Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir'de istifa şoku!

MHP İzmir'de istifa şoku!

MHP İzmir'de deprem etkisi yaratacak bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Fikret Çam ile birlikte Bergama'dan 2 ilçe belediye meclis üyesi, yerel seçimlerdeki belediye başkan adayı ile partide geçmişte önemli hizmetlerde bulunmuş bir grup partili istifa etti. Aralarında Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili de var...

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 11:15

EGE POSTASI - Kongre takvimin start aldığı MHP'de, Bergama'dan istifa haberleri geldi.

Bergama'da geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen ve mevcut başkan Hasan Hüseyin Engin'in tek aday girip başkanlığa devam ettiği kongre beraberinde istifaları getirdi.

Kongrenin oldu-bitti anlayışıyla yapıldığı iddiasıyla MHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Fikret Çam, Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri Sezer Uğraş, Yılmaz Dülger, yerel seçimlerde Bergama'da MHP'den başkan adayı olan Özkan Karadiken, il genel eski genel meclis üyesi Sezai Uğraş ve partide geçmiş yıllarda farklı görevlerde hizmet etmiş bir grup isim MHP'den istifa etti.

İstifa eden meclis üyeleri bağımsız meclis üyesi olarak devam edecek. İstifalar partiye gönderilmeyecek Yargıtay Başsavcılığı'na verilecek.

ÇAM: SÜREÇ ADİL YÜRÜTÜLMÜYOR

Ege Postası'na istifa kararıyla ilgili açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi  Fikret Çam, " İlçe kongreleri süreci adil yürütülmüyor. Genel Merkezin dayatmaları doğrultusunda yapıldı. 62 delegenin oyuyla seçilen bir ilçe yönetimi ne derece sağlıklı. Bunu kabul etmiyoruz. Bundan dolayı partimize uzun süre hizmet etmemize rağmen istifa ediyoruz. Partide 5 yıl belediye başkanlığı da yaptım. Dik durdum. Diğer partilerden teklif geldi, partiyi bırakmadım. Ancak MHP'de siyaset yapma noktasında artık tıkanıklık var" dedi. Çam geçmişte Yenikent Belde Belediye Başkanlığı da yapmıştı.

KARADİKEN: YAPILANLARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

İstifa eden isimler arasında yer alan ilçe eski başkanı ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Karadiken MHP'de istifa etmelerini şu sözlerle açıkladı;

"Bu partiye gönül vermiş insanlar olarak  Genel Merkez ve Genel Merkeze bağlı İl Yönetimlerinin talimatlarıyla  yapılan ilçe kongrelerinde Ülkücü çizgiye  ve Türk milliyetçiliği fikrine aykırı gayri demokratik listelerin hazırlanması ve Genel Merkezin  iktidar yanlısı politikalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Temel ilke ve değerlerden uzaklaşmış,  Ülkücü geleneği yerle bir etmiş, Ülkücüyü ülkcüye düşman yapmaya zemin hazırlayan Genel Merkez ve onlara bağlı yöneticiler ile birlikte  syaset yapma imkanımızı ortadan kaldırmıştır.  Ülkücülerin iktidar sevdasının  yerini umutsuzluk karamsarlık almıştır. Bu sebep ile  hedefimize ve davamıza hizmet ettiğine inanmadığımız siyasi bir yapı içerinde  bulunmayı kabul edemiyeceğimizden, siyasi ömrümüzü, yıllarımızı adadığımız  ve geçmişte  mensubu olmakla şeref duyduğumuz  Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ediyoruz."

ŞANLI: İSTİFALAR MALUMUN İLAMIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Tardımcısı Sayit Şanlı, yaşanan istifalarla ilgili basın açıklamasında bulundu. Şanlu şu ifadeleri kullandı;

“MHP Bergama ilçe teşkilatımızın üyesi olan, aralarında meclis üyelerimiz ve belediye başkan adayımızın da bulunduğu bir grup partili istifa etmiştir.

Bu istifa eden şahıslar 1 Kasım seçimlerinde hiçbir parti faaliyetimize katılmamışlardır.1 Kasım’dan sonrada MHP içerisinde yürütülmeye çalışılan iç karışıklık senaryolarında figüranlık yapmışlar, parti içi huzursuzluğun kaynağı olmuşlardır. Ayrıca 15 Nisan Cumhurbaşkanlığı Anayasa Sistemi referandumunda partimizin almış olduğu karara uymamışlar “Hayır” yönünde çalışmalar yapmışlardır. Bu arkadaşlarımız siyasi ikbal ve emellerini başka noktalarda aramaya kalkmışlardır.

21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Bergama  ilçe başkanlığımızın 12. Olağan Kongresinde de teşkilatımız tarafından değerlendirilmemişlerdir.

Bunun neticesinde de ; 26 Mayıs 2017 Cuma günü parti üyeliklerinden istifa ettiklerini medya yolu ile duyurmuşlardır. Ama MHP’nin emeği ve seçmenimizin çalışmaları ve alın teri ile seçilmiş oldukları meclis üyeliklerinden vaz geçememişlerdir. Ülkücü vicdan sahipleri tarafından kabul edilemeyecek bir durum olmakla beraber siyasi ahlak ve etik olarak da uygun değildir. Bu şahısları, partimizin emeğine saygılı olmaya davet edip aynı şekilde meclis üyeliğinden de istifa etmelerini bekliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.