Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mertoğlu: 'Uyumdan rahatsız olanlar algı yaratıyor'

Mertoğlu: 'Uyumdan rahatsız olanlar algı yaratıyor'

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, bazı gazete ve haber sitelerinde Çiğli Belediyesi'ne ait bir şirketten 13 bin 331 TL'lik maaş aldığına yönelik çıkan haberler hakkında açıklamada bulundu. CHP'li Mertoğlu'ndan o haberlere tepki:

  • Ege Postası
  • 30.05.2017 - 21:29

Bazı gazete ve haber sitelerinde Çiğli Belediyesi'ne ait bir şirketten 13 bin 331 TL'lik maaş aldığına yönelik çıkan haberler nedeniyle CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu açıklamada bulundu. 

Söz konusu haberlerde Mertoğlu’nun maaşının 5 bin 112 TL’den, 13 bin 331 TL’ye yükseldiği iddiaları yer aldı.

Mertoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Eşimin yoğun bakımda olmasından dolayı bugün akşam üzeri  arkadaşlar telefonla arayarak böyle bir durumdan bahsettiler, bende bunun üzerine gecikmeli  açıklama yapıyorum. İlçe Başkanı olmadan önce Çiğli Belediyesi’nde özel kalem müdürlüğünde çalışan bir personeldim. Şimdi şirkette çalışıyorum. DİSK'in üyesiyim burada benim değil bütün şirket çalışanları gibi sözleşmeden kaynaklanan 56 günlük ikramiyem geçmiş dönemlere alacaklarımızdan kaynaklı alacaklarımızı bu ay bordomuza yattı.

İlgili haberde sanki ben 13 bin TL maaş alıyormuşum gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu yapılan haber tamamen asılsız ve yalandır. İlçe Başkanlığı koltuğuma oturumdan beri  bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. 

UYUMDAN RAHATSIZ OLANLAR ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR

1992 yılında  beri Çiğli'de ilk defa Belediye Başkanı ile İlçe Başkanı arasında bir uyum sağlandı, Belediye başkanı ile ilçe başkanı kolektif bir şekilde çalışmaya başladı.  Belediye başkanımız doğru işler yapıyor ve bizde bu doğruları anlatıyoruz.  Belediye başkanımızın bir partili ruhu ile alanlarda çalıştığını görüyoruz. 

Bunu çekemeyen bazı yalaka medya abuk sabuk haberlerle bir algı yaratmaya çalışıyor.Bizim parti içinde bazı arkadaşlarımız  bu uyumdan rahatsız olan bazı arkadaşlarımızda kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar. Bize yorum yapan arkadaşlarımız   referandum çalışması yaptığımız dönemde  hiç birinin alanda yoktu, şimdi çıkmış bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bu doğru bir şey değil. 

İşçini siyaset yapmak hakkı var. Kimilerine göre,   İşçi Delege olabiliyor, İl Başkan yardımcısı olabiliyor, Belediye Başkanı olabiliyor, meclis üyesi olabiliyor, ama İlçe Başkanı olabiliyor. Biz burada hem işimizi yapmalıyız, hem de siyasetimizi yapmalıyız. 

NE İŞ YAPTIĞIMI MERAK EDENLER GELSİNLER GÖRSÜNLER

Ben görevimin başındayım, benim ne iş yaptığımı merak edenler gelsinler ne iş yaptığımı görsünler. Biz hem siyasetimizi yapacağız hem de emeğimizle çalıştığımız iş yerinde işimizin hakkını vereceğiz.

MAAŞIM NET 3 BİN 800 TL

Abuk sabuk bordoları alarak ortalıkta dolaşıyorlar. Benim aldığım net maaş 3 bin 800 tl. Bu ay  sendika ile yapılan sözleşmeden doğan hakkımı ve geri dönük alacaklarımızı aldık. Ancak öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki; 13 bin TL maaş alıyorum gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Oysa  benimle birlikte şirkette 750 arkadaşımız bu ay bu hak edişlerini aldılar. Sanki tek başına ben almışım gibi bir algı yaratılıyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.