Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mertoğlu: Militan ruhlu arkadaşlar gerekli

Mertoğlu: Militan ruhlu arkadaşlar gerekli

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın "bir oyum var o da ilçe başkanıma" diyerek destekleyeceğini açıkladığı İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu delege seçimleri öncesi "adayım" dedi. Mertoğlu'ndan flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 18.08.2017 - 11:52

YAĞMUR UYGUR- EGEPOSTASI-  CHP'de mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek ilçe kongrelerine belediye başkanlarının müdahil olup olmayacağı tartışılırken Çiğli Belediye Başkanı Arslan katıldığı radyo programında CHP Çiğli İlçe Başkanı Mertoğlu'na açık destek vermişti. 

Başkan Arslan Mertoğlu için,"Görev isteyen çıksın kendisini anlatsın. Bak Zeynel Mertoğlu’nun kendisini anlatmasına gerek yok. İlçe başkanlığına görevi döneminde kocaman bir minibüs aldırdı. Çalışma bu. Partiye tescil ettirdi. Ben partili belediye başkanı olarak onunla gurur duyuyorum. Aldı m? Aldı. Aslanlar gibi tüm eylemlerde en önde. Görevini de yapıyor. Halkının yanında. Böyle bir ilçe başkanına benim bir oyum var, veririm." sözleriyle desteğini pekiştirmişti.

Aday olup olmayacağı merakla beklenen İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu Egepostası'na adaylığı ile ilgili açıklama yaptı. Mertoğlu yaklaşan kongre öncesi "adayım" dedi. 

Mertoğlu sözlerine söyle devam etti;  “Genel Başkan’ımıza katılıyorum. Genel Başkan’ımızın sözleri, örgütle belediye arasındaki iletişimi eşgüdümü, kavga gürültü ortamı yapmamak konusunda önemli bir olay. Özellikle iktidar olduğumuz yerel yönetimlerde bu önemli bir sorun. Aday olacak arkadaşlarımızın da örgütün tavsiye ve desteğiyle aday olması gerek. Genel Merkez’imiz de bu konuda ön seçim mi atama mı olacak sonra açıklayacak. İzmir’de de buradaki performansa göre aday gösterileceklerdir. Bu önemli bir karar. Süreçte özellikle meclis üyeleri boyutunda arkadaşlarımız da aday gösterilmeyecek” dedi.

“MİLİTAN RUHU GEREKLİ”

2019 yılında yapılacak seçimler için parti içinde yoğun çalışılması gerektiğini ve büyük resmin görülmesi gerektiğini söyleyen Mertoğlu, “2019 fotoğrafı çok önemli. Büyük fotoğraf orada saklı. İlçe başkanlığına aday olacak ve yönetime girecek arkadaşlarımızın militan ruhlu olması gerekiyor. 2019’da Cumhurbaşkanlığı sistemi diye abuk subuk bir sistem getirildi Referandumla. Bu süreçte bize çok militan, bu örgütün içinde olan, her şeyini örgüte verecek arkadaşlara ihtiyaç olduğundan dolayı böyle söylemiştir. Eğer 2019’da Cumhurbaşkanlığı sistemi onaylanırsa belediyeye aday olacak arkadaşların, belediyesi bile kalmayacak müdürlüklere dönecek zaten. Bizler diktatörlüğe karşı hep dik durduk, bundan sonra da duracağız. Diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Örgütlü mücadele edeceğiz. Her zamandan daha fazla kenetlenmesi gereken bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı.

“GÖRMEYEN GÖZ GÖRMEYEBİLİR”

Yaklaşan delege seçimleri ardından kongrede yeniden aday olacağını açıklayan Mertoğlu, “Mevcut ilçe başkanı olarak görevimi layıkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. Uyum içinde, Genel Merkez, İl Başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlığı ile çalıştık. Bizim yaptıklarımız ortadadır. Görmeyen göz görmeyebilir. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İlçe yönetiminde iyi görevler yaptık. 2015’te kundaklanan aracımız vardı. Biz 125 bin liralık yeni bir araç kazandırdık” diye konuştu.

 YENİDEN ADAYIM

Referandumda Hayır blokuna lokomotif görevi gördüklerini ifade eden Başkan Mertoğlu, “Referandumda 63 bin olan AKP ile farkı 96 binlere çıkardık. Bunların tamamı bizim değil, hayır blokunun oylarıdır. Ama hayır bloklunun lokomotif partisiyiz. AKP’yi de üç buçuğa katladık. Hiç kimseyle kavga etmeden süreci yürüttük. 1999’dan beri ilçe başkanlığı yapan arkadaşlarımızın belediye başkanlarıyla ilçe yöneticileriyle uyumsuzluğunu çok gördük. Biz kavgasız gürültüsüz görev yaptığımıza inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte mevcut ilçe başkanı olarak tabi ki adayım. Bunu arkadaşlarımızla görüştük. Bu süreci de daha sonra büyük bir toplantı ile duyuracağım. 400 kongre, 17 doğal delegemiz var. Onların takdiridir. Tüm arkadaşlarımızın seçme ve seçilme hakkı var. Ben de onlardan bir tanesiyim. Bu delege seçimlerini bitirip ilçeyi kavgasız gürültüsüz, birlik beraberlikle kongreye taşımak benim görevim” şeklinde konuşu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.