarak Türkiye Cumhuriyet devletinin bakanlarını o sokaklara sokmayanlar, o hain PKK’nın temsilcilerini sokaklara sokmuşlar Öcalan’a özgürlük, referanduma hayır pankartlarıyla dolaştırıyorlar. Buna geçit verecek miyiz tabi ki de vermeyeceğiz. Şimdi dünyaya daha güçlü haykırmak için, güçlü Türkiye için 16 Nisan’da sistem değişikliğine gidiyoruz. Yeni sistem ile kazanan Türkiye olacak” ifade etti.

Her yıl büyüyor

Yörük kültürünü yaşatmak adına çalıştıklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Bir milletin temeli, Türk’ün yaşam biçimi olan yörük kültürünü önemsiyoruz. Etkinliklerimiz ile gelenek ve göreneklerimizi yeni nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz şenliğimiz her yıl daha da büyüyerek yoluna devam ediyor” dedi.

Evet sırası sizde

Menderes’te vatandaşların isteklerinin geri çevrilmediğini kaydeden Başkan Soylu, “ Devlet hastanesi istediniz evet dedik, spor kompleksleri istediniz evet dedik, modern tesisler istediniz evet dedik, sosyal yaşam alanları istediniz evet dedik. Şimdi sıra hep birlikte 16 Nisan’da evet demeye geldi. 16 Nisan’da  Menderes evet diyecek, Türkiye kazanacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.