Dolar 32,5203
%0.22
Euro 34,8490
%0.37
Altın 2.486,960
%1
Bist-100 9.558,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'den 'toplu istifa'ya karşı hamle

MHP'den 'toplu istifa'ya karşı hamle

MHP, son dönem gerek sosyal medyada, gerekse yerel ve ulusal basında çıkan, partiden 300-400 kişinin istifa ettiğine yönelik “MHP’de deprem” ve “MHP’de şok istifa” başlıklı haberlerin “partinin kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışıldığı” gerekçesiyle, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 07:35

8 Eylül’de yapılan başvuru için verilen dilekçede, söz konusu haberlerde “üyeleri olmayan kişilerin de sanki parti üyesiymiş gibi gösterildiği” belirtilerek, YSK’den istifa edenlerin dilekçelerinin bir kopyasınının partiye gönderilmesi talep edildi. Başvuruda, “söz konusu haberlerin birçoğunun yalan ve yönlendirmeli olduğu” belirtilerek, “parti teşkilatlarının yalan haber yapan kaynaklara yönelik hukuki ve cezai yollara başvurabilmesi hakkının zaman itibarıyla geciktiğine” de atıfta bulunuldu.

YSK kabul etti

MHP’nin başvurusunu değerlendirmeye alan YSK, 12 Eylül’de oybirliğiyle “istifa dilekçelerinin aynı gün ilgili partinin ilçe başkanlığı yetkilisine verilmesini” kabul etti. YSK ayrıca istifa dilekçelerinin örneklerinin il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına kurum içi elektronik posta ile iletilmesini de oybirliğiyle karara bağladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.