Dolar 32,5869
%0.35
Euro 34,7287
%-0.01
Altın 2.498,520
%0.56
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP bilgilendirme toplantılarına Bakırçay'da devam etti

MHP bilgilendirme toplantılarına Bakırçay'da devam etti

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından "Bakırçay Havzası, Siyasi Gelişmeleri ve Bilgilendirme" toplantısı düzenlendi. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu da katıldı. Bahçeli'nin kurmaylarından İzmir'de bilgilendirme toplantısı

  • Ege Postası
  • 19.12.2016 - 11:49

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla başlatılan ve parti politikalarının teşkilat mensuplarına aktarılmasını amaçlayan toplantıların bir yenisi de İzmir’in Aliağa ilçesinde yapıldı. MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan, "Bakırçay Havzası, Siyasi Gelişmeleri ve Bilgilendirme" toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu seçim bölgesi İzmir'de teşkilatla bir araya geldi ve anayasa değişikliğinde MHP'nin iktidara verdiği desteği hatırlatarak, "Partimiz kimsenin koltuk değneği olmamıştır. MHP millet yararına olduktan sonra her zaman, her zeminde uzlaşmadan, konuşmadan yana olmuştur. Anayasa üzerinde yapılan söz düellolarının son bulmasını, bu meselenin millî birlik ruhuyla, karşılıklı hoşgörü ve saygı dahilinde sonuçlandırılmasını arzulamaktayız" dedi.

MHP yönetimi eş zamanlı olarak İzmir merkezde, Menderes ve Bakırçay havzalarında düzenlenen bilgilendirme toplantılarıyla son günlerin tartışma konusu olan siyasi ve ekonomik gelişmeleri anlatmak için İzmirlilerle bir araya geldi. Aliağa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu başkanlığında MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bayraktar, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, partinin il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tanrıkulu, Türkiye'nin 2016 yılının ikinci yarısından itibaren ciddi anlamda, iç ve dış siyasi krizlerle birlikte, terörle mücadele, Suriye ve Irak'ta meydana gelen gelişmeler nedeniyle adeta nefes alamaz duruma getirilmek istendiğini belirterek, şunları söyledi: 

“Önümüzü görebilmemiz, geleceğimizi kurtarabilmemiz, milli birlik ve beraberlik hukukunu emniyete almamız için hem sorumlu davranmalı, hem de istismar ve hamaset tuzağından uzak durmamız, bize göre artık mecburiyet halini almıştır. Gelinen noktada tüm komşularımızla aramız bozulmuş, 'sıfır sorun politikası' yerle yeksan olmuş ve Türkiye merkez olma konumundan, cephe ülkeye dönüşmüştür. MHP 7 Haziran'dan sonra 'önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' dedi. Bu kapsamda gerekirse, değil elimizi, gövdemizi taşın altına koyacağımızı söylesek de; bu tavrımızı işlerine gelmediği için anlayan olmamış, AKP de bize koalisyon teklifinde bulunmamıştır. Türkiye'nin yıkımını projelendiren tüm mihraklar devreye girerek, provokasyonlarıyla parti olarak üzerimize gelmişlerdir. Ancak bu tefrikanın düşünemediği, göremediği, planlayamadığı: Bu davanın kutlu ve kutsal olduğu, şahsi çıkar ve ikbal hesaplarına zincirden boşalmış hırs ve ihtiraslara hiçbir şart altında kurban edilemeyeceğidir. Çünkü milliyetçi hareket özünde karşılıksız bir vatan ve millet sevgisinden feyz alan bir ruh, gönül, inanç ve iman hareketedir."

MHP'den İzmir çıkarması!

"TÜRKİYE'NİN YENİ BİR TOPLUMSAL SÖZLEŞMEYE İHTİYACI VAR"

Anayasa tartışmalarının Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiyle birlikte başladığını anlatan Tanrıkulu, konunun önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: 

“Konu önemlidir; çünkü sistem tartışmaları siyaseti tıkarsa rejim krizine dönüşebilecektir. Az önce verdiğim bölünen diğer ülkeler örneği bu kapsamda bir kez daha hatırlanmalıdır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarla ilgili olarak devamlı bir yetki karmaşası yaşanmaktadır. Bu anayasa 1980'de yapıldığında biz siyasî parti olarak mecliste değildik. Bizim dışımızda yapılan bu anayasa, 1980'den bugüne yamalı bohçaya dönüşmüş ve bugün ortaya milletin taleplerine uymayan bir anayasa çıkmış. Daha açık ifade etmemiz gerekirse anayasa artık zorlanmış durumdadır. Hukuki ve fiziki durumu örtüşmemektedir. Türkiye'nin bu yüzden yeni bir toplumsal sözleşmeye, hukuki bir zemine ihtiyacı vardır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin girişimleriyle, devletin üniter yapısı korunmuş, sistemle ilgili bazı düzenlemelere set çekilmiştir. Bu kapsamda Millİ Güvenlik Kurulu'nu (MGK) kaldırmasını isteyen iktidar, tavrımızdan dolayı bunu gerçekleştirememiştir."

Tanrıkulu, mevcut anayasada Cumhurbaşkanı'nın bir tek vatana ihanet etmesi halinde yargılanabildiğini, ancak getirilmek istenen değişiklik ile attığı her adımdan sorumlu olacağını belirtti. Diğer yandan daha önceki yıllarda anayasanın ilk 4 maddesinin tartışmaya açıldığını ancak gelinen noktada MHP'nin hassasiyetleri doğrultusunda ilk 4 maddenin mevcut halini koruduğunu dile getirdi.

KOLTUK DEĞNEĞİ ÇIKIŞI

MHP'li Tanrıkulu; “Partimiz kimsenin koltuk değneği olmamıştır. MHP millet yararına olduktan sonra her zaman, her zeminde uzlaşmadan, konuşmadan yana olmuştur. Anayasa üzerinde yapılan söz düellolarının son bulmasını, bu meselenin millî birlik ruhuyla, karşılıklı hoşgörü ve saygı dâhilinde sonuçlandırılmasını arzulamaktayız. İşte bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede olduğu gibi, Türkiye'de rejimin yerinden oynayan taşlarını, sarsılan temellerini onarmak, hükûmet tarzını anayasal temele oturtmak için elini demokrasi tuğlasının altına koymuştur. Burada, bir kişi veya grubun çıkarları değil, bütün milletimizin selâmeti, devletimizin bekâsı söz konusudur" dedi.

MHP'Lİ ACAR: 'İKTİDAR OLMAMIZ ŞART'

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bakırçay Havzası, Siyasi Gelişmeler ve Bilgilendirme" toplantısında yaptığı konuşmada, "Ülkücüler, ne zaman devlet zorda olsa yardıma koşmayı bilmiştir. Her zaman milletinin, devletinin yanında canı pahasına yer almıştır. Yine öyle yapıyoruz ama millet bizden daha fazlasını bekliyor” dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla ve MHP İzmir Milletvekili A. Kenan Tanrıkulu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda partililere seslenen Başkan Serkan Acar, terör sorununa ilişkin çok çarpıcı ifadelerde bulundu. Türkiye’nin son dönemde yaşadıklarına değinen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Ülkücüler ne zaman devlet zorda olsa yardımına koşmayı bilmiştir. Her zaman milletinin, devletinin yanında canı pahasına yer almıştır. Yine öyle yapıyoruz. Ama millet bizden daha fazlasını bekliyor” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Artık yıkım ve parçalanma tufanı kapımıza dayanmıştır" sözünü yineleyen Başkan Acar, Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Şehitleri yad etti
Son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit düşen asker, polis ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Serkan Acar, “Kayseri’de ve daha önce Beşiktaş’ta meydana gelen hain bombalarla, iğrenç kahpe suikastlarla yine vatan evlatlarımızı kaybettik. Aziz şehitlerimize rahmet diliyor, yerleri peygamberlerin avuçları içinde oturan bu şanlı şehitlerimizi saygıyla, hürmetle yad ediyorum” dedi.

"Millet bizden çözüm bekliyor"
Yaptığı konuşmanın başında; milli birlik ve beraberlik söylemlerinde bulunmak istemediğini belirterek, gündeme farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Başkan Acar, “Duygusalız ama duygusal bir konuşma da yapmak istemiyorum. Çünkü hakikaten milletimizin bunlara karnı doydu” diyerek, milletin artık bir çözüm beklediğini kaydetti.

"İktidar olmamız şarttır"
Çözüm önerilerini maddeler halinde sıralayan Başkan Acar, şunları söyledi: “Birincisi; bugün tarihin bütün dönemlerinden daha fazla, bu milletin asli evlatlarına sorumluluk üstlenmeleri gereken bir dönemdeyiz. Kaçamak güreşemeyiz. Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Dolayısıyla iktidar olmamız şarttır. İkincisi; Geçtiğimiz 10 yılı aşkın zaman boyunca sorumluluk sahipleri kurdukları bütün ortaklıkları açık-gizli ittifakları milletimize açıklamalıdırlar. Kaçamak günah çıkarmalar yerine, gerçek bir muhasebe yapabilmelidirler. Üçüncüsü; Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkaslar üçgeninde milliyetçi hareketin bin yıllık mayasının inşası yeniden gündeme getirilmelidir. Edebiyattan ekonomiye, politikadan dış siyasete, kalkınma projelerine kadar tekliflerimiz artık hayata geçirilmelidir. Dördüncüsü; Çekirdek ve çatı teorimiz yeniden hayat bulmalıdır. Çekirdek, yani partimiz alabildiğine bütün kardeşlerimizi, büyüklerimizi, değerlerimizi toplayabilmeli ve davaya yeniden koşmalı. Ülkücüleri yeniden ülkülerinin peşinden koşturabilmeli. Çatı ise alabildiğine geniş tutulmalı ve bölgemizde barışı arzulayan bütün mağdurları, mazlumları kucaklayabilmelidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün o zor milli mücadele günlerinde bile üçüncü dünya halklarına nasıl önder olduğunu hatırlamalıyız. Beşincisi; Başkalarının hazırladığı gündemler peşinde yorulma yerine artık kendi gündem maddelerimizi teşkil etmeliyiz. Büyük devletler çözemeyeceği maddeleri gündem yapmazlar. Gündeme aldıkları konular çözebilecekleri konulardır. Biz de öyle yapmalıyız. Orta Doğu’yu biz çözmeliyiz. Mahalli İdareler Reformunu çözmeliyiz. Daha fazla demokrasi taleplerine cevaplar bulmalıyız. Ülkemiz için yapılacak binlerce iş var. Artık bunlara kafa yormalıyız. Altıncısı; Küresel güçlere olur olmadık vaatler vermemeliyiz. Büyük Orta Doğu Projesi gibi lüzumsuzluklarla, taşeron olma heveslerinden artık vazgeçmeliyiz. Diplomasi ve dış politikada normalleşmeye dönmeliyiz. Vehim ve korkulardan devleti de vatandaşı da artık uzak tutmalıyız. Evet, dava arkadaşlarım. Bunu ancak ve ancak milliyetçi ülkücüler başarabilir.”

"Kalkalım artık koltuklarımızdan"
Ülkücülerin devlet ne zaman zorda olsa yardımına koşmayı bildiğini, canı pahasına her zaman milletin, devletin yanında yer aldığını ve bugün de aynı duyarlılığa sahip olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, “Millet bizden daha fazlasını bekliyor. Daha büyük sorumluluk üstlenmemizi ve doğrudan doğruya ülkenin kararını, karanlık istikbalini aydınlatmamızı bekliyor. Bu aydınlıkta ancak ve ancak milliyetçi siyasetin projelerinde, ülkücü hareketin fikriyatındadır. Kalkalım artık koltuklarımızdan. Kuşanalım artık şu aydınlık fikirleri. Devir artık figüratif unsurların kenarda durma devridir. Devir, fikir adamlarının Türk Milliyetçiliği fikriyatının memleketin makus talihi önünde önder ve rehber olma devridir. Allah'a, bayrağa, Kur’an’a yemin olsun. Şehitlerim, gazilerim emin olsun. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, başaracağız, başaracağız, başaracağız” diye konuştu. Başkan Acar’ın yaptığı bu konuşma katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. (DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.