Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen OSB'de tüm parseller satıldı

Menemen OSB'de tüm parseller satıldı

Menemen Plastik İhtisas OSB’de tüm parseller satıldı. Fabrikaların inşaatları da hızla devam ediyor. Sektöründe lider iki büyük tesis dahil toplam 5 fabrika da yatırımlarını tamamlayarak üretime başladı.

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 13:13

Türkiye’nin ilk plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olan Menemen Plastik İhtisas OSB, tamamlanan altyapı ve üstyapı çalışmalarının ardından hızlı bir inşaat sürecine girdi. Şu anda 5 fabrikanın faaliyette olduğu bölgede, 15 fabrikanın inşaatı da sürüyor. Toplam 41 sanayi parselinin bulunduğu Menemen Plastik İhtisas OSB’de yıl sonunda yüzde 75 doluluk oranına ulaşılması hedefleniyor. Kısa sürede dolması beklenen bölgenin daha çok yatırımcı çekebilmesi için yaklaşık 500 bin metrekarelik genişleme alanına kavuşması için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayı bekleniyor. Bölgeyi plastik sektörünün Ege’deki mabedi haline getirmeye kararlı olduklarını söyleyen Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, yıl sonunda bölgedeki istihdam sayısının 5 bini bulacağını vurguladı.

5 BİN İSTİHDAM

Menemen Plastik İhtisas OSB’de düzenlenen basın toplantısında tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verildi. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Müteşebbüs Heyet Başkanı Erdoğan Çiçekçi,  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve sanayiciler katıldı. Tüm zorluklara rağmen sanayicinin yatırım ve üretim azminin devam ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Bizler zorluklara alışığız. Burada bir kuruş devletimizden destek almadık. Bölgemizde 2000 yılında başlayan kamulaştırmaları henüz yeni bitirebildik. Sanayi odaları ne işe yarar derlerse yanıtı işte Menemen Plastik İhtisas OSB’dir. EBSO olmasa böyle bir yer olmayacaktı. Gördüğünüz gibi sanayinin buraya gelmesiyle yeni sosyalleşmeler yeni açılımlar da beraberinde geliyor" diye konuştu.

Bölgeye yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu, ancak satılmamış sadece 20 dönüm büyüklüğünde bir arazi kaldığını vurgulayan Esen, “Bölgedeki ilk fabrika inşaatı 2015 yılında başladı. Şu anda 5 firma faaliyete geçmiş durumda. 15 fabrikanın da inşaatı devam ediyor. Bölgemizin yıl sonunda yüzde 75 oranında doluluğa ulaşacağını düşünüyorum.  O aşamaya geldiğinde 5 bin kişilik istihdama da ulaşmış olacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.