Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de deve güreşi heyecanı

Menemen'de deve güreşi heyecanı

İzmir'in Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 5'inci Geleneksel Deve Güreşi Festivali için develerin katılımıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Vatandaşlar develeri görmek için kaldırımları doldurdu, bol bol fotoğraf çektirip, özçekim yaptı.  Menemen'de deve güreşi heyecanı

  • Ege Postası
  • 04.02.2017 - 18:56

İZMİR - Menemen Belediyesi'nin bu yıl 5'insini düzenlediği Geleneksel Deve Güreşi Festivali, yarın (pazar) saat 10.00'da, Türkelli Güreş Arenası'nda gerçekleştirilecek. Türkiye'nin en ünlü 125 devesinin katılacağı Deve Güreşi Festivali'nin tanıtımı için Menemen Belediyesi önünde toplanan güreşçi develer, davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü yaptı. Develerin Menemen şehir turunu büyük bir ilgiyle izleyen vatandaşlar, güreşçi develerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirip, özçekim yaptı.  

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, "Her yıl yaklaşık 20 bin güreşseveri Türkelli Güreş Arenası'nda buluşturuyoruz. Deve Güreşi Festivalimizi izlemek için yurdun dört bir yanından Menemen'e gelen güreşseverler, güreş alanında yaptıkları mangal sefasıyla da keyiflerine keyif katıyor. Yurttaşlarımızın güreşleri keyif içerisinde izleyebilmesi için tüm önlemlerimizi aldık. Deve Güreşi Festivalimize ilginin bu yıl da yoğun olmasını bekliyoruz" dedi.



Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde önemli bir kültürel değer olan deve güreşlerinin Menemenliler için de büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Şahin, tüm deve güreşi tutkunlarını bir kez daha Menemen'e davet etti. Başkan Şahin, "5 Şubat Pazar günü saat 10.00'da Türkelli Güreş Arenasında gerçekleştirilecek Deve Güreşi Festivalimiz, birbirinden namlı 125 kadar devenin kıran kırana mücadelesine sahne olacak. Vatandaşlarımızın ücretsiz izleyebileceği, gün boyu devam edecek Deve Güreşi Festivalimizin bu yıl da büyük bir coşkuyla, festival tadında geçmesini bekliyoruz. Tüm güreş severleri 5 Şubat'ta Menemen'de misafir etmekten mutluluk duyacağız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.