Dolar 32,4918
%0.14
Euro 34,8146
%0.27
Altın 2.472,930
%0.43
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mersin'de polis aracına bombalı saldırı

Mersin'de polis aracına bombalı saldırı

Mersin'de terör saldırısı... Mersin'de polis servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi, olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk bilgilere göre servis aracının geçişi sırasında çöp konteynerine yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirtiliyor. Hain saldırıda 17'si polis 18 kişi yaralandı.

  • Ege Postası
  • 17.10.2017 - 17:30

Bugün saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı’nda, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Dikenliyol kavşağında Emniyet Müdürlüğü'ne ait servis aracının geçişi sırasında çöp konteynerine konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirtildi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldiğini söyledi. 

Olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını aktaran Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik." ifadesini kullandı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TBMM Genel Kurulu’nda Mersin’deki polis servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili konuştu.

Bozdağ, “Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Yaralıların sayısı net olmadığı için bunu paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her şekilde her şartta etkili bir şekilde devam edecektir. Türkiye’nin terörle mücadelesi sürecektir” dedi.

VALİLİK: HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait personel servis aracının Yenişehir İlçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurunun yaralandığını bildirdi. Açıklamada polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, patlama ile ilgili çok yönlü araştırmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

BOMBALI MOTOSİKLETLE SALDIRI

Mesai çıkışı polis servis otobüsünün geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş motosiklette bulunan bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Otobüsün arka kısmına denk gelen patlamada 17’si polis, 18 kişi yaralandı. Büyük paniğe yol açan bombalı saldırı nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevredeki birçok binanın da camları kırıldı.

OTOBÜS ALEV ALDI

Araç trafiği kilitlenince ekipler bölgeye güçlükle ulaştı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Patlamada alev alan otobüs ise itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Patlayan motosikletin parçaları ise tek tek toplandı. Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, 3 savcının görevlendirildiğini bildirdi.

'KULAĞIMIZI SAĞIR ETTİ'

Mersin'de polis servis aracına yönelik bomba yüklü motosikletle yapılan saldırıda yaralanan kadın memur, olay sırasında yaşadıklarını anlattı. İsmi açıklanmayan memur, "Servis aracı ile eve gidiyorduk. Bir anda patlama meydana geldi. Kulağımız sanki sağır oldu. Çevremde oturan servistekiler yaralandı. Olay yerine gelen ambulanslar bizi hastaneye getirdi. Çok şükür ki şehidimiz yok" dedi.

SALDIRIYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI

Mersin'de polis servis aracına yönelik, bomba yüklü motosikletle düzenlenen saldırıyla ilgili mahkeme yayın yasağı karar aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yayın yasağına ilişkin talebini değerlendiren Mersin 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, her türlü haber, röportaj ve eleştiri gibi yayınların yasaklanmasına karar verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.