Dolar 32,5859
%0.22
Euro 34,8448
%0.52
Altın 2.417,090
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir'de kongreler başlıyor

MHP İzmir'de kongreler başlıyor

MHP İzmir'de hafta sonu kongreler başlıyor. Cumartesi ve pazar mesaisinde toplam 10 ilçede seçim var. Bu ilçelerin dokuzunda mevcut başkanların tek aday olarak kongreye girmesi beklenirken, Torbalı'da çift adaylı kongre gözüküyor. Hafta sonu 10 ilçede seçim var: İşte adaylar...

  • Ege Postası
  • 15.05.2017 - 12:52

EGE POSTASI - Anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasının geride kalmasıyla birlikte siyasi partilerde parti içi hareketlilik yaşanmaya başlıyor.

Kongrelerin startını veren ilk parti MHP olacak. MHP İzmir Teşkilatında hafta sonunda kongre startı veriliyor.

Cumartesi ve pazar mesaisinde 10 ilçede seçim var.

9 İLÇEDE TEK ADAY GÖZÜKÜYOR

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre 10 ilçenin 9'unda tek adaylı kongre olacak. MHP İzmir İl Başkanlığı, süreçte göreve atanan isimlerle, başkanlığı devam eden isimlerin arkasında durma kararı aldı. 

Cumartesi kongresi olacak ilçelerde Çiğli'de mevcut başkan  Mustafa Yıldız, Aliağa'da mevcut başkan Abdurrahim Aydemir, Karşıyaka'da mevcut başkan Akif Yılmaz , Bergama'da mevcut başkan Hasan Hüseyin Engin ve Dikili'de mevcut başkan Mehmet Arslan kongrede aday olacak. Bu isimlere rakip çıkması beklenmiyor.  

Pazar günü de 5 ilçede kongre mesaisi var. Kemalpaşa'da Neşet Sevindik'in çekilmesinin ardından mevcut başkan Mustafa Gözütok tek aday olarak kongreye girecek. Gaziemir'de mevcut başkan Köksal Koç, Menderes'te mevcut başkan Önder Böncü ve Buca'da mevcut başkan Bekir Arnavut kongrede tek aday olacak. 

TORBALI'DA ÇİFT LİSTE

Pazar günü sandığın kurulacağı ilçeler arasında olan Torbalı'da ise çift adaylı bir yarış bekleniyor. Mevcut başkan Muhammet Oral'a, Veli Kaçar'ın rakip olması bekleniyor.

Öte yandan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, başkan yardımcıları ve il yöneticileri kongreleri yakından takip edecek.Başkan yardımcılarının kongrelerde divan başkanı olması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.