Dolar 32,3332
%0.16
Euro 35,1588
%-0.07
Altın 2.242,780
%-0.03
Bist-100 8,70
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Akçay: 40 defa yaparlarsa...

MHP'li Akçay: 40 defa yaparlarsa...

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, partisinin Manisa'daki bayramlaşma töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2017 - 16:08

Akçay, 'Adalet Yürüyüşü'nü doğru ve tutarlı bulmadıklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş sırasında bozkurt işareti yapanlara bozkurt işaretiyle cevap vermesini ise "Yapmaya devam etsinler. Belki 40 defa yaparlarsa, belki ülkücü olurlar diye düşünüyoruz" dedi.

MHP Manisa İl Teşkilatı, düzenlenen programda bayramlaştı. İl binasındaki bayramlaşma törenine; MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, ilçe başkanları ve partililer katıldı. MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, halkın bayramlarını tebrik etti. Akçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan adalet yürüyüşünü de değerlendirdi. CHP'nin sokaktan destek umarcasına bu tür çalışmaları yürüttüğünü öne süren, MHP olarak bunu doğru bulmadıklarını dile getiren Akçay, "Bir siyasi parti eğer bir konuda gündem belirleyip o konuda gündemin gereği olarak bir çalışma yürütüyorsa bunu da bir yürüyüşle ortaya koşmuşsa ve bunun adına da adalet demişse öncelikle tutarlı ve ilkeli olması gerekir. Neden tutarlı ve ilkeli olması gereki? Bir yürüyüş eyleminde, iki adalet kavramına bakışında. Dolayısıyla bu tutarlılığı maalesef göremiyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için şehitlerimiz için, terörü protesto için yürümeyen CHP, toplumda bir kavramı adalet kavramı noksanlığını merkeze alarak yürümesini de doğrusu tutarlı bulmadığımızı da ifade ediyoruz. Kendi takdirleridir ama bizim görüşümüz bu şekildedir. Özellikle ana muhalefet görevini ve fonksiyonunu üstlenmesi gereken bir siyasi partinin, öncelikle TBMM'de ve ülkenin genel siyasetinde sorumluluk ve inisiyatif alması gerekir. Sorumluluk ve inisiyatif alması gereken alanlarda, sorumluluk ve inisiyatifi almayan CHP'nin adeta sokaktan medet umarcasına bu tür çalışmaları yürütmelerine biz kendi partimiz bakımından doğru bulmayız. Ama kendi tercihleri bu yönde olmuştur. İnşallah kazasız belasız bu yürüyüşü tamamlamalarını dileriz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş sırasında bozkurt işareti yapanlara aynı şekilde cevap vermesini de eleştiren Akçay, "Bozkurt işareti dünyanın en güzel işaretlerinden birisidir. Bir sempati yaratıyor ve en kolay işaretlerden birisi. Ama bozkurt işareti yapmakla ne ülkücü olunuyor, ne MHP'li olunuyor. Ancak kendileri bakımından bir sempati doğuracağını düşünüyorlar, düşünebilirler. Yapmaya devam etsinler. Belki 40 defa yaparlarsa, belki ülkücü olurlar diye düşünüyoruz. Evet biraz daha devam etmelerinde fayda var" diye konuştu.

KIŞLALARDAKİ ZEHİRLENMELERİ DEĞERLENDİRDİ
MHP'li Akçay, Manisa'da askeri kışlalarda yaşanan zehirlenmelere ilişkin de açıklama yaptı. Gerekli önlemlerin alınmadığını ve gereken titizliğin gösterilmediğini ifade eden Akçay, "23 Mayıs'tan bu yana Manisa'mızda askeri kışlalarımızda 4 zehirlenme vakasıyla karşılaştık. Bu hem Manisa olarak hem de Türkiye olarak hepimizi derinden üzdü ve endişeye sevk etti. Belli tartışmalardan sonra bunun bir gıda zehirlenmesi olduğunun nihai kararına varabildiler. Hemen bir takım siyasi mekanizmalar harekete geçirilmeye çalışılmıştır. Oysa sorumluluk sahibi kişilerin bakanları ve yetkileri bu hadiseden dolayı hemen savunma mekanizmasını geliştirmeden, bu olayı bütün yönleriyle ortaya koymaları ve aydınlatmaları, sorumlular hakkında da gerekli işlemlerin yapılması, başlanması gerekirdi. İlgili adli süreçte başlamıştır. Umarız en kısa zamanda adalet de tecelli eder. Sorumlular da bulunur. Manisa'nın dışında Anadolu'nun muhtelif bazı yerlerinde Diyarbakır'da, Bursa'da bu hadiselerin yaşandığını görüyoruz. Buradan anlıyoruz ki bu münferit bir hadise değil. Manisa'da peş peşe 4 defa ve akşam yemeklerinden sonra başlamış olması belli bir ihmalden öte kastı çağrıştırmıştır. Bu şüpheleri yabana atmamak lazım. Her türlü iddiayı dikkate alarak buna ilişkin araştırmalarında yapılması gerekir. MHP olarak TBMM'ye bu konunun incelenip araştırılması için bir meclis araştırma komisyonun kurulması talebimizi de ilettik. Konuyu yakinen takip ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.