Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de Kubilay Kupası heyecanı

Menemen’de Kubilay Kupası heyecanı

Menemen’in en eski spor organizasyonlarından birisi olan Kubilay Kupası Futbol Turnuvası, bu yıl da Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in başlama vuruşuyla başladı. Büyük bir ilgiyle izlenen efsane turnuvada bu yıl 30 takımın oyuncuları şampiyonluk için formasını terletecek. Başkan Tahin Şahin açılış konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirileriyle dikkat çekti. Menemen’de Kubilay Kupası heyecanı

  • Ege Postası
  • 20.10.2017 - 09:14

İlk olarak 1969 yılında gerçekleştirilen ve o yıllarda yoğun ilgi gören Kubilay Kupası Futbol Turnuvası heyecanı Menemen’de yeniden yaşanmaya başlandı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen turnuvaya, 29’u Menemen ve biri Foça Ilıpınar’dan olmak üzere toplam 30 takım katıldı. Kura çekilişinin ardından turnuvaya katılan tüm takımlara spor malzemeleri Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından törenle dağıtıldı.

Çekilen kura sonucunda turnuvanın ilk maçı Asarlık sahasında, Gemi Cafe Spor ve Yahşelli Spor takımları arasında oynandı. Turnuvanın başlama vuruşunu ise Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin yaptı. Yaş sınırlaması olmayan ve her takımın 5 lisanslı oyuncu oynatabildiği turnuvada lig usulü müsabakalar yapılacak. 4 gruptan çıkacak ilk iki takım, şampiyonluk için çeyrek final, yarı final ve final mücadelesi verecek. Final maçı ise 21 Aralık’ta yenilenen Menemen Şehir Stadı’nda oynanacak. Dereceye giren takımlara ödülleri, Devrim Şehidimiz Kubilay’ın 23 Aralık’ta gerçekleştirilecek 87. Anma Yıldönümü etkinliklerinde takdim edilecek.

ŞAHİN; DAHA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPABİLİRDİK

Kubilay Kupası Futbol Turnuvası malzeme dağıtım töreninde yarışmacı takımlara seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “1999 yılından bu tarafa bu güzel ilçemize, güzel insanlarımıza katkı koymaya gayret ediyoruz. Alt ve üst yapı çalışmaları, ulaşım hizmetleri, kültürel hizmetlere varıncaya kadar her alanda katkılarımız olduğuna inanıyoruz. Özellikle Büyükşehir Yasası çıkana kadar daha da çok katkımız oldu. Bugün yıllık 75 milyon TL bütçe ile bu hizmetleri yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi her yıl yaklaşık 10 milyon TL ilçemize yatırım yapıyor fakat Büyükşehir Yasası çıkmasaydı bugün 90 milyon ilave bütçemiz olurdu. Büyükşehirden alamadığımız 80 milyon TL gibi çok önemli bir bütçe elimizde olsa, çok daha büyük yatırımlar gerçekleştirebilirdik. Yine de mevcut bütçemizle rutin Belediyecilik hizmetlerimizin yanında sporun her branşına çok büyük destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

STAT SORUNU ÇOKTAN ÇÖZÜLMELİYDİ

İzmir gündemini fazlaca meşgul eden stat sorununa da değinen Başkan Tahir Şahin, “3-5 yıldır İzmir’de stat sorunu almış başını gidiyor. Göztepe Spor Kulübü Süper Lig’e çıktı oynayacak yer yok. Yarın UEFA Kupası’nda oynasa, Bornova’daki stat da uygun değil. Genel yönetim ya da yerel yönetim olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi, herkes biraz taşın altına elini koyacak. O statlar bugüne kadar yapılmalıydı. Hatta bölgesel 3-5 bin kişilik statlar da yapılmalıydı. Eğer yarışmacı takımlar istiyorsanız bu tür statları yapmak zorundasınız” dedi.

AMACIMIZ İYİ İNSANLAR YETİŞTİRMEK

Başkan Tahir Şahin, spora verdikleri büyük önemin nedenini ise şöyle açıkladı; “Eğer bir yerleşkede yarışmacı takım yoksa, o zaman alt yapı da çökmeye başlar. Kesik Mahallemizde çok güzel bir altyapı tesisleri yapıyoruz. 3-4 yıl sonra Menemenspor’umuzun kadrosunda altyapıdan 6-7 çocuğumuzun oynadığını göreceğiz. Başka türlü baş etmemiz mümkün değil. Bizim bugün sporun farklı branşlarında 2 bin çocuğumuz var. Belki bu çocukların hepsi kaleci Rüştü yada Saffet Sancaklı olmayacak ama hepsi ileride iyi insanlar olacak. Hepsi bu ülkeye fayda sağlayacak iyi avukatlar, mühendisler, eczacılar olacak. Bizim spora yatırım yapmamızdaki esas neden de budur. Bu ülkeye vatanını, bayrağını, milletini seven sosyal insanlar yetiştirebilmektir. Sosyal insanlar yetiştirdiğimiz takdirde, o zaman bu ülkenin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne asla zarar gelmeyecektir.”

600 KİŞİ FORMASINI TERLETECEK

Farklı yaş gruplarından yaklaşık 600 kişinin forma giyeceği turnuvanın izleyicileri de hesaplandığında, yaklaşık 2 bin kişinin sporla buluşturulacağına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Spor sınırları kaldıran dildir. Burada Alevi, Sunni, Boşnak, Çerkez diye bir ayrım yok. Bizim Menemen’de başardığımız en güzel işlerden birisi din, dil, ırk, mezhep ayrımı yaşanmamasıdır. Buna katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu Menemen, İzmir, Türkiye bizim. Hiçbirimizin başka gidecek bir yeri yok. Birlik ve beraberlik içerisinde daha da güzel işler yapacağız” dedi.

Düzenlenen turnuvanın final maçının, tribün kapasitesi 5 bine çıkarılmaya çalışılan Menemen Şehir Stadı’nda oynanacağını da söyleyen Başkan Tahir Şahin, yarışmacı takımlara başarılar dileyerek; “Bu yıl da kazasız belasız bir turnuva gerçekleştirmemizi diliyorum.  Turnuvamız ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.