Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metroya binerek İEF teması için farkındalık yarattı

Metroya binerek İEF teması için farkındalık yarattı

İNSAN ve doğa haklarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok İzmir Enternasyonal Fuarı'na metroyla gitti. Makam aracıyla değil, metroyla gitti

  • Ege Postası
  • 20.08.2017 - 11:59

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İEF'nin bu yılki ana temasının enerji' olduğunu vurgulayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılına kadar kentteki karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltmayı hedeflediğini, kent içi yeni toplu taşıma projeleri ve yatırımlarıyla fosil yakıt kullanımını minimize etmeyi planladığını anlattı. Altıok, şunları söyledi:

 

"Metro ve tramvayla beraber toplu taşımada temiz enerji kullanımı artacak. Böylece çevre kirliliği oluşmadan kaynakları daha etkin ve daha ucuz maliyetle  kullanmış olacağız. Dünyanın şuanki en büyük sorunu küresel ısınma. Bu sorunu aşmak için makro politikalar dışında vatandaşların farkındalığıda çok önemli. Ben Urla'da oturuyorum. Şehir içindeki toplantı ve görüşmelere katılmak icin çoğunlukla belli bir noktaya kadar aracımla gelip sonrasında toplu taşımayı kullanıyorum. Çevre ve doğa haklarından sorumlu İzmirli bir siyasetçi olarak fuarın bu yılki temasına dikkat çekip, farkındalık yaratmak istedim. Bu amaçla bugün özellikle metroyu kullandım" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.