Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de dev eğitim atağı

Menemen'de dev eğitim atağı

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünler, yılsonu sergi ve defilesi ile görücüye çıktı. Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, dünyada ilk defa 1934 yılında Türk kadınına seçme seçilme hakkını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek Menemen’de kadınları daha çağdaş, sorgulayan, bilinçli hale getirmek adına Mesleki Eğitim Kursları düzenlediklerini açıkladı. Başkan Şahin Menemenlilere seslendi:

  • Ege Postası
  • 16.09.2017 - 13:13

2008 yılından bugüne devam eden Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı, düzenlenen yılsonu sergi ve defilesi ile sona erdi.  12 farklı dalda açılan 29 kurs merkezinde eğitim gören 639 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri, Cumhuriyet Meydanı’nda görücüye çıktı. Yaklaşık 3 bin eserin yer aldığı serginin açılış töreni, yüzlerce Menemenlinin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin’in ev sahipliğinde; Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Başkan ŞAHİN: "Kadınlarımız Sosyalleşsin İstiyoruz…”

Menemen’de sosyal belediyeciliği başarılı bir şekilde yürütmeye çabaladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Tahir Şahin törende yaptığı konuşmada; “Belediyeler olarak yol, su, kanal, ulaşım, park gibi hizmetleri 3 gün önce, 5 gün sonra yapabiliriz. 170 dönüm alanda Belediye bütçemizle oluşturduğumuz Ege’nin en büyük doğal göl parkı olan Gölpark Menemen gibi büyük projeler de ortaya koyabilirsiniz. Ancak bütün bunları yaparken şayet topluma sosyal alanda bir şeyler vermezseniz, bu büyük projelerin de hiçbir kıymeti kalmaz. Biz iyi insanlar yetiştirmek için mutlaka sosyalleşmek zorundayız. Mesleki Eğitim Kurslarımızı da bu düşünceyle yapıyoruz. Kadınlarımız sosyalleşsin, evden çıksın istiyoruz. Bunun yanında orada bir meslek öğreniyor ve aile bütçesine az da olsa katkı koyuyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, dünyada ilk defa 1934 yılında Türk kadınına seçme seçilme hakkını vererek kadınlarımıza verdiği değeri ortaya koymuş. Bizler de Atatürk’ün izinden giderek; kadınlarımızı daha çağdaş, sorgulayan, bilinçli hale getireceğiz. Eğer bir toplumda kadın varsa, kadın bilinçliyse; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bugüne kadar kimse yıkamadı, yıkamayacaktır da. Eğer kadın varsa; bu vatan tek vatandır, bu devlet tek devlettir, bu millet tek millettir, gönderde dalgalanan ayyıldızlı bayrağımızın yanında bugüne kadar hiç kimse sarı-kırmızı-yeşil bir bez parçası asamadı, asamayacaktır da. Dost düşman bunu böyle bilsin” dedi.

 

“Bizlere değer veren Başkanımıza teşekkürler…”

Törende kursiyerleri temsilen konuşan Özlem Akın, bir milletin uygarlıktaki yerinin kadına verdiği değerle belirlendiğini söyleyerek, “Cumhuriyetimiz, Atatürk gibi çağdaş düşünceye sahip bir önder tarafından kurulmuştur. O nedenle Türk kadınları çok şanslıdır. Bir milletin uygarlıktaki yeri, kadına verdiği değer ve tanıdığı haklarla belirlenmiştir. Bizlere değer veren Menemen Belediye Başkanımızın, kadınların meslek edinmesinde ve sosyalleşmesinde büyük katkısı olan mesleki edindirme kurslarını açmış olmasından çok memnunuz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olduğunu hissettiren sayın Belediye Başkanımıza ve değerli eşi Nurdan Şahin’e tüm arkadaşlarım adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Menemenliler defileyi büyük bir ilgiyle izledi…

Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Zeybek Ekibi’nin gösterileriyle renk kattığı törende, saz kursu öğrencileri vatandaşlara müzik ziyafeti sundu. Çocuk Oyun Odası Kursu öğrencileri de gösterileriyle büyük alkış aldı. Kursiyerlerin hazırlamış olduğu eserlerin tanıtıldığı defile ise yüzlerce Menemenli tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Defilede görev alan mankenlerin saç tasarımını dünyaca ünlü saç tasarı uzmanı Harun Cici yaptı. Kursiyerlerin ürettiği kıyafet, bindallı, gelinlik gibi ürünlerin tanıtıldığı defilenin sonunda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Latife Hanım ile evlilik töreni canlandırıldı. Kursiyerlere sertifikalarını eşi Nurdan Şahin ile birlikte sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 10. yıl marşı ve havai fişek gösterileri eşliğinde serginin açılış kurdelesini kesti. Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından vatandaşlar, 16 Eylül tarihine kadar açık kalacak sergiyi gezdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.