Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merkel: Türkiye’nin üyeliğinin taraftarı olmadım

Merkel: Türkiye’nin üyeliğinin taraftarı olmadım

Türkiye'nin AB ile müzakerelerini ekim ayında AB'nin gündemine getireceğini söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin üyeliğinin hiçbir zaman taraftarı olmadığını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 22:49

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Yazı İşleri Ağı’na verdiği röportajda, Sosyal Demokrat Partili (SPD) rakibi Martin Schulz ile karşı karşıya geldiği televizyon düellosunda söylediklerinin altını çizerek Ekim ayında gerçekleştirilecek AB Zirvesi’nde diğer AB liderleriyle Türkiye’nin üyeliğini masaya yatırmak istediğini belirtti.

Müzakerelerin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin bir kararın ancak ortak alınabilecek bir karar olduğunu vurgulayan Merkel, üye devletler arasında konuyla ilgili bir ihtilaf yaşanmamasını arzu ettiğini ifade etti.

Almanya Başbakanı, Türkiye’nin üyelik müzakerelerini büyük ölçüde selefi Gerhard Schröder’den devraldığını, ancak Schröder’in partisi SPD’den farklı olarak hiçbir zaman Türkiye’nin AB üyeliğinin taraftarlarından olmadığını da vurguladı.

“SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Türkiye’de cezaevlerinde bulunan Alman vatandaşları konusuna da değinen Merkel, “Hukuk devletiyle bağdaşmayan bu tür olaylar yaşanırken Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin paralel olarak devam etmesi söz konusu olamaz” diye konuştu.

“İNSAN HAKLARI BAŞLIĞINI GÖRÜŞELİM”

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Meclis Grup Başkanı Volker Kauder de Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin tamamen durdurulmasının doğuracağı sonuçlara karşı uyarıda bulunarak alternatif bir öneride bulundu. Schwäbische Zeitung’a konuşan Kauder, “Ben şahsen Türkiye’ye insan hakları, inanç özgürlüğü ve hukuk devleti faslını müzakere etmeyi önerirdim” ifadelerini kullandı.

Kauder, “Erdoğan bu öneriyi geri çevirirse de müzakerelere tamamen sırtını çevirmiş olur. Böyle bir taktik, Avrupalıların onu doğrudan kapının dışına itmesinden çok daha zekice olurdu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.