Dolar 32,5745
%0.09
Euro 34,8891
%0.07
Altın 2.434,650
%0.19
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Midilli feribotundan inen turistler Dikili'yi gezdi

Midilli feribotundan inen turistler Dikili'yi gezdi

İzmir'in Dikili ilçesine 16 deniz mili uzaklıkta bulunan Midilli Adası'ndan tarifeli deniz seferi yapan Jalem Tur'a ait feribot, kente hareketlilik getirdi.

  • Ege Postası
  • 23.05.2017 - 15:35

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan sabah saatlerinde Dikili seferini yapmak üzere hareket eden Jalem Tur'a ait Nazlı Jalem feribotu ile gelen Yunan turistler gemiden iner inmez alışveriş yapmak üzere Salı Pazarı ve Giysi Pazarı'na akın etti. CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un öncülüğünde ilk seferi 25 Nisan'da gerçekleşen ve her hafta salı günü yapılması planlanan seferin bu haftaki ayağı saat 09.00'da Midilli'den hareketle başladı. Katamaran feribotla 35 dakika süren planlı Midilli – Dikili deniz seferinin ardından Dikili Limanı'na yanaşan feribotta 30 Yunan yolcunun bulunduğu öğrenildi. Feribottan günübirlik ev ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamak ayrıca Dikili'nin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerine yerinde tanıklık yapmak için ayrılan turistler ilçenin sokaklarını gezerek bol bol alışveriş yaptı. Feribot seferi ile kente gelen turistlerin ilçede zaman geçirip alışveriş yapması esnafın yüzünü güldürürken, yaz sezonuna ilişkin umutlarını da arttırdı.

Feribot seferi ile Dikili'ye gelen Midillili turistler adına Lesvos Fotografçılar Derneği üyeleri Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un makamına konuk oldu. Heyet adına konuşan Lesvos Fotografçılar Derneği Başkan Yardımcısı Babis Stylianidis, Başkan Tosun'a Dikili ve Midilli arasında karşılıklı deniz seferlerinin gerçekleştirilmesi için sarf ettiği çabalardan dolayı teşekkür ederek Dikili ile Çandarlı'da bölge barışına ve dayanışmasına katkı amaçlı fotoğraf sergilerinin kurulması için işbirliği çağrısı yaptı. Ziyarette konuşan Başkan Tosun da,  "25 Nisan'da olmaz, yeniden yapılamaz denilen bir rüyayı gerçekleştirmiştik. Şimdi ki hedefimiz de, Egenin iki yakasının ticaretine, ekonomisine, turizmine en önemlisi de kardeşlik ve dayanışmasına büyük katkılar sunacak Dikili-Midilli ile Midilli-Dikili karşılıklı deniz seferlerinin yılın 12 ayında da kesintisiz olarak sürdürülmesini sağlamak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.