Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mertoğlu: Ekonomide daha hızlı adımlar için 'Evet'

Mertoğlu: Ekonomide daha hızlı adımlar için 'Evet'

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, İzmir İş Dünyası Derneği’nin (İZİD) açılış törenine katıldı.

  • Ege Postası
  • 02.02.2017 - 11:52

Açılışta, 2016 yılı ekonomi verilerinden örnekler vererek Türkiye’nin ekonomi alanında gösterdiği büyümeye vurgu yapan Mertoğlu, özellikle yaşanan dolar kuru artışı üzerinden ülkede ekonomik kriz varlığı algısı yaratılmak istendiğinin de altını çizdi. Mertoğlu, ayrıca ekonomi alanında yapılan planlamaların daha hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Abdullah Mertoğlu, gerçekleştirilen açılış töreninde şu açıklamalarda bulundu:

“DOLAR ARTIŞI ÜZERİNDEN EKONOMİK KRİZ ALGISI YARATIYORLAR”

“2016 yılında Türkiye,  ülkemizde yaşanan siyasi ve ekonomik sorunları çözmek adına yaptığı harcamalara rağmen ilk 9 ay verilerine göre yüzde 2.2’lik bir büyüme göstermiştir. Bir yandan FETÖ Terör Örgütü, diğer yandan PKK, DAEŞ’le mücadele veren ülkemiz için doların artışı üzerinden ekonomik kriz algısı yaratmaya çalışıyorlar. Kamu alacakları yeniden yapılandırıldı. Maliye Bakanlığı tarafından 77,6 milyar lira, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ise 34.3 milyar lira olmak üzere toplam 111,9 milyar lira borç yapılandırıldı.”

“2017’DE ENFLASYONUN YÜZDE 6 BUÇUĞA GERİLEMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR”

“Gelecek üç yıllık planlamada 2017 enflasyon oranın yüzde 6,5’e gerilemesi öngörülüyor. Toplam istihdam artışının, yine bu dönemde  2 milyon 318 bin kişi olacağı tahmin edilmektedir. 2016 yılında yaşanan kürsel krize rağmen ülkemizde çok önemli yatırımlar hayata geçirilmiştir. Ulaştırma’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Marmaray’dan sonra hizmete giren Avrasya Tüneli, denizaltından karayoluyla iki yaka arasında köprü kurmaktadır.”

EKONOMİDE DAHA HIZLI ADIMLAR İÇİN “EVET…”

“Bu bilgiler ışığında ülkemizde yaşanan ekonomik kriz algısının ne kadar yanlış olduğu apaçık ortadadır. Ülkemizin yaşamış olduğu siyasal ve ekonomik saldırılara karşı vermiş olduğu mücadelenin yanında ekonominin bu denli büyüme göstermesi, 2019 ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlendiğinin en önemli ispatlarıdır. Ayrıca, bu bilgiler ışığında Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak referandumdan oy çokluğuyla  “evet” çıkması, özellikle ekonomi alanında gerçekleştirilecek reformlarının daha aktif şekilde hayata geçirilmesi ve bu anlamda bürokrasinin daha hızlı işlemesi için büyük önem teşkil etmektedir. “   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.