Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meslek Odaları'ndan Ankara gerginliği açıklaması

Meslek Odaları'ndan Ankara gerginliği açıklaması

TMMOB İzmir İl Koordinason Kurulu, Ankara'da, TMMOB'un anayasa değişikliği referandumu konusunda aldığı 'hayır' kararının protesto edilmesinin, devletin olanakları kullanılarak bazı bakanlıklar ve müdürlüklerden, çalışanların zorla getirilmesiyle yapılmak istenen provokasyon olduğunu ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 16:14

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB( İzmir İl Koordinasyon Kurulu, geçen 22 Mart'ta Ankara'da, TMMOB Genel Merkezi önünde yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Dönem Sekteri Melih Yalçın, TMMOB adına açıklamayı okudu. Yalçın, "TMMOB'un, anayasa değişikliği referandumu konusunda aldığı hayır kararını protesto etmek bahanesiyle bazı bakanlıklar ve TEDAŞ gibi müdürlüklerde idareciler tarafından organize edilen provokasyona, bazı meslektaşlarımız zorla getirilmiştir. Çalışanlara, 'TMMOB önünde yoklama alınacağı' söylenerek herkesin katılması gerektiği zorlaması yapılmıştır. Devletin olanakları ve araçları bazı müdürlerin siyasal amaçları için kullanılmıştır. Birlik binamız önüne gelenleri taşıyan TEDAŞ, TEİAŞ gibi kurumların resmi plakalı araçları basın tarafından fotoğraflanmıştır. Mühendis ve mimarların TMMOB'nin aldığı Hayır kararını protesto ettiği görüntüsü ile organize edilen eyleme bazı AKP milletvekilleri de eşlik etmiş, fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşmıştır. Organizasyon ilk olarak, 21 Mart Salı günü AKP Keçiören sosyal medya hesaplarından birisi tarafından duyurulmuş ve TMMOB önünde yapılacak eyleme çağrı yapılmıştır. Aynı gün akşamı bu hesaptan yapılan paylaşımlar silinmiştir. TMMOB önünde yapılmak istenen provokasyonun sahipleri ortadadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımız bazı müdürlerin tehditler ile yaptığı çağrılara prim vermemiştir. Ayrıca, TMMOB tarafından bir çağrı yapılmamasına rağmen provokasyon haberini alan meslektaşlarımız Birlik binamız önüne gelerek gerçekleştirilmek istenen provokasyona izin vermemiştir" dedi.

Yapılmak istenenin açıkça 'hayır" diyenlerin sesini kısmak, susturmak olduğunu belirten Yalçın, ülkenin aydınlık geleceği için ülke, halk, laiklik, cumhuriyet, yaşam alanları, yeraltı ve yerüstü kaynakları, meslek, meslektaşlar, meslek alanları ve meslek örgütlerinie sahip çıkacaklarını 'hayır' demeye devam edeceklerini söyledi. Hayır kampanyasına devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, "TMMOB, 16 Nisan anayasa referandumunda 'hayır' diyecek ve ülkemizin karanlığa doğru gidişatına 'hayır' demeyi dalga dalga büyütecektir. Bu ülkenin teknik elemanları, bilimi ve tekniği halk yararına kullanmaktan, gerçekleri halkımızla paylaşmaktan asla geri durmayacaktır. Sofradaki yemekten yaşadığımız konutlara, bindimiz otomobilden kullandığımız iş makinelerine kadar yaşamın her alanında izi olan biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının, özlemini duyduğumuz aydınlık günlerin gelişinde de izi ve katkısı olacaktır. TMMOB olarak, üyelerimizi ve bütün yurttaşlarımızı bu değişikliğe, karanlık gidişe 'hayır' demeye, reddetmeye, ülkemizin sahipsiz olmadığını göstermeye, Cumhuriyet, demokrasi, laiklik mücadelesini sahiplenmeye ve 'hayır'ı büyütmeye çağırıyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.