Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir'den 'Büyük' iddia

MHP İzmir'den 'Büyük' iddia

MHP İzmir İl Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, Meral Akşener'in İzmir'de yapacağı miting için "Bir İzmir kurumu" tarafından 10 bin adet afiş hazırlandığını öne sürdü. Yazılı açıklamada ismi belirtilmeyen kurumun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğu iddia edildi. Akşener'in Gündoğdu buluşmasına saatler kala hedefte o belediye

  • Ege Postası
  • 25.03.2017 - 12:18

EGEPOSTASI- MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in, referandum öncesi yürüttüğü Hayır propagandası çerçevesinde İzmir’de yapacağı mitinge saatler kala, MHP İzmir İl Başkanlığı’ndan çarpıcı bir açıklama geldi. MHP, miting öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da ziyaret edecek Akşener’in mitingi için “Bir İzmir kurumu” tarafından 10 bin adet duyuru afişi hazırlandığını iddia etti. Egepostası’nın görüştüğü MHP kaynaklarının verdiği bilgilere göre, “Bir İzmir kurumu”ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kastedildiği belirtildi.

Meral Akşener, 26 Mart Pazar günü İzmir’e gelecek. Akşener, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ettikten sonra saat 16.00’da, Gündoğdu Meydanı’nda konuşacak, anayasa değişikliği referandumunda ‘Hayır’ oyu verilmesini isteyecek.

ZORUNLU AÇIKLAMA

Akşener’in mitingi için hazırlıklar son aşamaya gelirken, MHP Medya ve Tanıtım Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut imzalı, “Zorunlu basın açıklaması” yapıldı. “Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak karşı karşıya olduğumuz sorulara ve sorgulamalara cevap vermek üzere bu mecburi açıklamayı yapıyoruz” denilen açıklamada, “Malumlarınız olduğu gibi sürdürdüğümüz seçim çalışmaları başta olmak üzere siyasetin tüm icra alanları büyük mali külfet getirmektedir. Bu tartışılmaz gerçek de bütün siyaset erbabı tarafından bilinmektedir. Tamamıyla kıt kaynakların, zorlukların ve insanüstü mücadelelerin partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin İzmir il teşkilatı olarak seçim çalışmalarında zaman zaman karşı karşıya kaldığımız kurumlarımız olduğu gibi, beklentilerini de yerine getiremediğimiz durumlar olmuştur. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi meşru yolların dışına çıkmayan, her türlü maddi ve manevi kaynağının değerini bilen insanlardan müteşekkil bir yapıdır. Evet, bizim diğer siyasi partiler gibi yüksek bütçelerimiz ve sınırsız maddi kaynaklarımız yok, ama bizim Türk Milletine hizmet etme yolunda azim ve karalılığımız var. Buna da herkes şahittir” denildi.

BİR İZMİR KURUMU 

Kendilerine gelen ihbar içerikli e-postaların sayısız olduğunu belirten Bulut, “Mensuplarımız veya dürüstlüğü için bunu yaptığını vurgulayan birçok insan İzmir’i baştanbaşa donatan bir mitingin afişleri için bize bilgi göndermektedir. Bu bilgileri de sizinle paylaşmak ve ilgili kurumlardan da “bilgi edinme hakkımız” doğrultusunda açıklama isteyeceğimiz bilinmelidir” dedi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Bizlere yazılı olarak gönderilen bilgilere göre söz konusu mitingin duyuru afişlerinin sadece bir İZMİR KURUMU tarafından 10.000 adet yaptırılıp miting komitesine teslim edildiği ifade edilmiştir. Bu konu ile ilgili gelen birden fazla bilgi, tarafımızı bu açıklamayı yapmaya mecbur etmiştir. Canlarını feda ederek partilerini yaşatan bir hareketin mensubu olarak elbet bundan dolayı dehşete düşmüş bulunmaktayız! Ve bu harcama sadece ve sadece afişler içindir. Mitingin diğer masrafları da hesaba katıldığında sonuç son derece ürpertici olacaktır. Kullanılan kaynak son derece yüksek bir meblağ içermektedir. Şimdi biz o değerli “İZMİR KURUMU” na resmen dilekçe ile başvuracak ve verdikleri cevabı da merakla bekleyerek sizlerle paylaşacağız. Eğer durum şüphe ve ihbarları doğrular bir sonuç çıkarırsa; kararı samimi ve imanlı Türk Milliyetçilerine ve hemşehrilerimize bırakacağız. Ve son olarak, “Bu Bizim Kaçıncı Basılan Kervanımızdır'” sorusunu da dava arkadaşlarımıza soruyorum.”

Açıklamada İzmir kurumunun adı belirtilmezken, Egepostası’nın görüştüğü bazı kaynaklar, bu kurumun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu iddia etti. MHP’nin bu iddiasının yansımaları merakla beklenmeye başlandı.

AKŞENER'DEN İZMİRLİLERE SMS
Öte yandan Akşener'den İzmirlilere miting öncesi SMS'le davet geldi. Atılan SMS'te " 26 Mart Pazar saat 16:00'da Gündoğdu Meydanı'nda tek admamlığa hayır diye haykırmak üzere toplanıyoruz. Katılımınızı diler, saygılarımı sunarım. Meral Akşener" ifadeleri kullanıldı. 

Akşener'in İzmir programı netleşti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.