Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli şair Mehmet Akif Ersoy Aliağa’da unutulmadı

Milli şair Mehmet Akif Ersoy Aliağa’da unutulmadı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle, İzmir'in Aliağa ilçesinde programlar düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 13:22

Her il ve ilçelerde olduğu gibi Aliağa ilçesinde de, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir tören gerçekleştirdi. Aliağa 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Önder Erdurmuş yaptı. Yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’un kişiliğine ve vatan sevgisini belirten Erdurmuş, "Her an dudaklarımızdan dökülen İstiklal Marşı esasen Yüce Türk Milletin serencamı, bir ülkenin ortak felsefesidir. Bayrağımızı, bağımsızlığımızı ve kutsal değerlerimizi ebedîleştiren İstiklal Marşımız milletimizin tarihini, ruhunu ve ideallerini aksettiren muhteşem bir şaheserdir. Milli Şairimiz Mehmet Akif, sadece İstiklal Marşımızın veya Çanakkale’nin şairi değildir. Akif, bir şair olmanın çok ötesinde bir mütefekkir yani fikir adamıdır" dedi.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan sunumun barkovizyona yansıtılmasının ardından Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitleri’ adlı şiirini 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden İlayda Bilgin seslendirdi. Liseler arasında yapılan 'İstiklal Marşımızı Güzel Okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere de protokol üyeleri ödülleri verildi.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezindeki programa, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Yüzbaşı Gökhan Çopur ,Jandarma Komutanı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.