Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir İl Başkanı Karataş'tan çarpıcı mesajlar

MHP İzmir İl Başkanı Karataş'tan çarpıcı mesajlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Meral Akşener’in kuracağı yeni parti ve bu partinin İzmir yapılanması hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde "Akşener'in partisi CHP'den oy alır, AK Parti aradan sıyrılır" şeklindeki yorumlara da değinen Karataş "O parti onu bölsün, bu parti bunu şey yapsın ben oradan İzmir’i alayım anlayışı sakat.İktidar olarak kalacaksa ya da İzmir’i almak istiyorlarsa yaptıklarına güvenecekler. Öngörülerinin ne olduğuna veyahut da yapmış oldukları çalışmalarının ülkeyi hangi noktaya getireceklerine iyi bakacaklar" dedi. MHP İl Başkanı Karataş'tan çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 06.10.2017 - 15:45

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Meral Akşener’in yeni partisinin İzmir il başkanlığı için adı geçen Yıldırım Ulupınar ve partilerinde bir dönem milletvekilliği yapan ancak daha sonra aday gösterilmeyen Aslan Savaşan ile ve partilerinden istifa edenlerle ilgilenmediklerini belirten MHP İzmir İl Başkanı Karataş, “MHP’den çok insan geldi geçti. Bu saatten sonra bu istikamete girmiş insanların MHP ile Ülkücü hareketle bir bağları zaten kalmamıştır” dedi. 

MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKETİN BU KİŞİLERLE İŞİ OLMAZ 

Yeni partiyle ilgilenmediklerini ifade eden Necat Karataş, “Kişileri hedef almam ben. Kişilerle işi olmaz milliyetçi Ülkücü hareketin. Biz dava insanlarıyız.  Bizim çizgimiz belli. Yani dolayısıyla hedefimiz belli. Kuruluş gerekçemiz belli. Vatan sevdalısı olan, Türk milletinin çimentosu olan bir siyasi partiyiz. Bizi ilgilendirmiyor. Kurulacak bir parti bizi ilgilendirmiyor. Biz MHP olarak 2019 yılını kendimize hedef olarak koyduk. Dolayısıyla biz ne yapacağız, neler yapacağızla alakadarız. Onlarla alakadar değiliz” diye  konuştu. 

BU TİP KIBLESİNİ KAYBEDEN İNSANLAR…

Suskunluğunu Egepostası için bozan Başkan Necat Karataş, partilerinden ayrılan isimleri ‘kıblesini kaybeden insanlar’ olarak nitelendirdi ve bu kişilerin partileriyle ya da Ülkücü hareketle hiçbir bağlarının kalmadığını söyledi. 

NE DERECE İSTİKAMETSİZ, FİKİRSİZ OLDUKLARI NET ORTADA 

Karataş, bu düşüncesini şu sözlerle açıkladı: “Biz mevcut partide veyahut da istikameti ne olacağı belli olmayan, kurulması planlanan partiyle ilgimiz yok. Hiç alakadar etmiyor beni. Şu anda il başkanlığı için konuşulan isimler var. Olur olmaz beni ilgilendirmiyor. Beni MHP’de siyaset yapan vatan sevdalısı altını çizerek söylüyorum vatan sevdalısı insanlar beni ilgilendiriyor. MHP’den çok insan geldi geçti. Dolayısıyla MHP Türk milletinin huzuru, refahı ve devletin ilelebet yaşaması için var. Ama şunu söyleyebilirim; ‘MHP’de ülkücü kıyımı yapılıyor, MHP kadrolarında Ülkücüler barındırılmıyor, bir başka siyasi partiden gelenler üye yapılıyor, yönetim kadrolarına alınıyor, Ülkücüler yok farz ediliyor’ diyen anlayışın, bu tip kıblesini kaybeden insanların şu anda her düşünceden, her kesimden insanlarla parti kuruyoruz diyenlerin arkasına takılmış olması onların ne derece istikametsiz olduğu, ne derece fikirsiz olduğu, diğer taraftan da Ülkücü camiayla hiçbir bağlantısı olmadığı hatta kendisini Ülkücü camiadan ne derece soyutlamış olduğunu net olarak ortaya koydu.”

DAHA ÇOK KİMSELER GÖRECEKSİNİZ 

Akşener’in partisinin kurucuları arasında DSP’de siyaset yapmış Suat Çağlayan gibi çok isimlerin daha gündeme geleceğini dile getiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Suat Çağlayan ya da daha çok kimseler göreceksiniz. Yani parti mi kuruyorlar, parti mi kurduruyorla? Asıl mesele bu. Ben ona bakarım” dedi. 

BURASI STAJ YERİ, MHP DE SIÇRAMA TAHTASI DEĞİL

Partilerinden ayrılıp Meral Akşener’in kuracağı partide yer alacaklara geri dönmeleri halinde kapılarının tekrar açılıp açılmayacağı sorumuza da yanıt veren il başkanı Karataş, net konuştu: 

“Burası staj yeri değil. MHP sıçrama tahtası değildir. MHP ömrünü Yüce Türk Milletine adamış, Türk milletinin geleceği için hayatını adamış, canından daha çok sevdiği ülkesine hizmet etme amacıyla yola çıkmış insanların partisidir. Ben şu falan siyasi partide siyaset yapmak itemiyorum, bu siyasi partinin dünya görüşüyle benim alakam yok diyen insanlarla ilgili ne söyleyeceğim ki be? Değil m? Herkes kapacağı koltuğa baksın. Siyaseten ikbaline baksın. Ben Ülkücüyüm. MHP’de Ülkücüler var. Dolayısıyla biz önümüze bakacağız. Onlarla ilgilenmiyoruz, ilgilenmeyeceğiz.”

ÇOK SİYASİ PARTİ KURULDU, GEÇTİ 

“Türkiye’de çok siyasi partiler kuruldu. Çok siyasi partiler kuruldu geçti. Milliyetçi Ülkücü hareketin temsil edildiği MHP şanla ve şerefle 48’inci yılını geride bıraktı. Türk Milleti var oldukça var olacaktır” diyen MHP İl Başkanı Karataş, 2019 yerel seçim tarihinin uzak olmadığını ancak yakın bir tarih de olmadığını vurgulayıp, bu süreç içerisinde birçok dengenin değişebileceği uyarısında bulundu. 

KARATAŞ, AK PARTİLİ SİYASETÇİLERE DE SESLENDİ 

Necat Karataş, Akşener’in partisine CHP’den de oy kayacağı ve büyükşehir belediyesini alma şanslarının artacağını konuşan AK Partili siyasetçilerin açıklamalarını da değerlendirdi.

AK PARTİLİLER İZMİR’İ ALMAK İSTİYORLARSA… 

Karataş, şunları söyledi: “2019 yılı uzak bir tarih değil ama yakın da bir tarih değil 2019 seçimleriyle ilgili kimi insanlar senaryolar üretiyor. Kimi insanlar da bu gidişattan biz istifade ediyoruz diyorlarsa 2019 yılı yakın değil. Kimileri de kaygı duyuyorsa demek ki izledikleri siyasi çizgiden emin değiller. Veya bulundukları siyasi partiden emin değil. Oluşum derken öyle bir senaryo çizildi ki oluşumu oluşturacak olanlar tarafından yarın öbür gün siyasi yelpazenin en ucundan öbür ucuna kadar siyasi parti kurma çalışması içinde olacaklar. Orada yaşanacak olan kargaşa ve kaos şimdiden kestirilebilir. Eğer iktidar partisi bundan istifade ederiz hesabı yapıyorsa, istifade sağlayacakları yöntem yanlıştır. İktidar olarak kalacaksa ya da İzmir’i almak istiyorlarsa yaptıklarına güvenecekler. Öngörülerinin ne olduğuna veyahut da yapmış oldukları çalışmalarının ülkeyi hangi noktaya getireceklerine iyi bakacaklar. O parti onu bölsün, bu parti bunu şey yapsın ben oradan İzmir’i alayım anlayışı sakat. MHP’de bir şekilde değişim adı altında bu mesele başlatıldı. Aslında yapılmak istenen dönüşümdü. Bazı güçlerin geçmiş yıllarda da yapmaya çalıştığı operasyonun devamıydı bu. Türk Milliyetçileri bunu fark etti. MHP yeniden yapılanmasını bitirdi. Kurultayını bekliyor. Tüm teşkilatımızın mensupları birbirlerine artık gülen gözle ve yüzle bakıyor. Huzurluyuz artık. Kurulan parti ne yapar öbürü ne yapar bizi ilgilendirmiyor. Bizim siyasi çizgimizde zik zak yok. Öngörüsü olan ve öngörüsünde, kaygılarında haklı olan MHP’ye Türk Milleti hak ettiği oyu verecektir. Bu beklentiye layık olabilmek adına biz kendimiz nasıl bir çalışma yapacağızın derdindeyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.