Dolar 32,5895
%0.35
Euro 34,8030
%0.2
Altın 2.499,300
%0.6
Bist-100 9.453,00
%-0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mertoğlu'ndan belediyeye 'borç' eleştirisi

Mertoğlu'ndan belediyeye 'borç' eleştirisi

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan ilçe başkanı Abdullah Mertoğlu, belediyeyi eleştirdi, "250 milyon bütçeden 30 milyon lira yatırım haricinde tam 40 milyon krediyle bizleri borçlandıracaklar ki 30 milyon lira yatırım yapabilsinler"dedi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2016 - 12:19

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı, Karşıyaka Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu önderliğinde ilçe yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, ayrıca AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ yerini aldı. Mahalle başkanları ve mahalle yönetimlerinin de katılım gösterdiği toplantıda partililer tarafından coşkuyla karşılanan ikili, buna karşılık salonu dolduran AK Partilerin tek tek elini sıkarak kendilerine teşekkür etti.

YENİ İRADENİN TEKNİK DİREKTÖRÜ ERDOĞAN’DIR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Abdullah Mertoğlu, Son zamanlarda yaşanan FETÖ ve diğer terör örgütleri faaliyetlerine değinerek AK Parti üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daima arkasında olduğunu vurguladı. Son zamanlarda ülkenin yaşadığı sorunlara ilişkin Cumhurbaşkanı’nın yaptığı birlik ve beraberlik çağrılarına değinen Mertoğlu, ”Ülkemizde bugün oynanan oyunların ne raddeye geldiği ve bugün ülkemizin etnik unsurlarını nasıl ayrıştırma içerisinde olduklarını hepiniz izliyorsunuz. Ama,bir dava adamı var ki, benim ülkemin tüm unsurları bir ve beraberdir diyor. Hiçbir güç benim ülkemin insanlarını asla bölemez diyor. Bir lokma ekmeğimiz varsa paylaşırız diyor. Kimseye kul köle olmayız diyor. AK Parti üyeleri Cumhurbaşkanı’nın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik duruyor. Ne PKK’ya ne, DAEŞ’e, ne de PYD’ye verilecek bir santimetrekare toprağımız yok. Kurucu başkanımız bunu haykırıyor. Böyle bir davanın unsuru olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum. Bizim Karşıyakalıların bir sözü vardır: Yeni iradenin Teknik Direktörü Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

İLÇEMİZ ÇOK BÜYÜK BADİRELER ATLATTI

Ülkenin son zamanlarda yaşadığı terör olayları üzerinden geçmişte AK Parti Karşıyaka İlçe Binası’na düzenlenen saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mertoğlu, 2015 yılında ilçe binasına yapılan bombalı saldırı sonucu mahkeme sevk edilenlerin görüleceği davaya partilileri davet etti. Mertoğlu, “İlçemiz çok büyük badireler atlattı. Gezi olayları sonucu 2 Haziran 2013’te AK Parti ailemizi Karşıyaka İlçe binamızı yakmak gibi bir cüret gösterdiler. Yine 25 Temmuz 2015’te hain bir bomba saldırısıyla binamızı bombaladılar. Biz yıldık m? Asla yılmadık. Bu süreçte ilçe teşkilatımızda ve mahallelerimizde görev yapan bütün arkadaşlarımız davalarına daha çok sarıldılar ve bu ülkenin geleceğinin AK Parti’de olduğunu bütün dünyaya haykırdılar. 1 Aralık 2016’da 2’inci Ağır Ceza 4’üncü Celse davası için hep birlikte duruşma salonuna giderek geçmiş davalara sağladığınız katılım gibi destek vermenizi bekliyorum. Hep birlikte tek yumruk olalım, iri olalım, diri olalım.”

AK Parti Karşıyaka’nın yerel çalışmalarına değinen Abdullah Mertoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

BU METOTLA KARŞIYAKA BELEDİYESİ AK PARTİ’NİN OLUR

“Sandık yönetim kurullarını oluşturalım dedik. Neden istiyoru? İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Mahalle Yönetimlerimizle sandık yönetim kuruluyla bir ordu oluşturarak bütün seçmene vatandaşa rahatlıkla ulaşabiliriz. Bütün vatandaşlarımızın sorunlarıyla böylece yakından ilgileniriz. Mahalle toplantılarımızda her sandığa sandıklarına 1 yönetim kurulu üyesi zimmetliyelim dedik. Bu yönetim kurulu üyesi 9 kişilik sandık yönetim kurulunu oluştursun, yani çalışma duygusunu oluştursun. Diğer seçimlere kadar eğer bu metotla çalışırsak, Karşıyaka Belediyesi AK Parti’nin olur.”

MESLEKİ KURSLARI MAHALLEYE GETİRECEĞİZ

“Mahallemizde çok sayıda işsiz vatandaşımız olduğu için gelip işe ihtiyacımız var diyorlar. O zaman biz de meslek edinme kurslarını mahalleye getirelim. Halk Eğitim Müdürümüz ve Milli Eğitim Şube Müdürümüzle toplantı yaptık. Meslek sahibi olmak isteyen teşkilat mensubu arkadaşlarımıza İngilizce dil eğitimi dahil olmak üzere dikiş – nakış, yemek, el sanatları gibi mesleklerle ilgili yerinde meslek edindirme kursları veriniz diye ricada bulunduk. Bu ricamızı daha sonra planlayarak Mahalle yönetim toplantılarında kursa katılım sağlamak isteyenleri bize yönlendirin. Kendilerine meslek edinme kursları verdireceğiz. Böylece, kendileri iş bulma konusunda daha avantajlı olacaktır. Esnaf ziyaretlerimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla olan toplantılarımız devam ediyor ve edecektir.”

KARŞIYAKA AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞSUN, KARŞIYAKA HİZMETİ GÖRSÜN

Son olarak, Karşıyaka Belediyesi’ni eleştiren Mertoğlu,Karşıyaka Belediyesi’nin 250 milyon lira olarak öngörülen 2017 Mali yılı bütçesinden ilçeye yatırım için ayrılan payın yaklaşık 30 milyon olduğuna dikkat çekti. 30 milyon lira bütçeyle yatırım yapabilmek için vatandaşın krediyle borçlandırılacağını söyleyen Mertoğlu, “ İzmir’deki basiretsiz yönetimi ve Karşıyaka’nın halini görüyorsunuz. İçler acısı. Belediye’de meclis üyesi olduğum için Karşıyaka’ya hizmet yapmaları konusunda tartışıyoruz. 250 milyon bütçeden 30 milyon lira yatırım haricinde tam 40 milyon krediyle bizleri borçlandıracaklar ki 30 milyon lira yatırım yapabilsinler. Yani 30 milyon lirayla belediyemizin kaynaklarını satacakları insanın aklına gelmiyor değil. Bu yatırımların da elle tutulur, gözle görülür olamadığını görüyoruz. Artık, Karşıyaka AK Belediyecilik’le buluşsun, Karşıyaka hizmeti görsün” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.