Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Minik Alperen serviste yaşamını yitirmişti... Kreş sahipleri yalan söylemiş

Minik Alperen serviste yaşamını yitirmişti... Kreş sahipleri yalan söylemiş

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümü ile ilgili kreş yetkililerinin ilk ifadelerinde yalan söyledikleri ortaya çıktı. Alperen'in uyku saatinde uyuduğunu ve bir daha uyanmadığını söyleyen okul yetkilileri, polisin ısrarlı sorgusu sonrasında gerçeği açıkladı. Alperen'in dedesi Sabahattin Sakin, torunun can verdiği kreşin önüne gelerek, "Torunumu öldürdünüz, torunumu bana geri verin" diyerek feryat etti. Öte yandan servisin korsan taşımacılık yaptığı ve olayda ihmaller zinciri olduğunu belirtildi. Minik Alperen serviste yaşamını yitirmişti...

  • Ege Postası
  • 17.08.2017 - 13:54

Olay, salı sabahı Köyiçi Mahallesi'nde meydana geldi. Kurumsal bir firmada gayrimenkul danışmanı Serkan Sakin ile elektronik mühendisi Buket Sakin çifti, 3 yaşındaki oğulları Alperen'i kreşi 4 ay önce ayda 800 TL ödeyerek kreşe yazdırdı. Sakin çifti sabah çocuklarını kreşin servisine bindirdi. Servis şoförü 47 yaşındaki T.İ. ile rehber personel 18 yaşındaki D.K., Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na geldiklerinde öğrencileri indirmeye başladı. Rehber personel D.K., bu sırada ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen şoför, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti.

Acılı baba: Çocuğum çırpınarak hayata gözünü yummuş

SAATLER SONRA FARK EDİLDİ 

Alperen'in kreşte olmadığını öğle yemeğinde fark eden öğretmenler ile görevliler, okul ve bahçesini aramaya başladı. Aramadan sonuç alınamayınca okulun güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görüntüleri izleyen okul yöneticileri ve öğretmenler Alperen'in okula hiç girmediğini gördü.

Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler minik Alperen'i sabah oturduğu koltukta hareketsiz buldu. Hemen Karşıyaka'daki özel bir hastaneye götürülen minik Alperen'in havasızlıktan öldüğü anlaşıldı.

POLİSİN ISRARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Olayı aileye "Alperen bayıldı hastanedeyiz acil gelmeniz gerekli" diye haber veren okul yöneticileri polise ilk ifadelerinde gerçeği sakladıkları ortaya çıktı. Yöneticiler, Alperen'in uyku saatinde uyutulduğunu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürdüklerini söylendi.

Bu ifadelerden şüphelenen polisler, bir görevlinin ifadesinden yola çıkarak olayı aydınlattı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin ısrarlı sorgusu sonrasında Alperen'in kreş servisinde unutulduğu için öldüğü ortaya çıkarıldı.

Okul müdürünün aynı zamanda eşi olan servis şoförü T.İ., ifadesinde sabah 07.30'da Alperen'i evinden aldığını, Alperen'in serviste yolculuk sırasında uyuduğunu, okula geldiklerinde ise başka bir çocuğun ağlaması üzerine onunla ilgilendikleri için Alperen'i unutmuş olabilecekleri söyledi. Şoför T.İ. ayrıca Alperen'in okulda olmadığını fark ettikleri andan itibaren aramaya başladıklarını anacak sonuç çıkmaması üzerine en son servis minibüsüne saat 16.30'da baktıklarında Alperen'in cansız bedenini bulduklarını söyledi.

Servis minibüsündeki rehber personel D.K. da ifadesinde ifadesinde Alperen'in kemeri bağlı uyuduğunu, kreşe geldiklerinde öğrencileri dikkatle indirdiği sırada bir öğrencinin ağlamaya başladığını ve onu kucağına alarak okula götürdüğünü söyledi.

Gerçeği ortaya çıkaran polisler, servis şoförü T.İ. ile rehber personel D.K.'yi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından iki şüpheli  'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden T.İ. tutuklanırken, D.K. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

KREŞ 3 GÜN KAPANDI

Minik Alperen'in yaşamını yitirdiği kreş yetkililerinin suskunluğu devam ederken, kreşin kapısına 'Kreş 3 gün süreyle kapalıdır' yazısı asılarak eğitime ara verildiği duyuruldu.

Kreş Facebook adresinden bugün sabah saatlerinde siyah kurdele ile 'Yastayız' paylaşımı yaptı. Öğrenci velileri ve vatandaşlar, paylaşımın altına tepki ve eleştiri yüklü mesajlar yazdı. Okulu sorumsuzlukla suçlayanlar, okulun kapatılması istedi.

Paylaşıma yorum yapan bir kadın ise olayın yaşandığı gün kreşin bahçesinde doğum günü kutlandığını öne sürerek, 'Alperen servis içinde can çekişirken, doğum günü kutlandı' diye yazdı.

DEDESİ KREŞ ÖNÜNDE FERYAT ETTİ

Kreşin önündeki sessizliği ise minik Alperen'in dedesi Sabahattin Sakin'in feryatları böldü. Kreşin önüne gelen dede Sakin, "Torunumu öldürdünüz, torunumu bana geri verin" diyerek feryat etti.

Kalp hastası olan Sakin, ayakta durmakta zorlanırken, "Torunumu dün toprağa verdim. Onu subay elbisesiyle görmek varken kefeni giydirdiler. Onu toprağa yakıştıramadım. Keşke ben ölseydim. Torunum, Alperen'im. Torunumu öldürenlerin idamı istiyorum. Küçücük çocuk nasıl unutulur. Hiç mi vicdanınız yok" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, olayın ardından kreşe müfettiş gönderdiklerini, idari soruşturma başlattıklarını söyledi. Yahşi, "Devlet okulu değil. Ama bakanlığın denetiminde olan bir okul. Bizim servis şoförleri ve hosteslerinin eğitimi çalışmalarını sürdürüyoruz. Akıl ve mantığa sığmayan bir ihmal. İdari anlamda soruşturma sürüyor" dedi. 

AİLELERİN TEPKİSİ DİNMİYOR

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, gittiği kreşin servisinde uyuduğu için unutulan ve saatlerce havasız kaldıktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünden sorumlu tutulan kreşe tepkiler dinmiyor. Kreş önünde toplanan aileler ve çok sayıda kişi, kreş yönetimine olayı saklamaya çalıştığı iddiasıyla tepki gösterdi. Çocuğunu aynı kreşe gönderen Berat Hayta, "Bu sorumsuzluğu kabul etmek mümkün değil. Olay affedilmeyecek bir olay. Bir çocuğun 8 saat bir arabada unutulması normal bir durum değil. Çok acı çektiren bir durum. Çocuğun ölümünü gizlemeye çalışmaları, soğukkanlı davranmaları çok korkutucu. Biz bunların mutlaka ceza almasını istiyoruz. Bu herkesin çocuğunun başına gelebilir. Bunların içeri girmesi ve çıkmaması lazım" dedi.

Kreşe kızını gönderen bir başka anne Meral Kuman, "Benim çocuğumda o kreşe gidiyor. Olayın yaşandığı gün serviste 10 çocuk vardı. Ben bunu biliyorum ancak onlar bilmiyorum. Sertifikasının olmadığı yönünde duyumlar var. Aşçıymış, başkasının sertifikasıyla çalışıyormuş" diye konuştu. Kreş görevlilerinin Alperen'i örtüye sarılı olarak hastaneye götürüldüğü gördüğünü ifade eden Gülçin Tomruk, "Olayın yaşandığı gün Alperen bir öğretmenin kucağında örtüye sarılı halde önce servisten indirilip okula sokuldu. Daha sonra ise yine aynı şekilde akşam saatlerinde hastaneye götürüldü. Hastaneye giriş saatini 17.11 olarak göstermişler. Ancak saat 20.00 gibi götürdüler. Olayın üstünü örtmeye çalıştılar" dedi. Bazı öğrenci velileri okul müdürünün kreşin karşındaki evinde olduğunu iddia ederek kapıyı açmasını istedi.  Öfkeli aileler kapının açılmaması üzerine binadan ayrıldı.

YIL SONU GÖSTERİSİNDEKİ MUTLU ANLARI ORTAYA ÇIKTI

Minik Alperen'in kreşin yı lsonu gösterilerinde oynadığı mutlu onları ortaya çıktı. Görüntüler de minik Alperen'in arkadaşlarıyla dans ettiği görülüyor. 

KORSAN TAŞIMACILIK YAPIYORMUŞ

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden minik Alperen'in öldüğü servisin korsan taşımacılık yaptığını ve olayda ihmaller zinciri olduğunu söyledi. Söz konusu aracı araştırdıklarını belirten Bostancı, şunları söyledi:

"Konudan haberdar olunca servisi araştırdık. Ne odamıza da ne de belediye kayıtlı bir araç değil. Korsan taşımacılık yapıyor. Servis  araçlarında olması gereken kriterlere sahip bir araç değil. Sanki yürüyen bir bilboard gibi. Olayda da ihmaller zinciri var. Servis sürücüsünün sertifikası yok. Biz oda olarak servis sürücülerine trafikte farkındalık eğitimleri veriyoruz. Ondan sonra servis kullanabilir sertifikası veriyoruz. Maalesef o kişi de sertifika yok. Öğrenciler okula geldiğinde normalde yoklama yapılması gerekiyor. Ancak rehber personel yoklama yapmamış çok acı bir ölüm. Biz yetkililerden korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için sıkı denetimler istiyoruz. Denetim için illa ki böyle bir ölüm mü olması gerekiyor. Lütfen korsan taşımacılığının önüne geçelim. Biz ülkemizin geleceğini taşıyoruz." (DHA)

Okul servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen havasızlıktan öldü Servis korsan çıktı: Hiçbir kurumdan belegesi yok

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.