Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Tanrıkulu'ndan '367' çıkışı

MHP'li Tanrıkulu'ndan '367' çıkışı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tenan Tanrıkulu, partisinin krizlerden beslenmediğini öne sürerek, "15 Temmuz bizim için milattır. Artık Türkiye'de siyaset daha yapıcı, ülkemizi gerçek anlamda sahiplenen bir tavır içinde olmalı" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 10:33

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tenan Tanrıkulu, partisinin krizlerden beslenmediğini öne sürerek, "15 Temmuz bizim için milattır. Artık Türkiye'de siyaset daha yapıcı, ülkemizi gerçek anlamda sahiplenen bir tavır içinde olmalı" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tenan Tanrıkulu, referandum çalışmalarını İzmir'den sonra Bursa, Erzurum, Karaman ve Manisa'da sürdürdü. Önümüzdeki hafta yeniden İzmir'e gelecek olan Tanrıkulu, Türkiye'nin hukuki sorumluluk taşıyan denetim mekanizması kazandırılmış, bugünkü Başbakan'ın görevlerinin yüklendiği Cumhurbaşkanlığı Sistemi'yle nefes alacağını öne sürerek, şöyle konuştu: 

"Türkiye'ye karşı AB ülkelerinde bir karalama politikası yürütülüyor. Sebebi hem kendi ülkelerindeki seçimler,hem de AB geleceğinde bizi istememeleri. 15 Temmuz bizim için milattır. Artık Türkiye'de siyaset daha yapıcı, ülkemizi gerçek anlamda sahiplenen bir tavır içinde olmalı. Ülke hepimizin, korumak, her alanda sahip çıkmak tüm siyasetçilerin öncelikli görevi olmalı. MHP bunu yapıyor, krizlerden beslenen parti değiliz. 'Cumhurbaşkanını halk seçmesin' diyenler, TBMM'de 367 tıkacını koyanlar, bugün halen çift başlı yönetim olsun istiyorlar. Hukuki sorumluluk, denetim mekanizması kazandırılıp bugünkü Başbakan'ın görevlerinin yüklendiği Cumhurbaşkanlığı Sistemi'yle ülke nefes alacak. Çalışmalarımızda 'evet' için gerçekleri çarptırmadan anlatıyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, mitinglerde ısrarla Türkiye'ye bu gerçekleri anlatıyor. MHP'nin ülke ve millet sevdası 48 yıldır çıkar gözetmeden samimi bir şekilde sürüyor. Bu tavrımızı siyasi çıkar beklentisinde olanlar anlamıyor."

"TEŞVİKLERİN İSTİHDAMA FAYDASI GÖRÜLMÜYOR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Tenan Tanrıkulu, 2015 yılında yüzde 10,3 olan işsizlik oranının, 2016'da yüzde 10,9'a çıkarak 2011'den bu yana en yüksek yıllık rakama ulaştığına dikkat çekti. Son 1 yılda resmi işsiz sayısının 273 bin artışla 3 milyon 330 bine çıktığını, Aralık'ta işsizlik başvurusunun yüzde 27 artışla 110 bini geçtiğini vurgulayan Tanrıkulu şunları söyledi: 

"Gençlerimizin iş hayali kurmaları dahi lüks olmuş. Genç işsizlik 1 yılda yüzde 18,5'ten, yüzde 19,6'ya çıkmış. Yaklaşık 1 milyon genç işssiz. Mehmet Amca'mın torunu, Ayşe Teyze'min kızı okullarını bitirince iş bulmaları neredeyse imkansız hale gelmiş. Son 1 yılda tarımda 178 bin, sanayide ise 36 bin istihdam kaybı yaşanmış. Teşviklerin istihdama faydası görülmüyor. Bölgelerarası eşitsizlik sürüyor. Mardin, Batman, Şırnak, Siirt'te işsizlik yüzde 28,3, Aydın, Denizli, Muğla'da işsizlik yüzde 6,7. İzmir'de yüzde 14. 6 milyonu aşan işsizimiz var, 'çalışma hayatında milli seferberlik' kampanyasında 2 ayda sadece 232 bin istihdam var. Bu da tutmad? Nitelikli eğitim gözeten tutarlı istihdam politikaları, gelecek planları olmazsa, rekor işsizliğe söyleyecek laf da bulamazsınız'" (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.