Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,0775
%-0.13
Altın 2.309,620
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen Belediyespor'da tarihi Fenerbahçe heyecanı

Menemen Belediyespor'da tarihi Fenerbahçe heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda perşembe günü saat 20.30'da İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Fenerbahçe'yi tarihinde ilk kez konuk edecek 2'nci Lig temsilcisi Menemen Belediyespor büyük heyecan yaşıyor.

  • Ege Postası
  • 20.12.2016 - 13:43

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemenspor'un ilk olarak 1942 yılında kurulduğu bilgisini vererek, "O dönemde Fenerbahçe'yi destekleyen hemşehrilerimiz, "Küçük Kanarya" adıyla kulübümüzün temellerini attı. Fenerbahçeli yöneticiler de kuruluşumuza destek verdi. Renklerimiz böylece sarı lacivert oldu. Logomuz da Fenerbahçe'ninki ile birebir benzer şekilde dizayn edildi" dedi.

Menemenspor'un 1993 yılında Menemen Belediyespor ismiyle sahalarda yer aldığını belirten Şahin, "Ardından logomuzda bir değişikliğe gittik. İç kısımda yer alan palamut dalının yerine, devrim şehidimiz olan Kubilay'ın anıtı koyduk. Fenerbahçe cephesinden hiçbir uyarı almadık. Biz kendimiz değişime gittik" diye konuştu. 

Fenerbahçe'yle tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecekleri için heyecanlı olduklarını söyleyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Fenerbahçe'yi ağırlamaktan onur duyuyoruz. İki renktaş takımın güzel bir karşılaşmasını izleyeceğiz. Çok kaliteli bir takım kurduk. Fenerbahçe'yi yenebilecek güçteyiz. Tüm İzmirliler'i stada bekliyoruz."

YILDIZLAR HAZIR KITA

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Karşıyaka'yı deplasmanda 2-1 yenerek ilk devreyi lider Ankaragücü'nün 3 puan gerisinde 24 puanla 3'üncü sırada bitiren Menemen Belediyespor'un yıldızları Fenerbahçe maçını bekliyor. 

Kadrosunda Süper Lig tecrübesi yaşamış, Gökhan Ünal, Erman Kılıç, İbrahim Dağaşan ve Ahmet Arı gibi isimleri barındıran sarı lacivertlileri Galatasaray'ın efsane futbolcularından Suat Kaya çalıştırıyor.

Menemen Belediyespor formasıyla bu sezon 5 gol atan Süper Lig gol kralı apoletli Gökhan Ünal, bu maçta eski takımına karşı görev alacak. Gökhan 2009-10 sezonun ikinci yarısında Burak Yılmaz ve 3.2 milyon euro karşılığında Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Sarı lacivertli formayı 10 maçta giyen 34 yaşındaki oyuncu 2 gol attı. 

Teknik direktör Suat Kaya, Fenerbahçe'yi yenecek seviyede olduklarını belirterek, "Kadromuzun kalitesine güveniyorum. Maça çok iyi hazırlandık. Herkes kazanmak için elinden geleni yapacak" dedi. (DHA)

SUAT KAYA'DAN "FENERBAHÇE" İTİTRAFI

Ziraat Türkiye Kupası'nda Perşembe günü İzmir’de Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Menemen Belediyespor’un Teknik Direktörü Suat Kaya, Fenerbahçe ile renklerinin ve logolarının benzer olduğunu ifade ederek, “Renklerimiz, logolarımız, takım otobüsümüz aynı. Bir tek ben Galatasaraylıyım” dedi. 

Futbolcuyken uzun yıllar Galatasaray forması giyen ve birçok maçta ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye karşı mücadele eden Suat Kaya, “Orada çok yorulmuştum şimdi kenarda olacağım. Ben yorulmayacağım, oyuncular yorulacak” diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Menemen Belediyespor, bu maçın hazırlıklarına başladı. Ligde Karşıyaka’yı 2-1 yenerek ilk yarıyı zirvenin 3 puan gerisinde tamamlayan Menemen Belediyespor, Fenerbahçe maçına Teknik Direktör Suat Kaya yönetiminde yaptığı antrenmanlarla hazırlanıyor.

Menemen İlçe Stadı'nda yaptıkları idman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Menemen Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya, ligde lider olarak bir üst lige çıkmak istediklerini ifade ederek, “Ziraat Türkiye Kupası'nda ise antrenman pozisyonlarını maça çevirerek tüm oyuncularımızdan faydalanmak istiyoruz. Kulübün kasasına para girmesi için tüm maçları kazanmak gerekiyor” dedi. 
İzmir’de Fenerbahçe’yi konuk edecekleri maçın önemli olduğu ifade eden Kaya, “Kısa bir süre sonra da Fenerbahçe’ye konuk olacağız. Bu maçlar grupta gidişatı belirleyecek” diye konuştu. 

“Fenerbahçe’ye karşı çok yorulmuştum”
Futbolculuğu döneminde uzun yıllar Galatasaray forması giyen ve birçok maçta ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye karşı mücadele eden Suat Kaya, “Orada çok yorulmuştum şimdi kenarda olacağım. Ben yorulmayacağım, oyuncular yorulacak. Böyle bir takımı ağırlamak, bu kadar büyük bir camiaya karşı oyuncuları hazırlamak ve oynatmak onurdur. İnşallah tertemiz, çok güzel bir maç olur, sahaya güzel şeyler yansır ve kazanan taraf da biz oluruz” temennisinde bulundu.

“Bir tek ben Galatasaraylıyım”
Menemen Belediyespor ile Fenerbahçe’nin renklerinin ve logolarının benzer olmasının sorulması üzerine, “Her şeyimiz aynı. Renklerimiz, logolarımız, takım otobüsümüz aynı. Bir tek ben Galatasaraylıyım. Oyuncuların içinde de Fenerbahçe’ye sempati duyanlar vardır belki. Birbirine karşı sempati duyan iki ayrı ilin değişlik takımlarının maçı olacak. Sahada da bu dostluk devam eder inşallah” dedi.

Erman Kılıç; “Vitrin maçı olacak”
Ligde tek hedeflerinin lider olarak bir üst lige çıkmak olduğunu söyleyen Menemen Belediyespor’un tecrübeli orta sahası Erman Kılıç ise, “Kupada da belli bir yere kadar gitmek istiyoruz. Amed’i burada yendik, Gençlerbirliği maçında puan kaybına uğradık. Bu hafta Fenerbahçe karşısında puan ya da puanlar almak istiyoruz. Bunu başarabilecek kadromuz var. Fenerbahçe maçı farklı olacak. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biriyle oynayacağız. Bu da ekstra bir motive olacak. Genç arkadaşlarımız için vitrin maçı olacak” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli oyuncu Gökhan Ünal’ın soğuk algınlığı nedeniyle katılmadığı idmana düz koşu ile başlayan sarı-lacivertliler, daha sonra şut çalışması yaptı. Menemen Belediyespor - Fenerbahçe karşılaşması perşembe günü 20.30'da oynanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.