Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Başkan Serkan Acar'dan 'referandum' açıklaması

MHP'li Başkan Serkan Acar'dan 'referandum' açıklaması

Seçildiği ilk günden itibaren, "Rozetimi çıkardım, herkese eşit mesafedeyim" diyen Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar, 16 Nisan referandumuyla ilgili, "Böyle bir dönem içerisinde hiçbir belediye başkanının milletin tercihleri üzerinde etki yapmaması gerektiğini düşünmekteyim" dedi. İzmir'in tek MHP'li başkanı Acar'dan 'referandum' açıklaması

  • Ege Postası
  • 02.03.2017 - 15:02

İZMİR - Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna yönelik açıklamalarda bulundu. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara seslenen Başkan Serkan Acar, mazbatasını aldığı 6 Nisan 2014 tarihinde rozetini basının önünde çıkardığını ve o gün "Bugünden itibaren ben bütün Aliağa’nın belediye başkanıyım" dediğini hatırlattı. Acar, "Bu süre zarfında hiçbir genel siyasi tercihimi Aliağalıya bir baskı unsuru, bir yönlendirme argümanı veya bir siyasi simülasyon unsuru olarak kullanmadım, bundan sonrada kullanmayı düşünmüyorum" dedi.

"Milletin tercihine herkesin saygı duyması gerek"
Şahsı üzerinden milletin tercihini etkilemeye çalışanlara dikkati çeken MHP'li Başkan Acar, "Bu referandum süresince şahsımın tercihinin ne yönde olacağı merakla beklenmekte olup, maalesef milletimizin tercihleri şahsımın üstünden etkilendirilmeye çalışılmaktadır. Böyle bir dönem içerisinde hiçbir belediye başkanının milletin tercihleri üzerinde etki yapmaması gerektiğini düşünmekteyim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki milletimizin tercihleri ne yönde olursa olsun, konu ne olursa olsun, geldiği nokta neresi olursa olsun, sandığın milletin önünde olması, tercihin milete bırakılması en önemlisi de seçim yapılabiliyor olması tarafımca memnuniyetle ve olgunlukla karşılanmaktadır" şeklinde konuştu.

Aliağa halkının tercihine güvendiğini vurgulayan Başkan Acar, "Şuana kadar tüm partilerin ortak söylemi olan 'milletimize güveniyoruz' ifadesini fazlasıyla içinde sindirip uygulayabilen bir belediye başkan olarak, 'Evet' ve 'Hayır' tercihini kullanacak tüm Aliağalıların 17 Nisandan itibaren de belediye başkanı olarak kalmayı tercih etmekteyim. Ben sizlere ve tercihlerinize güveniyorum. Tercihlerinizden dolayı sizlere olan sevgi, saygı ve muhabbetimde bir değişiklik olmayacaktır" diyerek, milletin tercihine herkesin saygı duyması gerektiğini belirtti.

Birliktelik çağrısı 
Referandum sürecinin ayrışma ve bir takım kamplaşmalara sebebiyet vermemesi için birliktelik çağrısında bulunan Başkan Acar, şöyle devam etti:

"Bu süreç içerisinde herkesten ricam şudur; lütfen şahsi tercihinizi, partilerden ve şahıslardan etkilenerek değil; maddeleri inceleyerek, araştırarak, akıl ve vicdan muhasebesi yaparak hür iradenizle ülkemiz adına veriniz, her zaman olduğu gibi ve etrafımızdaki eş, dost, akraba, mesai arkadaşı, esnaf kardeşimizi tercihleri sebebi ile kırmadan ve yargılamadan bu süreci atlatalım. Aliağa’dan, İzmir’den, Türkiye’den çıkacak sonuç her ne olursa olsun, vatanımıza, miletimize ve devletimize huzur mutluluk ve bereket getirsin inşallah."

Başkan Acar'ın bu açıklaması ise Aliağa'daki vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.