Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te davullu zurnalı 'evet' mesaisi

Menderes'te davullu zurnalı 'evet' mesaisi

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Menderes’in Küner Mahallesi’nde davullu, zurnalı evet çalışması gerçekleştirdi. AK Partili Kaya ve Soylu hangi mesajları verdi'

  • Ege Postası
  • 25.03.2017 - 09:34

16 Nisan tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle alakalı referandum çalışmalarına ara vermeden devam eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, evet turu kapsamında Küner’de vatandaşlarla buluştu. Başkanı Soylu’nun buluşmasına AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da eşlik etti. Soylu ve Kaya’nın Küner’deki referandum çalışması renkli görüntülere sahne oldu.

Sevgi seli

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde Küner ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak vatandaşları Cumhurbaşkanı ile buluşturmasıyla ülke gündemine oturan Küner’de, vatandaşlar Başkan Soylu ve Milletvekili Kaya’ya büyük bir sevgi gösterdi.  Mahalle girişinde davul ve zurnalı karşılama yapan Künerli vatandaşlar, ikiliyi mahalle meydanında karanfiller atarak karşıladı.

Başbakan’dan mesaj

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “ Küner’e gelmeden önce Başbakanımızla görüştük. Kendisinin selamını sizlere getirdik. Sayın Başbakanımız, ‘Künerli hemşehrilerim benim için yapacaklarını bilirler, 16 Nisan’da evet oyuyla Menderes’i de, İzmiri’de sallasınlar’ dedi. Siz bizim için çok özelsiniz sevgili kardeşlerim. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın köyüm dediği yer Küner. 16 Nisan’da gerçekleşecek referandumda Künerli kardeşlerim gereğini yapacaktır, bundan eminim” dedi. 

Babayla oğulu birbirine düşüren sistem

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının referandumda evet denmesi için yeterli olacağını kaydeden Kaya, “ Kılıçdaroğlu da bize çalışıyor. Ne diyo? Otobüste bile iki şoför olmaz diyor. Evet, biz de bunu diyoruz zaten. Otobüs’ün direksiyonunda iki tane şoför olsa, biri gaza biri frene bassa ne olu? O otobüs devrilir. İşte bugün Türkiye’de ki sistemde bu.  Şu an Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arasında o uzun yıllardır süren dava arkadaşlığından dolayı anlayışlı olabilirler ama 2019’da sandıktan ne çıkacağını bilmiyoruz. Farklı, farklı isimler çıkabilir. Yaptığımız sistem değişikliğinde 2019’da geçerli olacak. Çünkü o iki sürücü yüzünden bakın ülke krizler yaşadı. Bu sistem babayla oğulu birbirine düşüren sistem. Niy? Yynı yetkilerle donatılmış hem Başbakan var hem Cumhurbaşkanı. Anlaşamazlarsa ne oluyo? Kriz çıkıyor” dedi.

Tarihten örnek verdi

Güçlü Türkiye için 16 Nisan’da evet denmesi gerektiğini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, “ Çoluğumuzun, çocuğumuzun geleceği için,  bu memleketin bekası için, hepimizin evet demesi gerekiyor. Hayır diyenlere bir bakın; Almanya hayır diyor, İngiltere hayır diyor, Fransa hayır diyor, İsviçre hayır diyor, Hollanda hayır diyor. Peki, Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk kimlerle savaşt? Bunlarla savaşmadı m? Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda bizim 300 bin insanımızı kim şehit ett? Bu hayırcılar şehit etmedi m? Değerli arkadaşlar biz atamızın, dedemizin katillerinin peşinden mi gideceğiz, bu ülkenin sevdalısı, bu ülkenin insanına aşık al yıldızlı al bayrağa aşık insanların peşinden mi gideceği? Biz ne zamandan beri atamızın, dedemizin katilinin peşinden gider olduk'” dedi.

Gerçek Atatürkçü biziz

Hayır çalışması yapanların insanları kandırdığını kaydeden Soylu, “Sahte Atatürkçüler buraya gelip, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de savaştığı hayırcılarla gidiyorlar Almanya’da kapı köşe aralarında tokalaşıyorlar, Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin aleyhine hareketler yapan Yeşiller Partisi’nin milletvekilleriyle konuşuyorlar. Gerçek Atatürkçü de biziz, gerçek milliyetçi de biziz, bu bayrağın sevdalısı da biziz. Bizim yaptıklarımızla konuştuklarımızın hepsi birbirini tutuyor. Biz gidip Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de farklı konuşup gelip Türkiye’de farklı konuşmuyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.