Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mucize oldu, Kürşat kurtuldu

Mucize oldu, Kürşat kurtuldu

İzmir'de 2,5 yıl önce yakalandığı kan kanserini ablasından nakledilen kök hücreyle yenen 5 yaşındaki Kürşat Sever, operasyon sonrası yaşadığı sağlık sorunlarını da atlattı. Son tetkikleri temiz çıkan minik Kürşat, Çanakkale'deki evine dönmeden önce aylarca yattığı hastanenin önündeki parkta ablasıyla oynayarak sağlığına kavuşmanın sevincini yaşadı 5 yaşındaki çocuğun umut veren öyküsü

  • Ege Postası
  • 06.10.2017 - 13:27

İzmir'de kan kanserini ablasından nakledilen kök hücreyle yenen 5 yaşındaki Kürşat Sever, operasyon sonrasındaki 2,5 yıllık tedavisinin ardından oyun parkında eğlenmenin keyfini yaşadı.

Henüz 2,5 yaşındayken yakalandığı akut miyeloid lösemi (ALM) hastalığı nedeniyle Çanakkale'den İzmir'e getirilen Kürşat Sever, ilaç tedavisinin yetersiz kalması üzerine Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesine sevk edildi.

Çocuğa burada 11 yaşındaki ablası Elif'ten kök hücre nakledildi. Nakil sonrası vücudun gösterdiği reaksiyon nedeniyle yeniden rahatsızlanan Sever, bir yıl hastanede kaldı. Ameliyat sonrası ailesiyle özel bakım için İzmir Hasta Çocuk Evlerinin sağladığı konuta yönlendirilen çocuğun son tetkikleri temiz çıktı.

Minik Kürşat, Çanakkale'deki evine dönmeden önce aylarca yattığı hastanenin önündeki oyun parkında ablasıyla oynayarak sağlığına kavuşmanın sevincini yaşadı.

BİZİM İÇİN MUCİZE

Anne Eser Sever, iyi bir ekip çalışması sonucu sağlığına kavuşan oğluyla evlerine dönebileceklerini söyledi.

Oğlunun yaşaması için birçok kişinin mücadele verdiğini anlatan Sever, "Doktorlar her şeye hazırlıklı olmamızı istemişti ama şimdi her şey çok güzel. Yeniden mutlu bir aile olduk. Allah'ın izni, doktorların çabası ve kızım Elif'in sayesinde Kürşat yaşıyor. O da çok güçlü bir çocuk, bizim için bir mucize." dedi.

Komadayken oğlunu kaybedeceğini düşündüğünü belirten Sever, kızı Elif'i "son bir kez" kardeşini görmesi için yoğun bakıma soktuğunu ifade etti. Sever, "Elif, Kürşat'ın elini tuttu ve ondan gözlerini açmasını istedi. O da ilk kez ablasına cevap verdi, kafa salladı, elini sıktı. Şimdi yıllar sonra yeniden birlikte oyun oynayabiliyorlar. İki kardeşin araları da çok iyi. Kürşat da ablasını çok seviyor ve onu hayata bağlayan herkese çok teşekkür ediyor." diye konuştu.

Abla Elif Sever de kardeşinin elini tutmaktan, "onun kahramanı olmaktan" mutluluk duyduğunu, şimdi Kürşat ile oyunlar oynayarak, birbirlerine sarılarak ve kavga ederek büyüyeceklerini dile getirdi. 

BU BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Hastane doktorlarından Prof. Dr. Serap Aksoylar, Kürşat Sever'in 2,5 yaşında çocukluk çağı lösemisine yakalandığını anlattı.

Çocuğun kök hücre nakliyle lösemiyi yendiğini ifade eden Aksoylar, "Ama başka bir problemimiz oldu, kemik iliği Kürşat'ta reaksiyona neden oldu. Vücut direnci durduğu için bir yılı sırat köprüsünde geçirdi. Artık normal bir çocuk ve bu bir başarı öyküsü. Bu öyküde hepimizin emeği var." dedi.

İzmir Hasta Çocuk Evleri Yönetim Kurulu Üyesi Nurgül Yazıcı da kent dışından gelen ve maddi sıkıntı çeken hasta çocuklar ile ailelerine konut tahsis ettiklerini, Kürşat gibi çocukların yaşama dönmesi için destek vermenin kıvancını yaşadıklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.