Dolar 32,5032
%0.16
Euro 34,5544
%0.03
Altın 2.492,690
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Karataş: 'İzmirliler kavga değil, çözüm bekliyor!'

MHP'li Karataş: 'İzmirliler kavga değil, çözüm bekliyor!'

MHP İzmir İl Başkanı Karataş, İzmir’de trafik yoğunluğunu artıran İZDENİZ grevi ve Konak’taki tramvay çalışmaları üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Karataş, “Trafik yoğunluğu kabusa dönüşmüştür, İzmirli vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir, güzel insanlarımız bunu hak etmiyor” dedi. İzmirliler kavga değil, çözüm bekliyor!

  • Ege Postası
  • 02.08.2017 - 10:26

EGEPOSTASI- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ'deki grev nedeniyle vapur seferlerinin yapılamaması ve Konak ilçesindeki tramvay çalışmaları dolayısıyla bazı caddelerin ulaşıma kapanması, kent içi trafik yoğunluğuna tepki gösterdi.

KAYIKÇI KAVGASINA GİRMEMEK İÇİN SUSTUK!

Başkan Karataş, “Bir süreden beri yaşanan grev hadisesi ve tramvay çalışmalarından dolayı hemşerilerimizin yaşadığı sıkıntıyı siyasi muhalefet rantına dönüştürmemek, kayıkçı kavgasına girmemek için konuşmadan gelişmeleri yakinen izliyorum. Zira İzmir halkı kavga değil çözüm bekliyor. Ama süreç sabır sınırlarını zorlamıştır. Bizlerinde sorumlu siyasi anlayışımız kapsamında İzmirli hemşerilerimizin sıkıntılarına tercüman olmamız elzem olmuştur” ifadelerini kullandı           

KATLANILMAZ BİR HAL ALDI

Eleştirilerini sürdüren Karataş, “İZDENİZ çalışanlarının yaklaşık 20 gündür süren grevleri şehir hayatını olumsuz yönde etkilediği gözle görülür ve yaşanan bir gerçektir. Gerek; Vatandaşlarımızın körfezi deniz yoluyla çok kısa zamanda geçmeleri gerekirken bunun karayoluyla iki saate çıkması, yoğunluktan kaynaklı otobüs, metro ve İZBAN’nın yetersizliğinden insanların özel araçlarına yönelmelerinden dolayı yaşadıkları zaman kaybı, yakıt masrafları, gerek özel araçların trafiğe çıkmasıyla yaşanan ve tahammülleri aşan trafik ızdırabı katlanılmaz bir hal almıştır. Bir taraftan da İZDENİZ AŞ’nin yaşanılan grev sonucu uğradığı zarar araştırmalar sonucu günlük 200 bin TL geliri ile 20 günlük zararının 4 Milyon TL ulaştığı da bir gerçektir. İZDENİZ çalışanlarının istedikleri zammın yıllık maliyeti de bu zararın çok altında olduğu da görülmektedir. Tüm bunların yanında bilinen bir gerçekte yatan ve duran motorları hemen çalıştırmanız mümkün olmamaktadır, 20 gündür yatan gemilerin bu kapsamda da açacakları bakım masrafları da bu işin cabasıdır” dedi.

KARATAŞ’TAN TARAFLARA ÇAĞRI

Halen devam eden grevle ilgili taraflara çağrı yapan Karataş şunları söyledi;

“Bu grevi bitirme adına başta Büyük Şehir Belediye Başkan’ımız, olmak üzere İZDENİZ çalışanlarının temsilcisi Türkiye Denizcilik Sendikası yetkililerinin üzerlerine ne düşüyorsa, bu şehrin vatandaşlarını bir an önce sıkıntıdan kurtarmak yaşanan trafik çilesini sona erdirmek için, inat merkezli yaklaşımlarından uzaklaşarak bu sorunu çözmelerini İzmir halkı adına siyasi sorumluluğumuz gereği talep ediyoruz”

İZMİR’E VE İZMİRLİYE YAZIK EDiYORSUNUZ

Karataş, “İZDENİZ grevinin yanı sıra birde tramvay çalışmaları kapsamında Konak ilçesindeki önemli caddelerin ulaşıma kapatılması trafik yoğunluğunu daha da arttırmış kabusa dönüştürmüştür. Yöneticilerin bu konular hakkında vatandaşı gereği gibi bilgilendirmemeleri ve ne zaman sonlanacağının belirsizliği halkımızdaki öfkeyi her geçen gün arttırmaktadır. Plansız, programsız ve koordinesiz çalışmalar İzmirli vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. Hemşehrilerimiz sabahları işine, akşamları da evine zamanın da gidemez hale gelmiştir. İnsanlar uzun mesafeleri bile yürüyerek daha çabuk kat etmesi trajikomik ve üzüntü duyulacak bir gerçek olduğu ortadadır. Artık tüm sorumluluk sahiplerinin şapkasını önüne koyup düşünecekleri vakit geldi de geçiyor bile. Bir taraftan da bu gibi durumlarda Sorumluluk sahiplerinin inat üzerine davranmaması işi bilen yaşanacak olumsuzlukları bertaraf edecek, ulaşımla veya herhangi bir problemin ortaya çıkmadan önlem alacak uzman kadroları iş başına getirmeleri, doğru işi doğru ekiplerle yapmaları gerektiği de bir gerçektir. Kayıkçı kavgalarını bir kenara bırakın artık, İzmir’e ve İzmirliye yazık ediyorsunuz İzmir’in güzel insanları bunu hak etmiyor. Unutmayınız ki İzmir’imizin 18 yıldır sorumlusu sizlersiniz vebal sizlerindir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.