Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Tanrıkulu'dan enflasyon değerlendirmesi

MHP'li Tanrıkulu'dan enflasyon değerlendirmesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu şubat ayı enflasyon rakamlarının 2012 yılından bu yana ilk kez çift haneliye çıktığını söyleyip, ülkenin enflasyon canavarına yenik düştüğünü öne sürdü. MHP'li Tanrıkulu'dan enflasyon değerlendirmesi:

  • Ege Postası
  • 04.03.2017 - 10:05

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, enflasyon hedefinin ıskalandığını belirterek, "Aralık ayından bu yana yükseliş eğilimi sergileyen yıllık enflasyon (TÜFE) artışı, beklentileri (yüzde 9.7) de aşmış, yüzde 10.1 ile 2012'den bu yana ilk defa çift haneli seviyeye çıkmıştır. Zaten bir türlü hedefleri tutturulamayan TÜFE'nin 58 ay sonra çift haneye çıkmasıyla, 2017'nin vatandaşlarımız için ne denli zor geçeceğinin işaretidir. TÜFE'de aylık bazda en yüksek artış yüzde 27.5 ile mandalina, yüzde 23.2 nar, yüzde 10.6 limonda olmuş. İnsanlarımızın soğuk kış günlerindeki vitamin ihtiyacı bile pahalılaşmış. Şubat ayında TL'deki değer kaybının gecikmeli etkileri ve enerji fiyatlarının yüksek düzeyi ulaştırma ve konut grubunda fiyatların yükselmesinde etkili olmuştur. Diğer yandan TÜFE'de yıllık en yüksek artışlara bakıldığında tütün ürünlerinde yüzde 21.7, ulaştırmada yüzde 17.9, sağlıkta yüzde 12.5 artışlar söz konusu. Türkiye bu başarısız hedef ıskalaması ve kötüleşen rakamlarla enflasyon canavarına yenik düşmüştür."

"MALİYE BAKANI İYİ Kİ GÖRMÜŞ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, enflasyonun 5 yılın zirvesine çıktığı bir ortamda Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın "Enflasyon yukarı gitmiş, yani bunu görüyoruz" açıklamasına tepki göstererek şunları söyledi: 

"2017 yılının daha 2'nci ayında yüzde 10.1'e ulaşan yüksek enflasyon karşısında memura yüzde 3, emeklilere yüzde 4.7 zammı layık görenlerin açıklamalarına bakıldığında adeta bu durumla alay edildiğini görmekteyiz. Bu anlamda Maliye Bakanı'nın 'enflasyon yukarı gitmiş, bunu görüyoruz' açıklaması, millete karşı sorumluluğunu ne kadar hissettiğinin de bir göstergesi."

"NİSAN-MAYIS'TA ENFLASYON YÜZDE 11-12 OLABİLİR"

MHP İzmir Milletvekili Tanrıkulu, enflasyon hedeflemesine geçtiği 2006 yılından bu yana 11 yılda 8 kez hükümete enflasyon hedeflemesindeki başarısızlığı nedeniyle mektup yazan Merkez Bankası'nın daha şimdiden havlu attığını öne sürerek, "Geçtiğimiz ocak ayında 2017 enflasyon tahminini yüzde 6.5'ten, yüzde 8'e yükselten Merkez Bankası'nın; gıda fiyatlarındaki erken düşüş beklentisi boşa çıkmış durumda. Daha da kötüsü, Bankanın artık enflasyon konusunda sıkılaştırma yapabilecek pek fazla alanın kalmamış olması. Türk Lirası'ndaki değer kaybı, banka tarafından kalıcı bir şekilde önlenemezse kur artışlarının olumsuz etkileri zaten yüksek olan enflasyonu daha da yukarı itebilecektir. Bu bağlamda Türkiye Nisan-Mayıs aylarında yüzde 11- 12 seviyelerinde bir enflasyon gerçekleşmesi ile karşı karşıya kalabilecek" dedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.