Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te itirazlar sonuç verdi

Menderes'te itirazlar sonuç verdi

İzmir'in gözde tatil mekanlarından Menderes'te "Cennet Koyu" olarak da bilinen Maydanoz Koyunda önceki yıl başlayan imar krizinde vatandaşın dediği oldu.Koydaki özel mülkiyet sahipleri için yeni plan hazırlayan Menderes Belediyesi'nin çabaları sonuç verdi, Büyükşehir yeniden imar değişikliğine gitti Cennet Koyu'nda vatandaşın dediği oldu

  • Ege Postası
  • 22.05.2017 - 14:53

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve büyük bir çıkmaza yol açan Mendres'teki imar planlarında sonunda krize nokta koyuldu.

MENDERES BELEDİYESİ KRİZE NOKTAYI KOYDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı yeni imar planlarının ardından turizm alanı ilan edilen Maydanoz Koyu'ndaki özel mülkiyet sahipleri 2015 yılında alınan bu karar karşısında önce itirazda bulundular ardından da yargı yolunu tuttular. Bölgedeki hak sahiplerinin yanı sıra, planlama sürecinde mağdur olan Orman Bölge Müdürlüğü gibi resmi kurumlar da hukuk mücadelesine hazırlanırken, belediyeden kritik bir hamle geldi.

MAHKEMELİK PLANLARDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK

Büyükşehir Belediyesi'yle vatandaşı karşı karşıya getiren planların ardından çeşitli girişimlerde bulunan Menderes Belediyesi, krizin tatlıya bağlanmasını sağladı. Eski Özdere Belde Belediyesi sınırlarında yer alan ve bölgenin en önemli turizm potansiyeline sahip alanlardan olan koy için yeni bir plan çalışması yapan ilçe belediyesi, vatandaşların sorunlarına kulak verdi, yeniden imar değişikliğine gitti. 1985 yılında çıkan imar affı ile konutlarına ruhsat alan ancak Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı gerisinde kalan yerleşim bölgelerinin tamamı günübirlik turizm tesis alanına çevirmesiyle kaçak şoku yaşayan yazlık konut sahipleri bu gelişmeyle birlikte rahat bir nefes aldı.

VATANDAŞ RAHAT NEFES ALDI

Tarihi SİT alanları ve orman arazileriyle çevrili alana dair hazırlanan, ardından 20'ye yakın itiraz gelen planları yeniden inceleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes Belediyesi'nin kabul ettiği son değişikliği onayladı, bölgedeki hak sahipleri de olası bir yıkım şokundan tamamen kurtuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.