Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Seçgin: Kırmızı çizgilerimiz bakidir!

MHP'li Seçgin: Kırmızı çizgilerimiz bakidir!

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, Meclis'te görüşülen Anayasa Değişikliği Paketi'ne ve teklife 'evet' diyen MHP'ye gelen eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu. Seçgin, "Kırmızı çizgilerimiz bakidir. Değişim MHP'nin duruşunda değil, durduğu yerin değiştiğini göremeyenlerde" dedi. Seçgin'den 'anayasa değişikliği paketi' açıklamaları

  • Ege Postası
  • 16.01.2017 - 09:37

EGE POSTASI -Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Anayasa değişikliği paketine yönelik açıklamalarda bulundu. 

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ BAKİDİR!"

Teklife 'evet' oyu veren MHP için kamuoyunda "AKP’ye yaklaştı, MHP taviz veriyor" diye yapılan eleştirilere sert çıkan Seçgin, " MHP ne kimsenin vagonu ne de kimsenin bastonudur . Öyle bir niyetide yoktur . Türk Milleti ve devletinin çıkarları ne doğrultudaysa o noktada siyaset ve politika yapar. Bizim ezelden beri bahsettiğimiz milli manevi değerlerimizi taşıyan kırmızı çizgilerimiz bakidir. Değişim MHP'nin duruşunda değil, durduğu yerin değiştiğini göremeyenlerdedir" dedi.

MHP'nin anayasa değişikliğine 'evet' demesinde Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği hususların önemli olduğunu ifade eden Seçgin, "Liderimiz karar verirken de bizler Milliyetçi-Ülkücü hareketin neferi olarak her daim , Türk milletinin ve devletinin menfaatlerini ön şart alıp kararlarımızı bu yönde vermişizdir" dedi.

"SİSTEMİN NETLEŞMESİ SÖZKONUSU"

Seçgin, " Mevcut sistemde zaten ihlaller söz konusu; bu önüne geçilmesi düzeltilmesi gereken bir durumdur. Siyasal iletişim tercihi olarak “başkanlık sistemi” olarak adlandırılıyor. Burada çok önemli bir husus vardır burada bir sistem değişiklikiği değil sistemin netleşmesi söz konusudur. Kavramlara takılmak yerine çözüm önerisi getirmeyi çözüme ulaşmayı tercih ediyoruz. MHP 'nin tarihinin her döneminde krizleri , sıkıntıları , tıkanıkları gideren ve çözen bir tutumu olduğu aşikardır" dedi.

KARŞILIKLI FESİH YETKİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

MHP’ye göre sistemin başkanlık sistemi olmadığını gösteren en önemli düzenlemenin TBMM ile Cumhurbaşkanı’nın karşılıklı fesih yetkisi olduğuna dikkat çeken Seçgin, şunları söyledi;

"  Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i fesih yetkisi bulunuyor. Ama Milliyetçi Hareket Partisinin önerdiği yeni maddede fesih yetkisi karşılıklı hale getiriliyor. Meclis’e Cumhurbaşkanı’nı fesih yetkisi tanınıyor. Cumhurbaşkanı Meclis’i, Meclis de Cumhurbaşkanı’nı feshettiğinde karşısındaki fesheden, kendisi de görevini bırakmış oluyor.Bir başka tarafta ise milli güvenlik sisteminin tümüyle Cumhurbaşkanı’na bağlanması eleştiri alırken, MHP MGK’yı tümüyle kaldırmak isteyen AK Parti’ye direndi. MGK, milli güvenliğin kırmızı çizgilerinin çizildiği mekanizma olarak korundu. En başta dile getirdiğim gibi Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin kırmızı çizgilerini korumakta sonuna kadar ısrarcı olup bu yönde hareket edecektir. En önemli noktalardan biri de federatif sistemdir. Bu başlı başına yanlış bir iddiadır,  sadece Milliyetçi Hareket Partisini karalamak için hayır diyen bir kitle var ve biz biliyoruz ki Dün MHP Liderinin "hayır" dediğine evet diyenler neyse , bugünde MHP Liderinin "evet" dediğine hayır diyenler o'dur. Düşünmeden araştırılmadan konuşulmadan sadece MHP karşıtlığından nemalanmaya çalışan güruhları kesinlikle dikkate almıyoruz. MHP bu anayasa değişikliği konusundaki tutumuyla ; fedratif yapıyı esas alan başkanlık sistemini, rejim değişikliği ve bölünme gibi ihtimalleri tamamen ortadan kaldıracak bir süreci başlatmış , hatta sonlandırmıştır. Mevcut sistemde kararname ile değil ama kanunla bölgesel yönetim kurulabiliyor. Üstüne basarak söylemek istiyorum. MHP olduğu müddetçe ne özerkliğin , ne de bölgesel yönetimin , asla söz konusu olamayacağı aşikardır." 

"MİLLETİN KARARI BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE"

Teklifin referanduma gitmesi halinde milletin kararının MHP' nin başının üzerinde olduğunu belirten Seçgin, "Milletimiz bizim en değerli ilham kaynağımızdır. Bu sonuca herkes saygı duymalı ve çözüme Türk Milletiyle ulaşılmalıdır" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.