Dolar 32,5598
%0.14
Euro 34,8967
%0.67
Altın 2.433,330
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MINEX'te rekor büyüme

MINEX'te rekor büyüme

Türkiye'nin en önemli fuarlarından biri olan MİNEX- 7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında kapılarını açacak. Yedinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor

  • Ege Postası
  • 26.09.2017 - 11:55

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenecek MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 18- 21 Ekim 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek. Yabancı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören MINEX'te bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak Orta Doğu, Balkanlar, İtalya ve Körfez Bölgesi de yer alacak. Sektörün önemli bölgeleri olarak görülen Çek Cumhuriyeti ve Polonya, bu yıl da fuardaki yerini alacak. Fuarın ürün grubu şöyle:

“Metalik Madenler, Endüstriyel Hammaddeler, Kimyasal Sanayi Hammaddeleri, Gübre Sanayi Hammeddeleri, Seramik Refrakter Cam Sanayi Hammeddeleri, Çimento Hammaddeleri ve Yapı Malzemeleri, Tünel ve Tünel Ekipmanları Teknolojileri, Enerji Hammaddeleri, Kıymetli Taşlar, Prokpeksiyon, Maden İşletme Makinaları ve Ekipmanları, Sondaj Makine ve Ekipmanları, Cevher Hazırlama ve Zenginleştirme Makine ve Ekipmanları, Yardımcı Makine ve Techizatlar, İşyeri Sağlığı ve Güvenlik Malzemeleri."

Geçtiğimiz yıl 6 bin 296 metrekare sergi alanında 84'ü yabancı 166 katılımcıya ev sahipliği yapan MINEX, bu yıl yüzde 58'büyüdü. On bin metre kareye ulaştı. Fuara katılan firma ve temsilciliklerle birlikte MINEX 7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı yerli ve yabancı katılımcı sayısıyla da rekor artışına imza atmaya hazırlanıyor. Geçen yıl Amerika, Almanya, Avusturya, Avusturalya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, Güney Kore, İrlanda, İran, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Norveç ve Polonya olmak üzere toplam 20 ülkeden 84 uluslararası katılımcıyı ağırlayan fuar, bu yıl güçlü alım heyetleri büyütmeye devam edecek. Uzmanlar makinalar hakkında bilgi verecek TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi (IMMAT) 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında MINEX 2017 Madencilik, Doğal kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir'de gerçekleştirilecek. Uluslararası bilim insanlarının ve uygulayıcıların katılacağı kongrenin amacı kullanılmakta olan maden makinelarinin kullanıcıya tanıtılması, verimliliklerinin ve ekonomiye katkılarının araştırılması, bu alandaki teknik ve bilimsel gelişmelerin ilgili çevrelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platforma buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanması.   Kongre kapsamında; maden işletme, cevher hazırlama ve zenginleştirme, mermer, altyapıya yönelik kullanılan maden makinaları ve bunların teknolojileri ile ilgili konular tüm dünyadan önemli uzmanlarca sunulup tartışılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.