Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Minik Eda yaşama tutundu

Minik Eda yaşama tutundu

İzmir'de, henüz 26 haftalıkken 550 gram olarak dünyaya gelen Saadet Eda Arı bebek, 3.5 ay süren tedavisinin ardından 2 bin 55 grama ulaştı ve taburcu edildi.

  • Ege Postası
  • 07.10.2017 - 15:33

Mardin Artuklu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okutman anne Esra Üstün Arı ve Siirt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden baba Ökkeş Arı'nın ilk çocukları hayata erken adım attı. Henüz 26 haftalıkken geçen 23 Haziran'da Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 550 gram olarak dünyaya gelen Saadet Eda Arı bebeğin, yaşam mücadelesi de başladı. Doğumda kendi solunumu ve kalp atımları olmayan bebeğe ilk müdahale yapıldı. Daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'nden Özel Ata Sağlık Hastanesi'ne sevk edilen bebek, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı.

Minik kızını her gün ziyaret ederek kuvözün içerisinden elini tutan anne Esra üstün Arı, sonunda onu kucağına aldı. Hamileliği sırasında gıda zehirlenmesi geçirdiğini anlatan anne Arı, "Hamileliğim sırasında iki defa nöbet geçirdim. Doktorlar ümitlerini kesmişti. Ve tabii ben de ümidimi kesmiştim. Doğumdan sonra bebeğim Özel Ata Sağlık Hastanesi'ne sevk edildi. Umutla O'nun yaşama bağlanmasını bekledik. Azmiyle, doktor ve hemşire ablalarının çabalarıyla kızım Eda'm hayata tutundu" diye konuştu.

Bebeğin doktoru Uzm. Çocuk Hekimi Dr. Tarkan Akbulut, "Bebek Ege Üniversitesi Hastanesi'nden solunum cihazına bağlanıp bize gönderildi. Anne karnında haftasına göre gelişememişti. 3.5 aylık tedavi sonrasında 2 bin 55 grama ulaştı. Ve ailesine sağlıkla teslim edildi. Hastanemizde ve servisimizde çok uyumlu bir ekiple çalışmaktayız. Bu bir ekip işidir. Çok düşük doğum ağırlıklı bebeklerin büyüyüp ailelerine teslim edilmesi, aylık takiplerinde de bebeğin sürekli büyüdüğünü görmek bizim için tarif edilemez büyük bir mutluluk" dedi.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi Sorumlu Hemşiresi Besime Günel, "Burada yatan bebekler için, sessiz, sakin ve karanlık bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. 550 gram ağırlığındaki bebeğimizin yüksek sesten zarar görmemesi için dikkatli davrandık. Kendi aramızda konuşurken bile düşük tonda konuşuyoruz. Bebek solunum cihazına bağlı olsa da anne bebek uyumu için kanguru bakımı bizim için çok önemli. Saadet Eda bebeğimizde de kanguru bakımını uyguladık ve çok olumlu sonuç aldık. Kanguru bakımı sayesinde çok uzun yatış olsa bile anne bebek arasındaki bağ daha da güçlendi. Annesine bebeğini serviste son bir emzirterek taburcu ettik" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.