Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8352
%0.3
Altın 2.507,260
%0.92
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MODEKO Fuarı’na EİB’den çifte alım heyeti dopingi

MODEKO Fuarı’na EİB’den çifte alım heyeti dopingi

Bu yıl 1-5 Mart 2017 tarihleri arasında 28. kez düzenlenen MODEKO Fuarı’na, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, alım heyeti organizasyonu yaptı.

  • Ege Postası
  • 03.03.2017 - 12:44

Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen “MODEKO Alım Heyeti Organizasyonuöna, Kolombiya’dan bir alım heyeti gelirken, bir diğer alım heyeti ise Bulgaristan, Arnavutluk, Yunanistan ve Irak’tan geldi. Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir’de, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği üyeleriyle 5 ülkeden gelen 12 firma temsilcilerini buluşturduklarını belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, sektörün nabzının attığı Modeko Fuarı’na güç kattıklarını söyledi. Türk mobilya sektörünün özgün tasarımlarıyla 1980 sonrasında ihracatta ciddi sıçrama gösterdiğine ve diğer sektörlerden daha hızlı büyüme gösterdiğine işaret eden Tarakçıoğlu, “Türkiye’nin 2005 yılında 715 milyon dolar olan mobilya ihracatı, 2016 yılı sonunda yaklaşık 3.7 kat artışla 2 milyar 656 milyon dolara yükseldi. 2023 yılı için ortaya koyduğumuz 6 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için Modeko Fuarı, sektörel ticaret heyeti ve alım heyeti organizasyonları çok büyük öneme sahip" diye konuştu.

DESINGİZMİR PROJESİ 

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle, mobilya sektörünün Türkiye’de dış ticaret fazlası veren nadir sanayi sektörlerden biri olduğunu, 2016 yılında 1.4 milyar dolar dış ticaret fazlası verdiğini, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak daha katma değerli ürün ihracatı için DESINGİZMİR Projesini 2016 yılında hayata geçirdiklerini dile getirdi. DESINGİZMİR projesiyle, Egeli mobilya ihracatçılarının bir araya gelerek bir kurumsal kimlik ve farkındalık yaratmak için ortak hareket ettiği bilgisini paylaşan Gürle, “DESINGİZMİR Projesi ile İzmir ve bölgenin ürettiği katma değerli, tasarımda öncü, orta/orta üstü gelir grubuna ve tüm yaşam alanlarına hitap eden, opsiyonel, ergonomik, fonksiyonel, inovatif ürünleri tanıtmak ve ihracatını artırmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.