Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milletvekili Purçu'dan acı açıklama

Milletvekili Purçu'dan acı açıklama

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İZROMDER) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü, İlle De Bir İş Olsun projesi kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler düzenlenen seminerle masaya yatırıldı. Roman olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, üniversite mezunlarının işsiz olduğunu belirterek, "Milletvekili seçildikten sonra telefonunun sadece 'bana iş bul' çağrısı ile sürekli çalıyor" dedi. CHP Milletvekili Purçu'dan acı açıklama:

  • Ege Postası
  • 24.08.2017 - 11:37

Seminere kursiyerler ve STK temsilcilerinin yanısıra CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin ve Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yusuf Genç katıldı. Seminerde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren İZROMDER Başkanı Abdullah Cıstır, proje başlangıcından bu yana Romanlar'ın iş bulmasında katalizör görevi gördüklerini belirterek, böylece Roman toplumunun en büyük sorunlarının başında yer alan işsizliğe çare üretmeye çalıştıklarını belirtti. Proje kapsamında iş makinesi operatörlüğü eğitimlerinin verilmesi, iş kulübünün kurulması ve sosyal içerme seminerleri ile ortak akıl çalıştaylarının gerçekleştirilmesinin yanında kurumlar ve STK'lar bazında yatıkları girişimlerle Romanlar'ın sorunlarını gündeme taşıdıklarını dile getiren Cıstır, "Kamuoyunda Romanlar'ın hatırlanmasını ve sorunlarının görülmesini sağladık. Mevcut sorunlara çözüm bulunması için yetkili kurumları harekete geçirerek sorumluluklarını yerine getirmeleri için çaba gösterdik" dedi.

KENT DİNAMİKLERİYLE UYUMLU PROJE

Romanların eğitimsizlikten kaynaklı özgüven eksikliği yaşadığını, bunun sonucunda ise istihdama erişimlerinin git gide zorlaştığını dile getiren Abdullah Cıstır, “Romanların işe en çok ihtiyacı olan bir döneme girdik ve mahallelerde araştırmalar yaptık. Talebimiz, Romanların iş dünyasında kendilerine yer bulmaları ve istihdam edilmeleriydi. Bu bağlamda kentin değişen dinamikleriyle uyumlu iş makinesi operatörlüğü fikrini geliştirdik. Bu il dinamikleri açısından da beklenmeyen ve ezber bozan bir talepti. Biz yaşadığımız kentin ve ülkenin yapısal değişikliğine uygun, artan kentsel dönüşüm projelerine uygun bir meslek seçiminde bulunduk" diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise ülkenin en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, İlle de Bir İş Olsun Projesi'nin bu açıdan çok hayırlı bir iş olduğunu söyledi. Hükümetin sadece tüketime yönelik politikalar ürettiğini öne süren Purçu, “Bizim elimizde eşsiz doğa, güneş toprak her şey var ama üretime dönük değil tüm bunları tüketime yönelik kullanıyoruz. Hükümet sadece yol yaparak icraat gerçekleştiriyor. Yol dışında hiçbir şey yok. Yol gerekli ama asıl gerekli olan iş ve iş olanakları yaratmak. Bugün iktidarın 15 yıllık hükümet görevinde kaldığı sürede 132 fabrika kapatıldı. Üniversitelerden mezun olan gençlerimiz işsiz. Milletvekili seçildikten sonra telefonunun sadece ‘bana iş bul’ çağrısı ile sürekli çalıyor" dedi. Roman kökenli yurttaşların en büyük sorununun istihdam olduğunu vurgulayarak İlle de Bir İş Olsun Projesi'nin istihdam sorununun çözümünde çok önemli bir girişim olduğunu dile getiren Purçu, "Teknoloji, çalışma koşulları ve zaman değişti. Artık ne iş olursa yaparım kalmadı. İş bulabilmek için sertifikalı ve nitelikli bir eleman olmak gerekiyor. Maalesef Roman yurttaşlarımızın bir çoğunun mesleği geçerliliğini yitirdi. Bu da vasıfsız eleman olmalarına yol açtı. Bir çoğunun işi ve güvencesi kalmadı. Bu anlamda bu tarz projelerin hayata geçirilmesi Roman toplumu açısından oldukça önemli" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.