Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mertoğlu'ndan Akpınar'a jet yanıt!

Mertoğlu'ndan Akpınar'a jet yanıt!

Özel bir televizyon programına konuk olan Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ın “Eskiden yerel yöneticilik anlayışı vardı, şimdi bizim yaptığımız yerel yöneticilik değil” ve “şu anda merkeziyetçi yapı var" açıklamalarına AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Mertoğlu’ndan cevap geldi.

  • Ege Postası
  • 23.12.2016 - 10:59

Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon programına konuk olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın “Eskiden yerel yöneticilik anlayışı vardı, şimdi bizim yaptığımız yerel yöneticilik değil” ve “şu anda merkeziyetçi yapı var, maalesef sizin söz hakkınız olmuyor" açıklamalarına AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’ndan cevap geldi.

Abdullah Mertoğlu, Hüseyin Mutlu Akpınar’ın son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, Akpınar’ın “Eskiden yerel yöneticilik anlayışı vardı, şimdi bizim yaptığımız yerel yöneticilik değil” açıklamasına karşılık “Akpınar, kendisine şu ana kadar kendisine yönelik yaptığımız eleştirilerin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bu sözleriyle ortaya koymuştur” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Mertoğlu, ayrıca Akpınar ve ekibinin Karşıyaka’yı kötü yönettiğine vurgu yaptı. Mertoğlu, öte yandan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a “Sizi az laf çok iş duruşuyla hareket etmeye davet ediyoruz” diyerek kendisini ”Bizim yaptığımız yerel belediyecilik” anlayışından kurtularak Karşıyakalıların yanında olmaya davet etti ve şu açıklamalarda bulundu:  

MERTOĞLU: AKPINAR, KENDİSİNE YAPTIĞIMIZ ELEŞTRİLERİN HAKLILIĞINI İSPATLADI
“Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 21 Aralık 2016 tarihinde özel bir kanalda yayınlanan bir programa katılarak, son derece talihsiz açıklamalarda bulunmuştur. Programda "Eskiden yerel yöneticilik anlayışı vardı, şimdi bizim yaptığımız yerel yöneticilik değil" diyen Akpınar, yaptığı bu açıklamasıyla şu ana kadar kendisine yönelik yaptığımız eleştirilerin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bu sözleriyle ortaya koymuştur. Karşıyaka Belediye Başkanı olarak görev aldığı süre boyunca Karşıyaka'nın özellikle otopark, kaldırım işgali, tramvay; kısacası ulaşım sorunları kronik hale gelmiştir. Ayrıca, kentsel dönüşüm yasasıyla kendisinden beklenen kentsel dönüşüm uygulamasına adeta seyirci kalmış, vatandaşın isyanına ve feryadına karşılık hiçbir çözüm üretememiştir.”

MERTOĞLU: SİZİ AZ LAF ÇOK İŞ DURUŞUYLA HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUZ
“Hüseyin Mutlu Akpınar, yayında "Şu anda merkeziyetçi yapı var, maalesef sizin söz hakkınız olmuyor" gibi son derece yanlış bir açıklama yaparak, iktidara geldiği günden beri gerçek belediyecilik hizmetinin ürettiği ve yaptığı projelerle nasıl olması gerektiğini ve halka nasıl hizmet edileceğini ortaya koyan bir AK Belediyecilik anlayışını görmezden gelmiştir. Bu anlayış, ülke genelinde AK Parti Belediye ve İlçe Başkanlarımızın halkının sorunlarına çözüm ve ilçelerimizin daha yaşanabilir hale gelebilmesi için milletvekillerimizle ortak çalışarak merkezimize sorun, çözüm ve yapılacak projelerle ilgili çalışmalarını sunmaktadır. Yani, "söz hakkımız olmuyor" diyen siz Sayın Akpınar, Karşıyaka'nın mevcut sorunlarıyla ilgili bugüne kadar "söz"de projeleriniz için ne yaptını? Karşıyaka'yla ilgili her zaman size söz hakkı size verilmiştir, bu hakkı kullanmak ta sizin en doğal hakkınızdır; fakat bugüne kadar verdiğiniz vaatlerin sizin ve ekibiniz tarafından yerine getirilmediğini gördüğümüzde sizi ilçe teşkilatımız olarak eleştirmek te bizim en doğal hakkımızdır. Bu noktada Karşıyaka halkı için sizi "az laf, çok iş" duruşuyla hareket etmeye davet ediyoruz...”  

MERTOĞLU: HALKINIZIN YANINDA OLMAYI SİZDEN BEKLİYORUM
“Son olarak, "O kentte yaşayan halkın ve o halkı temsil eden insanların da söz sahibi olması gerekiyor" demişsiniz. Karşıyaka halkının yukarıda bahsettiğimiz sorunlarla ilgili adeta içi kan ağlıyor, bu sorunları dile getirmekten adeta dilinde tüy bitiyor... Acaba, hiç mi Karşıyakalı vatandaşlarımızla bir araya gelmiyorsunu? Kusura bakmayın Sayın Akpınar milletin, vatandaşın söz hakkını kullandığı yerler yaşadıkları ilçeler, oturdukları caddeler, sokaklar, yürüdüğü kaldırımlar, arabasını koyduğu otoparklar; kısacası yaşadığı yerin her bir metrekaresidir. Bu yüzden sizi Karşıyaka halkının yaşadığı yere davet ediyor, "Bizim yaptığımız yerel yöneticilik değil" sözünden kurtularak halkınızın yanında olmayı AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ve Karşıyaka sevdalısı bir vatandaş olarak sizden bekliyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.