Dolar 32,4975
%0.15
Euro 34,8048
%0.24
Altın 2.488,190
%1.05
Bist-100 9.554,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meteoroloji'den İzmir'e kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den İzmir'e kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde beklenen aşırı yağışlara karşı halkı uyardı. Uyarıda ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama ve heyelan riskleri hatırlatıldı. Meteorolojiden İzmirlilere uyarı

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 13:52

Kıyı kesimlerde aşırı iç kesimlerde ise normal beklenen yağış Çarşamba ve Perşembe günü etkili olacak. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü resmi web sitesinden yapılan uyarıda, Muğla'da aşırı, Aydın, İzmir ve Antalya'nın batı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiği belirtildi. 

Bu gece saatlerinden itibaren güney Ege'den başlaması beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın ilerleyen saatlerde bölgenin tamamını etkisi altına alması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın da güney yönden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde eseceği bildirildi. Özellikle Çarşamba ve Perşembe günü kuvvetli olması beklenen yağış, Cuma günü etkisini kaybederek devam edecek. Muğla'da şiddetli ve yer yer aşırı (100 milimetre üzeri) , İzmir, Aydın ve Antalya'nın batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 milimetre) olması bekleniyor. Kıyıya yakın olan bölgelerde kuvvetli iç kesimlerde ise normal yağış beklendiği de iletilen bilgiler arasında. 

SEL BASKINI VE HORTUM UYARISI
Şiddetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği hatırlatılan açıklamada, vatandaşlar meydana gelebilecek sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yolunda uyarıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.