Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7988
%0.19
Altın 2.495,790
%0.45
Bist-100 9.480,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'da iki kiliseye saldırı!

Mısır'da iki kiliseye saldırı!

Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyinde bir kilisede patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle en az 25 kişi hayatını kaybetti 71 kişi yaralandı. Mısır'dan ikinci bir saldırı haberi daha geldi. İskenderiye'de kilise önünde bir patlama daha gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 09.04.2017 - 12:03

Mısır'ın Başkenti Kahire'nin kuzey bölgesindeki Tanta'da yer alan Aziz George kilisesinde bir patlama yaşandı.

Ülkenin en büyük kentlerinden biri olan Tanta'da meydana gelen patlama nedeniyle en az 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı.

Patlamayı henüz üstlenen olmadı. Yerel basına kilisenin yakınlarındaki polis istasyonu yakınlarında ikinci bir patlamanın meydana geldiği bilgisi yansıdı. Ancak ikinci patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz sene Kahire'deki en büyük Kıpti katedralinde yaşanan bir başka patlamada 25 kişi ölmüş 49 kişi de yaralanmıştı. Kıpti Hrıstiyanlar yaklaşık 85 milyonluk Mısır nüfusunun yüzde 10'unu oluşturuyor.

MISIR'DA İKİNCİ SALDIRI

Mısır İskenderiye'de kilise önünde patlama meydana geldi.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Mısır halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Bakanlık tarafından Mısır'daki terör saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bugün Mısır'ın Tanta kentinde bir kilisede meydana gelen, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin acılı ailelerine ve tüm Mısır halkına başsağlığı diliyoruz" denildi. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.