Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’den Demokrasi Üniversitesi çağrısı

MHP’den Demokrasi Üniversitesi çağrısı

MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur , “Demokrasi Üniversitesi ilçemize şimdiden büyük güç verdi. Karabağlar’a Demokrasi çok yakışıyor. Eğer üniversitemizi ilçemizle bütünleştirebilirsek hemşehrilerimiz adına büyük başarı kazanmış oluruz.” dedi 'İlçeye büyük güç verdi'

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 10:31

“Demokrasi Üniversitesi ilçemize şimdiden büyük güç verdi. Karabağlar’a Demokrasi çok yakışıyor. Eğer üniversitemizi ilçemizle bütünleştirebilirsek hemşehrilerimiz adına büyük başarı kazanmış oluruz.” diyen MHP Karabağlar İlçe başkanı İbrahim Uğur , “teşkilat olarak bu yöndeki çalışmalarımıza başladık. El birliğini güç birliğine çevirmek için diğer siyasi partilerden STK’lara kadar çok geniş bir yelpazede Demokrasi Üniversitesinin tüm kampüsleriyle ilçemizde kalması için Demokrasi Karabağlar’a Çok Yakışıyor Platformu” kuracaklarını söyledi.

Hain darbe girişimi ardından kapatılan İzmir Üniversitesinin yerine kurulan Demokrasi Üniversitesi bu yıl ilk öğrencilerini alacak. On fakülte, üç enstitü ve üç yüksekokulla akademik takvimini işletecek olan üniversite Karabağlar ilçesine büyük heyecan getirdi. MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur da “bu heyecanı akılcı ve gerçekçi adımlarla kazanca dönüştürecek adımlar atmalıyız” diyerek üniversitenin Karabağlar’da kalıp yapılanması için “Demokrasi Karabağlar’a Çok Yakışıyor Platformu” kuracaklarını açıkladı.

Üniversite Karabağlar İçin Hayati

Uğur, yaptığı açıklamada “Karabağlarımız nüfus yoğunluğu devamlı surette artan bir ilçedir. Bunun yanı sıra gerek sahil yollarıyla, gerekse de otoyollarla İzmir’i bir ucundan diğer ucuna bağlayan bir konumdadır. Fakat ilçemizi geliştirecek sanayi alanlarımız yok. Bu sebeple Demokrasi Üniversitesi ilçemiz için çok önemli. Üniversitemizin İlçemizdeki uygun arazilerde yapılanmasını istiyoruz. Karabağlarımıza ve hemşehrilerimize çok faydalı olacak olan bu hayati proje üzerinde çalışmaya başladık. İlk önce değerli Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Hanımefendiyi ziyaret ettik. Çalışmalarında başarılar diledik. Karabağlarlılar olarak üniversitemizin ilçemize büyük onur verdiğini ve bu onurun nesiller boyu sürmesi için çalışacağımızı söyledik. İsmiyle ve varlığı ile Karabağlarımıza çok yakışan Demokrasi Üniversitesi’nin ilçemizde kalması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı belirttik. İhtiyacı anında siyasi kimliklerimizi bir yana bırakıp her zaman destek olacağımızı da ifade ettik. Kıymetli Rektörümüz de ziyaretimizi ve düşüncelerimizi teşekkürle karşıladı. Kendisi, kurulduğu şehirle bütünleşmiş bir üniversitenin ülkemize ve insanımıza çok faydalı olacağını ifade etti.”

Uygun Arazilerimiz Var

Karabağlar ilçemizin gelişmesi Demokrasi Üniversitesi’nin ilçe sınırları içinde yayılması gerektiğini sözlerine ekleyen MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur, “Zaten Uzundere bölgemiz buna çok uygun. Devletimizden ve Belediyemizden bunu istiyoruz. Demokrasinin yaşatıldığı ilçemize üniversitemiz çok yakıştı şimdi onu ilçemizde güçlendirmek için çalışmalıyız. Elbirliğini güç birliğine çevireceğiz. MHP olarak her zaman ve şartta hemşehrilerimizin yanında olduk. Her zaman da olacağız.” Dedi.

Tunç ve Selvitopu Güç Verecek

Demokrasi Üniversitesinin Karabağlar ilçesinde yapılanması için başlattıkları çalışmaların bundan sonraki adımlarını da anlatan Uğur, “İlçe Kaymakamımız, Sayın M. Sadık TUNÇ ve Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu bize bu konuda büyük güç vereceklerdir. Daha sonra AKP ve CHP’yi ziyaret edeceğiz. STK ve Resmi Kurumlarımızla da birlikte geniş ve de güçlü bir platform kurma çabasında olacağız. Gerekirse de TBMM’deki grubu bulunan partileri de bu konuda birliğe çağıracağız.”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.