Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP yönetimi ikna turlarına başladı

MHP yönetimi ikna turlarına başladı

Cumhurbaşkanı'na Meclis'i feshetme yetkisi veren düzenlemeye onay veren MHP yönetimi, yeni anayasaya sıcak bakılmasının nedenini şöyle özetledi: Meclis etkin ve saygın bir hale gelmeli.

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 07:25

Denizli'de MHP Genel Başkanlığı tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP MYK Üyesi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve MHP'li vatandaşlar katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan 15 Temmuz'da bir travma yaşandığını, devletin kurumlarının önemli ölçüde gücünü kaybettiğini, ülkenin içinde bulunduğu durumun ortada olduğunu belirterek artmaya devam eden jeopolitik riskler bulunduğunu söyledi.

MHP'nin misyonunun, Türkiye'nin müreffeh ve onurlu gelecek inşa etmek, vizyonun ise lider ülke Türkiye'yi inşa etmek olduğunu söyleyen Ayhan, "Biz günümüz ölçüsünde yapabileceklerimizin maksimumunu yapmaya çalışacağız. MHP'nin programında ülkede siyasi sosyal ve ekonomik anlamda uzlaşmadan bahsediyoruz. Bu bizim programımızda var. Hukuki dayanağımız burası siyasi sosyal ekonomik anlamda askeri müştereklerde birliğimizi bütünlüğümüz sağlanamazsa sıkıntı olur. Bu uzlaşma dediğimiz olayın temelinde iki dinamik var. Biri milliyetçiliğimiz bir diğeri demokrasi. Beka düzeyine gelmiş bir ülkede MHP programında olan uzlaşmayı kullanmayacaksa ne zaman kullanacak" diye konuştu.

MHP HUKUKU İŞLETMEK İSTİYOR

Ayhan, anayasa ve yasalarda öngörülen esaslara uygun olarak yeni bir güvenlik ve tehdit tanımlamasının yapılması için Cumhurbaşkanlığı seviyesinde bir strateji benimsenmesinin sağlıklı olacağını düşündüklerini belirterek şöyle devam etti:

"MHP anayasaya sıcak baktı neden, gündeminde o vardı. Problemli bir alan olarak gördük. Bunun ülke gündeminden çıkmasını istedik. 2014 yılında özellikle Cumhurbaşkanın halkoylamasıyla seçilmesinin ardından kuvvetler belirsizliği ve karmaşasının bertaraf edilmesi ve Türk devleti ve Türk milletinin geleceğine dair sorumluluğumuzdandır. MHP bu sıkıntılı süreçte hukuku işletmeye çalışıyor. Meclisin etkin ve saygın bir hale gelmesini istiyor. Çözüm üretmek ve neticede ülkeyi rahatlatmak istiyor. Biz 15 Temmuz öncesi yargıdaki keyfiyeti bir çok kez dile getirdik. Hukuksuz bir devlet olmaz hukuk yoksa demokrasi ve devlette askıdadır. Bu dönemde ülkenin adım adım felakete gittiğini gördük siyaset kurumunun hukuka yeniden işlerlik kazandırması için tedbir alınmasına öncülük yapıyoruz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.