Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meteorolojiden sıcak hava uyarısı

Meteorolojiden sıcak hava uyarısı

Meteorolojiden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam eden yüksek sıcaklıkların, bugünden itibaren artarak mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Meteorolojiden yeni bir sıcak hava uyarısı

  • Ege Postası
  • 31.07.2017 - 09:14

EGE POSTASI- Meteorolojiden Türkiye'nin bir çok bölgesi için uyarı geldi. Yeni haftada sıcaklık artıyor. Ağustos'un ilk 10 günü için uyarı var.

İzmir'de yeni haftada sıcaklıkların 37 derece civarında seyredeceği, ancak deniz üzerinden esmesi beklenen rüzgar nedeniyle nem miktarı fazla olacağından hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olabileceği tahmin edilmektedir.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; "Ülkemizde halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden (31. 07. 2017 Pazartesi) itibaren yurdumuzun Doğu ve güneydoğu bölgelerinden başlayarak ve zamanla iç ve batı bölgelerimizi de etkisi altına alarak artacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları batı bölgelerimizde 2-5 C derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son analiz ve tahminlere göre yurdumuzu etkileyecek sıcak hava dalgasının uzun süreli olacağı ve Ağustos ayının ilk 10 günü boyunca etkili olmaya devam edeceği beklenmektedir.

Önümüzdeki hafta bazı illerimizde olması beklenen en yüksek hava sıcaklığının Ankara, Kayseri, İzmir, Adana’da 37, İstanbul, Bursa ve Erzurum'da 35, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 44, Tunceli ve Malatya'da 42, Gümüşhane'de 40, Antalya’da 39, Samsun ve Trabzon'da 30 dereceye ulaşması beklenmektedir.

Ancak kıyı kesimlerimizde deniz üzerinden esmesi beklenilen rüzgar nedeniyle nem miktarı fazla olacağından hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olabileceği tahmin edilmektedir.

Vatandaşlarımızın uzun süreli olarak etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur." denildi.

Açıklamada, aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatlerinde güneş ışınlarına direkt maruz kalmamaları uyarısı yapıldı.

İZMİR'DE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.