Dolar 32,5217
%0.23
Euro 34,8746
%0.44
Altın 2.487,850
%1.04
Bist-100 9.565,00
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir'de gündem il kongresi; Karataş Ankara'ya gidiyor

MHP İzmir'de gündem il kongresi; Karataş Ankara'ya gidiyor

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Cuma günü Ankara'da olacak. Karataş'ın Genel Başkan Bahçeli ve Genel Merkez kurmaylarıyla yapacağı görüşmede gündem il kongresi olacak. İl kongresinin tarihi ve Karataş'ın önümüzdeki süreçte devam edip etmeyeceği de büyük oranda Ankara'daki görüşmede şekillenecek. Karataş'tan Ankara mesaisi

  • Ege Postası
  • 01.06.2017 - 13:36

EGE POSTASI - MHP İzmir'de ilçe kongreleri tamamlandı.  30 ilçenin 27'sinde kongre gerçekleşti. Urla, Selçuk ve Balçova kongreleri yapılmadı. Bu üç ilçe ile ilgili kararı Genel Merkez verecek.

27 ilçenin 25'ninde seçime tek adayla girildi. Sadece Aliağa ve Bornova'da çift aday yarıştı.

GÖZLER İL KONGRESİNDE

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler il kongresine çevrildi.

2011'den bu yana MHP İzmir İl Başkanı koltuğunda oturan Necat Karataş, Cuma günü Ankara'ya gidiyor.

Karataş'ın Ankara'da Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Genel Merkez kurmaylarıyla yapacağı görüşmede il kongresinin tarihi, ilçe kongresi yapılamayan ilçelerin sürece dahil edilip edilmeyeceği netleşecek. Ayrıca Karataş'ın önümüzdeki il kongresinde devam edip etmeyeceği de büyük oranda Ankara'daki görüşmede şekillenecek.

GENEL MERKEZ TARİHİ BELİRLEYECEK

Ege Postası'na açıklamalarda bulunan Karataş, " 27 ilçemizin kongresini yaptık. İl kongre tarihi Genel Merkez'in talimatıyla belirlenecek. Bu nedenle Cuma günü Ankara'ya gideceğim. Kongresi yapılamayan ilçelerle ilgili eğer il kongremiz bir ayı aşkın  zaman zarfında yapılırsa kongresi yapılmayan üç ilçeden bir, ikisinde kongre yapma düşüncemiz var. Genel Merkezle görüşeceğim. Aksi bir durum olursa il kongremiz 27 ilçenin katılımıyla yapılacak" dedi.

KIRGINLIKLA OLMASIN DİYE TEK ADAY ARZUMUZ OLDU

İlçelerin 2'si dışında 25'inde tek adaylı kongre yaptıklarını hatırlatan Karataş, şunları söyledi;

" MHP'nin ilkeleriyle örtüşmeyen bazı kimselerin partimiz içinde huzursuzluk yaratma kargaşa yaratma çabası oldu. Bu süreç içinde tabi ki MHP'nin mensupları içinde çeşitli duyumlarla birbirlerine kırılan arkadaşlar oldu. Bu sebeple 2'li 3'lü aday çıkıldığında tekrar kırgınlıklar oluşmasın diye kongreleri tek adaylı yapma arzumuz oldu. 25'inde bu arzumuz gerçekleşti. Çift adayın yarıştığı 2 ilçede kırgınlık söz konusu değil. Kazanan arkadaşlarımızda Genel Başkanımızın emrinde olan arkadaşlarımız. İzmir İl Teşkilatı ilçeleriyle uyum içinde birlik beraberlik içinde kongrelerini gerçekleştirdi. Buna kaktı sağlayan bütün dava arkadaşlarıma bütün yönetim kadromuzdaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şimdi aynı olgunluk içinde bir şölen havasında önümüzdeki süreçte il kongresini yapacağız. Bizlere yakışan budur. MHP İzmir'de il kongresini yaptıktan sonra kurultaya katılmaya hazır hale gelecek. MHP kurultayını yaptıktan sonra da 2019 hedeflerini yakalayacak çalışmaları yapacak. Gerek yerel seçimler, gerekse de genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP gücünü ortaya koyacaktır."

ADAY OLUP OLMAYACAĞINI İLERİ Kİ GÜNLERDE DUYURACAK

Aday olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Karataş, " Ben 2011'de atanarak geldim. Daha sonraki kongrelerde seçildim. Ben bu zamana kadar Genel başkanımla Genel Merkezle gelişmeleri paylaşmadan hiçbir zaman adım atmadım. Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda hareket edeceğiz. Aday olup olmayacağımla ilgili konuyu önümüzdeki günlerde basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.